Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. április 6. 10:28 Vállalat

Külföldön is felfigyeltek a magyar jacuzzigyártó sikereire

Nem sok magyar családi vállalkozás mondhatja el magáról, hogy valamelyik nagy nemzetközi hírügynökségnél cikk születik róla, de a masszázsmedencéiről ismert Wellis Magyarországgal a napokban ez is megtörtént.

A Reuters annak kapcsán írt a cégről, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások nyomán sokan döntöttek úgy, hogy – ha már a fürdőket nem lehet látogatni – az otthoni vizes élmények megteremtésébe ruháznak be. Ez pedig idénre szólóan is hasznos döntés volt, hiszen a világ népességének tekintélyes része kénytelen ennek az évnek is legalább a harmadát-negyedét korlátozások között, utazások nélkül tölteni. A cikkben megszólaltattak egy budapesti férfit, aki elmondta, hogy már évek óta tervezte egy masszázsmedence beszerzését, de erre végül csak azt követően szánta rá magát – és kétmillió forintját –, hogy Kínában kitört a járvány, és tömegek kényszerültek karanténba.

Az ilyen termékeket 80 százalékban exportra gyártó Wellis Magyarország a cikk szerint tavaly 60 százalékkal növelte forgalmát. Ez azt jelenti, hogy megvalósult, amiről Czafik Zsolt vezérigazgató beszélt a G7-nek, amikor tavaly ősszel részletesen bemutattuk a vállalkozást. Tavalyelőtt ugyanis csaknem 13 milliárd forint volt a társaság árbevétele, és a vállalkozó azt mondta, hogy ez 2020-ban akár 20 milliárd forint is lehet.

Czafik Zsolt a kilátásokról is beszélt a Reutersnek:

Vásárlóink többsége családos ember, az európai középosztály, és arra számítunk, hogy termékeink olyan népszerűvé váltak, hogy az erős kereslet a járványt követően is megmarad.

Ami a konkrét számokat illeti, a vezérigazgató célja az, hogy idén eladásaikat több mint kétszeresére, 30 ezer darabra emeljék. A létszám is közel megduplázódhat a jelenlegi szintről, és 1500-ra nőhet. Ez jelentős részben az ózdi gyár beindításához kapcsolódik, említett cégportrénkban erről is részletesen írtunk. Ózdon pedig még inkább várják a termelés elindítását és felfuttatását, miután múlt héten az ABB után a város másik nagy foglalkoztatója, a Johnson Electric is bejelentette a gyára bezárását.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEurópában piacvezető, most Amerikában terjeszkedik a magyar jakuzzigyártóMásodik gyárát nyitja meg a Wellis, mert az amerikai terjeszkedés és a járvány következtében kilőttek a megrendelések.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy éven belül második nagy pofonját kapja Ózd, de a piacvezető jakuzzigyártó reményt jelent800 ember dolgozik az ózdi Johnson Electricnél, amelynek ma jelentették be a bezárását. Egy éve a másik nagy gyárral, az ABB-vel történt ugyanez.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat czafik zsolt jakuzzi járvány masszázsmedence reuters wellis Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2024. március 26. 04:37 Vállalat

Dollármilliókat spórol a gyártóknak egy magyar fejlesztés, ami megmutatja, hogyan lehetnek extra hatékonyak

Az EPIC Innolabs adatelemzéssel és szimulációk készítésével segíti a termelés optimalizálását többek között olyan multiknak, mint az Audi vagy az Apollo Tyres.

Torontáli Zoltán
2024. március 20. 12:40 Adat, Vállalat

Egyre összetettebb problémát jeleznek a magyarországi munkaerőköltség, bér és árfolyam adatok

Gyors ütemben nő Magyarországon a munkaerő költsége, euróban nézve is, a dolgozók azonban még nagyobb béremelést szeretnének. Mi lesz így ebből?

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.