Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 26. 14:43 Világ

30 ezer ember maradhat a földön a következő Ryanair-sztrájk miatt

Kiterjedt munkabeszüntetésre készülnek pénteken a Ryanair fedélzeti alkalmazottjai Belgiumban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyol-, Olasz- és Németországban, ami miatt a vállalat szerint várhatóan 190 járatot kell majd törölni az aznapi 2400-ból.

Kenny Jacobs, a Ryanair marketingért felelős vezetője a Reuters tudósítása szerint azt mondta: minden érintett utast időben értesítenek. Hozzátette, az utóbbi hetekben sokat közeledtek az álláspontok a szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokon, és reméli, hogy a következő hetekben már meg is tudnak állapodni.

Ugyanakkor arról is beszélt, hogyha ez nem sikerül, akkor a társaság kénytelen lesz visszavenni a növekedési terveiből az október végén életbe lépő téli, majd a jövő márciusban kezdődő nyári menetrendi időszakban. Júliusi bejelentése szerint a Ryanair azzal számol, hogy a jövő március végéig tartó üzleti évében 7 százalékkal 139 millióra növeli az utasszámát, majd a következő 12 hónapban már 152 millió embert akar szállítani.

Kenny Jacobs azt mondta: a sztrájkok ártanak az üzletnek és a társaságba vetett bizalomnak, miközben az olaj drágulása is nehezíti az üzemeltetést. Így ha tovább folytatódnak a sztrájkok, kénytelenek lesznek felülvizsgálni a kapacitásnövelési terveket.

A Ryanair alkalmazottjai régóta panaszkodnak a kedvezőtlen munkafeltételekre és az alacsony fizetésre, de a sztrájkok azután kezdődtek, hogy tavaly Európa legnagyobb fapados légitársasága már nem tudta tovább akadályozni a szakszervezetek megalakulását és tevékenységét a cégnél.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkDrágább repülőjegyeket hozhat a Ryanair-sztrájkVersenyeznek a francia légi irányítók és a Ryanair sztrájkolói, hogy ki miatt kell több járatot törölni. A végén az utazók fognak többet fizetni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ járattörlés Ryanair szakszervezet sztrájk Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2024. október 24. 15:02 Élet, Világ

Olyan kevés gyerek születik, hogy felfüggesztették a híres finn babaváró csomag tenderét

Eredetileg 30 ezer készletre írtak ki pályázatot, de nem lesz ekkora az igény; Finnországban népességarányosan kevesebb gyerek születik, mint idehaza.

Mészáros R. Tamás
2024. október 24. 06:01 Világ

Akkor hozott Nobelt a nagy világmagyarázat, amikor már egyre többen kételkednek benne

Az idei díjazottak munkássága a magyar fejlődési modellel kapcsolatos viták szempontjából is érdekes, de bírálója is egyre több van.

Avatar
2024. október 18. 12:02 Világ

A csirke- és turistaexport a lengyel gazdasági potenciál csúcsa Kína felé?

A lengyel piac nyitott a kínai befektetők és építőipari vállalatok előtt, a kapcsolat másik oldala viszont sokkal korlátozottabb.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. október 25. 05:30 Adat, Közélet

60 százalékkal kerül többe a korábban árstopos tej, és nincs még vége a drágulásnak

A mesterségesen alacsony árú tejről gyorsan visszaálltak a vásárlók a tényleg olcsóbbra, de hamarosan újabb drágulási hullám jöhet.

Jandó Zoltán
2024. október 24. 09:36 Adat, Pénz

Egymilliárdos árengedménnyel kínálja tihanyi ingatlanját az állam

Több mint egymilliárd forinttal csökkentette a kikiáltási árát az MNV annak a tihanyi ingatlannak, amelyet két hete sikertelenül próbált meg eladni.

Avatar
2024. október 23. 05:24 Pénz, Vállalat

Kamatmentes hitelt nyújtottak a gázfogyasztók az MVM-nek, akaratukon és tudtukon kívül

A gázártámogatási rendszer 2022-es változásához kapcsolódva módosították az átalánydíjas elszámolást, így több milliárd forint kamatmentes hitelhez jutottak.