Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. április 6. 10:28 Vállalat

Külföldön is felfigyeltek a magyar jacuzzigyártó sikereire

Nem sok magyar családi vállalkozás mondhatja el magáról, hogy valamelyik nagy nemzetközi hírügynökségnél cikk születik róla, de a masszázsmedencéiről ismert Wellis Magyarországgal a napokban ez is megtörtént.

A Reuters annak kapcsán írt a cégről, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások nyomán sokan döntöttek úgy, hogy – ha már a fürdőket nem lehet látogatni – az otthoni vizes élmények megteremtésébe ruháznak be. Ez pedig idénre szólóan is hasznos döntés volt, hiszen a világ népességének tekintélyes része kénytelen ennek az évnek is legalább a harmadát-negyedét korlátozások között, utazások nélkül tölteni. A cikkben megszólaltattak egy budapesti férfit, aki elmondta, hogy már évek óta tervezte egy masszázsmedence beszerzését, de erre végül csak azt követően szánta rá magát – és kétmillió forintját –, hogy Kínában kitört a járvány, és tömegek kényszerültek karanténba.

Az ilyen termékeket 80 százalékban exportra gyártó Wellis Magyarország a cikk szerint tavaly 60 százalékkal növelte forgalmát. Ez azt jelenti, hogy megvalósult, amiről Czafik Zsolt vezérigazgató beszélt a G7-nek, amikor tavaly ősszel részletesen bemutattuk a vállalkozást. Tavalyelőtt ugyanis csaknem 13 milliárd forint volt a társaság árbevétele, és a vállalkozó azt mondta, hogy ez 2020-ban akár 20 milliárd forint is lehet.

Czafik Zsolt a kilátásokról is beszélt a Reutersnek:

Vásárlóink többsége családos ember, az európai középosztály, és arra számítunk, hogy termékeink olyan népszerűvé váltak, hogy az erős kereslet a járványt követően is megmarad.

Ami a konkrét számokat illeti, a vezérigazgató célja az, hogy idén eladásaikat több mint kétszeresére, 30 ezer darabra emeljék. A létszám is közel megduplázódhat a jelenlegi szintről, és 1500-ra nőhet. Ez jelentős részben az ózdi gyár beindításához kapcsolódik, említett cégportrénkban erről is részletesen írtunk. Ózdon pedig még inkább várják a termelés elindítását és felfuttatását, miután múlt héten az ABB után a város másik nagy foglalkoztatója, a Johnson Electric is bejelentette a gyára bezárását.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEurópában piacvezető, most Amerikában terjeszkedik a magyar jakuzzigyártóMásodik gyárát nyitja meg a Wellis, mert az amerikai terjeszkedés és a járvány következtében kilőttek a megrendelések.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy éven belül második nagy pofonját kapja Ózd, de a piacvezető jakuzzigyártó reményt jelent800 ember dolgozik az ózdi Johnson Electricnél, amelynek ma jelentették be a bezárását. Egy éve a másik nagy gyárral, az ABB-vel történt ugyanez.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat czafik zsolt jakuzzi járvány masszázsmedence reuters wellis Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.

Bucsky Péter
2024. július 23. 05:19 Közélet, Vállalat

A pénz már a Molnál van, de jobb lesz-e a magyar hulladékos rendszer?

Fél év alatt elvitte a Mol az ágazati profit harmadát, miközben nőtt a hazai hulladékgyűjtés és kezelés korábban átlagosnak számító költségszintje.

Jandó Zoltán
2024. július 22. 11:54 Adat, Vállalat

Magyar olajellátás: „ha Al Caponéval üzletelsz, legyen B-terved”

Nagyobb a füstje, mint a lángja a Lukoil-ügynek: nem valószínű, hogy az orosz olajipari cég ukrajnai szankcionálása komoly gondokat okozna a hazai energiaellátásban.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 13:52 Adat, Pénz

Keveset költünk a kormány terveihez képest, és még a megtakarítást sem állampapírba tesszük

A magyar lakosság nem hajlandó jelentősen növelni költéseit, inkább megtakarít, az viszont átrendeződött, hogy hova teszi a pénzét.

Jandó Zoltán
2024. július 22. 16:23 Adat, Világ

Mennyi esélye van Kamala Harrisnek legyőzni Trumpot?

A fogadóirodák oddsai alapján 38 százalék, de az elmúlt hetekben már minden felmérés azt mutatta, hogy több, mint a regnáló elnöknek.