Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 26. 14:43 Világ

30 ezer ember maradhat a földön a következő Ryanair-sztrájk miatt

Kiterjedt munkabeszüntetésre készülnek pénteken a Ryanair fedélzeti alkalmazottjai Belgiumban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyol-, Olasz- és Németországban, ami miatt a vállalat szerint várhatóan 190 járatot kell majd törölni az aznapi 2400-ból.

Kenny Jacobs, a Ryanair marketingért felelős vezetője a Reuters tudósítása szerint azt mondta: minden érintett utast időben értesítenek. Hozzátette, az utóbbi hetekben sokat közeledtek az álláspontok a szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokon, és reméli, hogy a következő hetekben már meg is tudnak állapodni.

Ugyanakkor arról is beszélt, hogyha ez nem sikerül, akkor a társaság kénytelen lesz visszavenni a növekedési terveiből az október végén életbe lépő téli, majd a jövő márciusban kezdődő nyári menetrendi időszakban. Júliusi bejelentése szerint a Ryanair azzal számol, hogy a jövő március végéig tartó üzleti évében 7 százalékkal 139 millióra növeli az utasszámát, majd a következő 12 hónapban már 152 millió embert akar szállítani.

Kenny Jacobs azt mondta: a sztrájkok ártanak az üzletnek és a társaságba vetett bizalomnak, miközben az olaj drágulása is nehezíti az üzemeltetést. Így ha tovább folytatódnak a sztrájkok, kénytelenek lesznek felülvizsgálni a kapacitásnövelési terveket.

A Ryanair alkalmazottjai régóta panaszkodnak a kedvezőtlen munkafeltételekre és az alacsony fizetésre, de a sztrájkok azután kezdődtek, hogy tavaly Európa legnagyobb fapados légitársasága már nem tudta tovább akadályozni a szakszervezetek megalakulását és tevékenységét a cégnél.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkDrágább repülőjegyeket hozhat a Ryanair-sztrájkVersenyeznek a francia légi irányítók és a Ryanair sztrájkolói, hogy ki miatt kell több járatot törölni. A végén az utazók fognak többet fizetni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ járattörlés Ryanair szakszervezet sztrájk Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.