Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. április 19. 13:04 Vállalat

Két nappal a választások előtt folytatta terjeszkedését Mészáros Lőrinc Horvátországban

A horvát cégbírósági adatok szerint a zágrábi bejegyzésű HTL Advisory d.o.o. nevű társaságnak 2022. április 1-jén, azaz a magyarországi parlamenti választások előtti utolsó munkanapon új tulajdonosa lett. A vevő a magyar Adriatic Hotel Invest Kft., amely a Talentis Group Zrt. cége, a Talentis pedig Mészáros Lőrinc tulajdonában van. A felcsúti milliárdos a HTL Advisory-t Denis Šikljantól vette meg, aki a január 3-i alapítás óta volt a cég tulajdonosa.

Tavaly nyár végén egyszer már lejátszódott egy ehhez egészen hasonló akció. Akkor a rijekai Riva’s Hotels & Resorts d.o.o. nevű társaságot vette meg a Talentis, és az eladó közvetetten akkor is Šikljan volt. Ahogy akkor megírtuk, Šikljan a közösségi oldalai alapján nagy futballrajongó, és ismeri például Igor Galić-ot is, aki az NK Osijek eszéki focicsapat elnökségének tagja volt, amikor az egyesület még Mészáros Lőrinc tulajdonában volt.

A Mészáros-csoport a Riva megvételekor azt mondta nekünk, hogy a horvátországi vásárlás illeszkedik a nemzetközi szintű terjeszkedés stratégiájához.

A HTL (amelynek nevéről mi a hotel szóra asszociálunk) megvásárlásával egy időben a cég vezetői székében is változás történt: Linda Petrović-ot Ferenc Sakalj váltotta. Sakalj Mészáros Lőrinc helyi bizalmi embere, gyakorlatilag minden eddigi ismert horvátországi Mészáros érdekeltség vezetője.

A HTL székhelyének címe egyébként a Google utcakép alapján a zágrábi Hotel Internationalnak is helyet adó épületegyüttessel azonos.

A Hotel International épülete Zágrábban. Fotó: Google/Utcakép

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHorvátországi szállodái lesznek Mészáros LőrincnekA Talentis Group Zrt. júliusban szerzett meg egy olyan rijekai céget, amely neve alapján is a szálláshelyszolgáltatásban ténykedik, vagy fog ténykedni a jövőben.

Vállalat Horvátország hotel HTL Advisory Mészáros Lőrinc szálloda Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2023. február 1. 14:35 Vállalat, Világ

Hamarosan a harctéren bizonyíthat Európa legnagyobb magántank-arzenáljának egy része

Egyebek mellett kiszuperált Leopard 1-es harckocsikat vett meg jó pénzért egy vállalkozó akkor, amikor senkinek sem kellettek. Most sok pénzt csinálna belőlük.

Jandó Zoltán
2023. február 1. 04:35 Adat, Vállalat

Miért kapjuk négyszer drágábban az orosz gázt, mint a csehek?

Szijjártó Péter szerint az orosz gázszerződés árképlete sokkal kedvezőbb, mint a korábbi. Azzal az árképlettel azonban az elmúlt két évben több mint ezermilliárd forintot spóroltunk volna.

Hajdu Miklós
2023. január 31. 18:06 Vállalat

Nyugodtan söröztek a városban a CATL vezetői a németországi beruházás bejelentése után

A vállalat most átadott türingiai beruházásával kapcsolatban környezetvédelmi aggályok helyett inkább a német-kínai viszony problémái merültek fel.

Fontos

Pálos Máté
2023. február 2. 04:34 Közélet

Nem szaladt volna bele az Erasmus-pofonba a kormány, ha van fék és ellensúly

Néha talán még a kormánynak sem jönne rosszul, ha lenne valamilyen fék a brüsszeli fal előtt, ennek hiányában marad az elhúzódó csata az Európai Bizottsággal.

Kolozsi Ádám
2023. február 1. 17:17 Élet, Közélet

Februári tavaszi szünettel és júliusi vizsgákkal spórol a rezsin több nagy egyetem

Rendkívüli intézkedésekkel próbálják elérni a kormány által elvárt 25 százalékos megtakarítást. Kérdés, hogy nem kell-e majd emiatt kötbért fizetniük a gázszolgáltatónak.

Szentkirályi Balázs
2023. január 31. 20:28 Élet, Közélet

„Nehéz lesz visszaülni a tárgyalóasztalhoz” a debreceni akkumulátorgyár ügyében

Debreceni nagyvállalkozó forrásunk szerint fontos lenne a párbeszéd, hogy kiderüljön, mi a valós, mérhető és bizonyítható kockázata a CATL gyárépítésének, és mik az esetleg indokolatlan félelmek.