Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2022. május 27. 09:26 Vállalat

Alkalmazottanként 1,1 milliárd forint nyereséget termelt Tiborcz István cége

Rendkívül jól sikerült a 2021-es éve a Tiborcz-birodalom jelentős részét összefogó BDPST Zrt-nek. Orbán Viktor vejének cége 12 milliárd forintot meghaladó nyereséget ért el tavaly. Ez több, mint amennyit a vállalat története korábbi éveiben összesen össze tudott hozni.

A BDPST, bár fő tevékenysége szerint hivatalosan saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik, valójában sokkal inkább egy vagyonkezelő cég. Beszámolója szerint 36 milliárd forintnyi vagyonából*Ez a cég mérlegfőösszege, tehát eszközeinek összértéke. hatmilliárdnyit tesz ki a más (többnyire szintén ingatlanos, vagy szállodai szolgáltatást végző) vállalatokban meglévő részesedések értéke, és ezek a cégek további 21 milliárd forinttal tartoznak a BDPST-nek. Ehhez képest a cég ingatlanjainak értéke elenyésző, könyvei szerint 392 millió forint.

Ennek megfelelően a vállalat bevételei sem elsősorban értékesítési tevékenységből származnak: az árbevétel 2021-ben a félmilliárd forintot sem érte el. A profit zöme a részben vagy egészben a társaság által tulajdonolt vállalkozások osztalékából adódott: ilyen jogcímen közel 10,5 milliárd forintot kapott a BDPST.

Tiborcz István cége hihetetlen ütemben fejlődött az elmúlt években. A társaság 2015-ös alapítása óta minden évben nyereséget termelt, igaz nem annyira masszívat, mint tavaly: a korábbi években a rekord 4,9 milliárd forint volt.

A teljes 2015-2020 közötti időszakban pedig összesen 11,9 milliárd volt a nyereség, azaz most egy év alatt sikerült hozni azt a profitot, amihez korábban bő öt év kellett.

Ez egyébként alkalmazottanként nagyjából 1,1 milliárd forintos nyereséget jelent  – a társaságban ugyanis tavaly tizenegyen dolgoztak.

A nyereséget egyébként a tulajdonosok*Az ezer részvényből Tiborcz István 999 birtokol, és további egy részvénye van a társaság egyik igazgatósági tagjának. nem vették ki a cégből.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat adózás bdpst cég ner profit tiborcz istván vállalat Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.