Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. április 19. 13:04 Vállalat

Két nappal a választások előtt folytatta terjeszkedését Mészáros Lőrinc Horvátországban

A horvát cégbírósági adatok szerint a zágrábi bejegyzésű HTL Advisory d.o.o. nevű társaságnak 2022. április 1-jén, azaz a magyarországi parlamenti választások előtti utolsó munkanapon új tulajdonosa lett. A vevő a magyar Adriatic Hotel Invest Kft., amely a Talentis Group Zrt. cége, a Talentis pedig Mészáros Lőrinc tulajdonában van. A felcsúti milliárdos a HTL Advisory-t Denis Šikljantól vette meg, aki a január 3-i alapítás óta volt a cég tulajdonosa.

Tavaly nyár végén egyszer már lejátszódott egy ehhez egészen hasonló akció. Akkor a rijekai Riva’s Hotels & Resorts d.o.o. nevű társaságot vette meg a Talentis, és az eladó közvetetten akkor is Šikljan volt. Ahogy akkor megírtuk, Šikljan a közösségi oldalai alapján nagy futballrajongó, és ismeri például Igor Galić-ot is, aki az NK Osijek eszéki focicsapat elnökségének tagja volt, amikor az egyesület még Mészáros Lőrinc tulajdonában volt.

A Mészáros-csoport a Riva megvételekor azt mondta nekünk, hogy a horvátországi vásárlás illeszkedik a nemzetközi szintű terjeszkedés stratégiájához.

A HTL (amelynek nevéről mi a hotel szóra asszociálunk) megvásárlásával egy időben a cég vezetői székében is változás történt: Linda Petrović-ot Ferenc Sakalj váltotta. Sakalj Mészáros Lőrinc helyi bizalmi embere, gyakorlatilag minden eddigi ismert horvátországi Mészáros érdekeltség vezetője.

A HTL székhelyének címe egyébként a Google utcakép alapján a zágrábi Hotel Internationalnak is helyet adó épületegyüttessel azonos.

A Hotel International épülete Zágrábban. Fotó: Google/Utcakép

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHorvátországi szállodái lesznek Mészáros LőrincnekA Talentis Group Zrt. júliusban szerzett meg egy olyan rijekai céget, amely neve alapján is a szálláshelyszolgáltatásban ténykedik, vagy fog ténykedni a jövőben.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Horvátország hotel HTL Advisory Mészáros Lőrinc szálloda Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Váczi István
2023. december 4. 12:25 Élet, Vállalat

Egyre több szabályt hajlítanak meg a gödi akkumulátorgyár kedvéért

Nagyon meglepő lett volna az elmúlt évek folyamatai alapján, ha tényleg nem termelhetne éjszakánként a Samsung szinte folyamatosan bővített üzeme.

Mészáros R. Tamás
2023. december 4. 04:34 Vállalat, Világ

Korea is kipróbálta Matolcsy csodafegyverét, de több kárt hozott, mint hasznot

Dél-Korea 2017 után jelentősen növelte a kkv-k állami hitelezését, de az olcsó hitelek hatására romlott a vállalkozások teljesítménye.

Hajdu Miklós
2023. december 3. 15:38 Vállalat

A Volkswagent már megfogták az európai autóipar új kihívói

Az élesedő piaci versenyben a Volkswagen már az elektromos autók gyártására átállított üzemeit érintő megszorításokat kénytelen meglépni.

Fontos

Pálos Máté
2023. december 5. 11:43 Közélet

A TikTokot nem tudja betiltani a kormány, úgyhogy a telefonokat tiltaná ki az osztálytermekből

Legutóbb Nagy-Britanniában léptek az egységes tiltás irányában, de Németországban például az iskolák saját hatásköre a kérdés. Most talán fordulat készül a magyar szabályozásban.

Debreczeni Anna
2023. december 5. 08:48 Élet, Támogatói tartalom

Csaknem egyhavi nettó átlagkeresetet költünk magánegészségügyi ellátásra évente, pedig volna olcsóbb megoldás

Magyarországon csak a lakosság 12 százaléka rendelkezik magán egészségbiztosítással.

Avatar
2023. december 4. 16:22 Közélet

Az MVM innovációja miatt ugrott meg az átalányt fizető gázfogyasztók számlája

Számos átalány fizetést/egyenletes részszámlázást választó háztartás nem érti, miért kaptak kiugró összegű számlákat a 2023-24 első hónapjaiban, miközben várható fogyasztásuk, a számláikban szereplő átalány mennyisége nem nő, esetleg még csökken is.