Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. április 6. 10:28 Vállalat

Külföldön is felfigyeltek a magyar jacuzzigyártó sikereire

Nem sok magyar családi vállalkozás mondhatja el magáról, hogy valamelyik nagy nemzetközi hírügynökségnél cikk születik róla, de a masszázsmedencéiről ismert Wellis Magyarországgal a napokban ez is megtörtént.

A Reuters annak kapcsán írt a cégről, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások nyomán sokan döntöttek úgy, hogy – ha már a fürdőket nem lehet látogatni – az otthoni vizes élmények megteremtésébe ruháznak be. Ez pedig idénre szólóan is hasznos döntés volt, hiszen a világ népességének tekintélyes része kénytelen ennek az évnek is legalább a harmadát-negyedét korlátozások között, utazások nélkül tölteni. A cikkben megszólaltattak egy budapesti férfit, aki elmondta, hogy már évek óta tervezte egy masszázsmedence beszerzését, de erre végül csak azt követően szánta rá magát – és kétmillió forintját –, hogy Kínában kitört a járvány, és tömegek kényszerültek karanténba.

Az ilyen termékeket 80 százalékban exportra gyártó Wellis Magyarország a cikk szerint tavaly 60 százalékkal növelte forgalmát. Ez azt jelenti, hogy megvalósult, amiről Czafik Zsolt vezérigazgató beszélt a G7-nek, amikor tavaly ősszel részletesen bemutattuk a vállalkozást. Tavalyelőtt ugyanis csaknem 13 milliárd forint volt a társaság árbevétele, és a vállalkozó azt mondta, hogy ez 2020-ban akár 20 milliárd forint is lehet.

Czafik Zsolt a kilátásokról is beszélt a Reutersnek:

Vásárlóink többsége családos ember, az európai középosztály, és arra számítunk, hogy termékeink olyan népszerűvé váltak, hogy az erős kereslet a járványt követően is megmarad.

Ami a konkrét számokat illeti, a vezérigazgató célja az, hogy idén eladásaikat több mint kétszeresére, 30 ezer darabra emeljék. A létszám is közel megduplázódhat a jelenlegi szintről, és 1500-ra nőhet. Ez jelentős részben az ózdi gyár beindításához kapcsolódik, említett cégportrénkban erről is részletesen írtunk. Ózdon pedig még inkább várják a termelés elindítását és felfuttatását, miután múlt héten az ABB után a város másik nagy foglalkoztatója, a Johnson Electric is bejelentette a gyára bezárását.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEurópában piacvezető, most Amerikában terjeszkedik a magyar jakuzzigyártóMásodik gyárát nyitja meg a Wellis, mert az amerikai terjeszkedés és a járvány következtében kilőttek a megrendelések.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy éven belül második nagy pofonját kapja Ózd, de a piacvezető jakuzzigyártó reményt jelent800 ember dolgozik az ózdi Johnson Electricnél, amelynek ma jelentették be a bezárását. Egy éve a másik nagy gyárral, az ABB-vel történt ugyanez.

Vállalat czafik zsolt jakuzzi járvány masszázsmedence reuters wellis Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2021. április 14. 14:05 Vállalat

A magyar Lidl felépítőjével hódítaná meg Mészáros Lőrinc az ásványvízpiacot

Az Aqua Lorenzo számára a legnagyobb kihívás, hogy termékeivel nagy mennyiségben visszakerüljön az élelmiszerláncokba. Az új ügyvezetőt is ezért igazolhatták.

Váczi István
2021. április 14. 06:46 Vállalat

A pékség, amely akkor is több kenyeret adott el, amikor mindenki otthon sütött

Ludwig Klára, a Jókenyér tulajdonosa már nagyon várja a járvány végét, azt viszont nem bánja, hogy egyre több a kézműves konkurens.

Fabók Bálint
2021. április 13. 06:54 Élet, Vállalat

„Nem oltatjuk be magunkat, kerüljön ez bármibe” – erős az oltásellenesség a fizikai dolgozóknál

Húsz kétkezi dolgozóval beszéltünk, ami alapján egész áruházakban, gyárrészlegekben nincs egyetlen beoltott sem. A kollégák jelentős része nem is kér az oltásból.

Fontos

Fabók Bálint
2021. április 15. 14:41 Adat, Közélet

A fideszes szavazók 89 százaléka, az ellenzékiek 58 százaléka nincs tisztában a valós járványhelyzettel

Magyarország helyzete rendkívüli a járványban: halálozásban és átoltottságban is a top 10-ben vagyunk. A lakosság többsége azonban csak az egyikkel van tisztában.

Jandó Zoltán Torontáli Zoltán
2021. április 15. 06:48 Pénz

Jól hangzik az 50 százalékos állami támogatás napelemre, csak nem biztos, hogy megéri igénybe venni

Roham indult a napelemes ingyenpénzért, de ha elkezd valaki alaposan számolni, akkor hamar rájön, hogy hosszú távon a konstrukcióval nem feltétlenül jár jól.

Váczi István
2021. április 14. 17:15 Adat

Szinte már az összes kínai vakcinát beadták Magyarországon

A Pfizer és a Moderna beadási aránya a Sinopharménál is magasabb, de ez nem meglepő. Az utóbbi napok híreinek hatása akkor lesz lemérhető, amikor újabb szállítmányok érkeznek majd a kínai vakcinából.