Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2022. április 29. 12:27 Tech, Vállalat

Már az Apple is támogatja a telefonok otthoni javítását, de ez keveseknek érheti meg

Leginkább az Apple barkácsolás és elektronika iránt kifejezetten érdeklődő fogyasztói örülhetnek a cég újításának, miszerint formálisan is lehetővé vált bizonyos készülékek otthoni javítása. Az erre vállalkozó vásárlók ugyanis szerda óta az Apple webshopjából rendelhetik meg az alkatrészeket és a szereléshez szükséges eszközöket, és a hivatalos javítási útmutatók is itt érhetők el.

A Wall Street Journal cikke szerint azonban az interneten rendelt alkatrészek alig pár dollárral olcsóbbak a hivatalos Apple szervizekben szabott árakhoz képest, és az otthoni szereléshez szükséges eszközökbe is be kell ruházni – a cég nem is titkolja, hogy elsősorban a műszerészek, technikusok számára lehet kecsegtető a lehetőség. Ráadásul egyelőre nagyon korlátozott az így támogatott modellek köre, az iPhone 12 és 13, továbbá az idén frissített SE változataihoz rendelhetők a javítókészletek.

A vállalatot a zárt, szigorúan szabályozott rendszerei miatt sok kritika éri: nem csak a hardverek javítása, de a szoftverfejlesztés is sok szempontból nehézkesebb az Apple termékek eseteiben a riválisokhoz képest. Az eddigiekben a garancia elvesztését kockáztatták azok a felhasználók, akik például egy betört kijelzőt próbáltak az Apple szervizein kívül, az ottani árnál valamivel olcsóbban kicseréltetni. Most már a jótállás kockáztatása nélkül is megkerülhetők lesznek az Apple Store-ok, de a megtakarítás mértéke kérdéses.

Az otthoni szervizelés támogatását vélhetően egy, az amerikai törvényhozásban egyelőre még csak formálódó jogszabály hívta életre, ami a felhasználók saját készülékeik javításához való jogait lesz hivatott biztosítani. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy az emlegetett webshop egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, de a cég szándékai szerint még az idén elkezdik fogadni az európai megrendeléseket is. A támogatott készülékek köre is bővül, a közeljövőben az Apple chipjeivel szerelt számítógépekhez is kínálnak majd alkatrészeket.

Tech Vállalat Apple iPhone mobiltelefon okostelefon Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Kabos Eszter
2022. november 26. 14:34 Tech, Világ

A legnagyobb nyertesek között vannak a magyarok a roamingdíjak eltörlése nyomán

Az európai fogyasztók nyertek a roamingárak letörésével, a magyar felhasználók a legnagyobb nyertesek közé tartoznak.

Nagy Zsolt
2022. november 25. 09:03 Tech, Világ

Az oroszok a világ legfejlettebb elektronikai haditechnikáját vitték Ukrajnába, rá is faragtak

Az invázió első napjaiban lehengerlő erőt mutatott az orosz elektronikai hadviselés. Túlságosan erőset.

Bucsky Péter
2022. november 23. 13:16 Támogatói tartalom, Tech, Vállalat

Kisvállalkozások a kiberbűnözők célkeresztjében

A koronavírus-járvány óta háromszorosára növekedett a kibertámadások száma. A támadások automatizációja és a hibrid munkavégzés terjedése miatt egyre nagyobb a digitális vállalati szolgáltatások fenyegetettsége is. A vállalkozások kiberbiztonsági kérdésekben ma már a nagy technológiai cégek szakembereit is segítségül hívhatják.

Fontos

Hajdu Miklós
2022. november 28. 18:28 Vállalat

Egyre több jel utal arra, hogy a kínai CATL akkumulátorgyár és a BMW együttműködik Debrecenben

A BMW nyáron letette debreceni gyárának alapkövét, majd kisvártatva a kínai CATL hatalmas beruházást jelentett be. A napokban ismét a BMW lépett, a bajor vállalat ugyanis akkumulátorok összeszerelésére alkalmas üzemmel egészíti ki debreceni beruházását.

Stubnya Bence
2022. november 28. 14:28 Támogatói tartalom, Vállalat

Ígéretes eredményekkel zárult a négynapos munkahét eddigi legnagyobb magyarországi kísérlete

Javult a hatékonysága és a munka-magánélet egyensúllyal való elégedettsége a Telekom dolgozóinak, akik négynapos munkahétre álltak át. Februártól a résztvevők számát duplázva folytatódik a tesztidőszak.

Bucsky Péter
2022. november 28. 04:34 Vállalat

Legóból épített százmilliós céget egy magyar vállalkozó

Több száz millió forintos üzlet az egyedi tervek alapján készült legók tervezése és összeállítása.