Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. április 14. 11:32 Vállalat, Világ

A lengyelek elkezdték büntetni az Auchant és a Decathlont

Az egyik varsói Auchan hipermarketben végzett felmérés szerint az üzletből eltűnt minden ötödik vásárló. A számlálást március utolsó szombatján végezték, és az orosz-ukrán háború előtti szinthez hasonlították az eredményt, ami 20 százalékos esést mutat.

A felmérést két lengyel társaság, a Neptis és a Spicy Mobile rendelte meg, előbbihez tartozik a Yanosik nevű geolokációs alapú közlekedési mobilalkalmazás is. A közlekedési forgalmi adatok is megerősítik, hogy három nagy áruházláncnál, az Auchannál, a Decathlonnál és a Magyarországon jelen nem lévő Leroy Merlinnél a forgalom a háború kitörése előtt növekedést mutatott, most viszont mind a háromnál csökkent.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEzért fognak fájni a szankciók az orosz gazdaságnakMekkora Oroszország szerepe a világgazdaságban, mit tehetnek a hálózatok, ha egy gazdaság felemeléséről vagy elkaszálásáról van szó?

Az Auchant és a Decathlont Varsóban, a Leroy Merlint pedig Poznańban mérték, és azért választották a szombatot, mert a Lengyelországban érvényben lévő (részleges) vasárnapi boltzár miatt ez számít a legforgalmasabb bevásárló napnak.

A készítők szerint egyértelmű, hogy a vásárlók jelentős része bojkottálja a három üzletláncot, mert azok a háború kitörése után nem vonultak ki Oroszországból.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Világ auchan bojkott Decathlon Lengyelország orosz-ukrán konfliktus Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Hajdu Miklós
2024. március 31. 04:32 Élet, Vállalat

Hosszú út vezetett odáig, míg ismét magyar céghez kerül a Boci csokoládé

Élénk visszhangot váltott ki, amikor a Nestlé húsz éve Csehországba vitte az édesség gyártását, amelynek eredete közel száz évre vezethető vissza.

Fontos

Kiss Péter
2024. április 11. 04:34 Pénz

A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni

Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz.

Hartvig Áron
2024. április 10. 04:34 Közélet

Ezentúl csak akkor lesz napelem a magyar háztartásokban, ha a hozzá tartozó akkumulátorra nagy támogatás jár

A jelenleg zajló háztartási napelempályázat egy dolgot már a lezárása előtt bizonyított: akkumulátorok nélkül többé nem kerülnek napelemek a háztetőkre.

Pletser Tamás
2024. április 9. 04:34 Közélet

Zsákutcába fut az elektromos autózás, ha nem lesznek jóval hatékonyabbak az akkumulátorok

Olyan lett az akkumulátor, mint a napelem, a gyártás mennyiségének növelésével már nem lehet érdemi költségcsökkentést elérni, az alapanyagok ára pedig emelkedni fog.