Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. április 6. 10:28 Vállalat

Külföldön is felfigyeltek a magyar jacuzzigyártó sikereire

Nem sok magyar családi vállalkozás mondhatja el magáról, hogy valamelyik nagy nemzetközi hírügynökségnél cikk születik róla, de a masszázsmedencéiről ismert Wellis Magyarországgal a napokban ez is megtörtént.

A Reuters annak kapcsán írt a cégről, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások nyomán sokan döntöttek úgy, hogy – ha már a fürdőket nem lehet látogatni – az otthoni vizes élmények megteremtésébe ruháznak be. Ez pedig idénre szólóan is hasznos döntés volt, hiszen a világ népességének tekintélyes része kénytelen ennek az évnek is legalább a harmadát-negyedét korlátozások között, utazások nélkül tölteni. A cikkben megszólaltattak egy budapesti férfit, aki elmondta, hogy már évek óta tervezte egy masszázsmedence beszerzését, de erre végül csak azt követően szánta rá magát – és kétmillió forintját –, hogy Kínában kitört a járvány, és tömegek kényszerültek karanténba.

Az ilyen termékeket 80 százalékban exportra gyártó Wellis Magyarország a cikk szerint tavaly 60 százalékkal növelte forgalmát. Ez azt jelenti, hogy megvalósult, amiről Czafik Zsolt vezérigazgató beszélt a G7-nek, amikor tavaly ősszel részletesen bemutattuk a vállalkozást. Tavalyelőtt ugyanis csaknem 13 milliárd forint volt a társaság árbevétele, és a vállalkozó azt mondta, hogy ez 2020-ban akár 20 milliárd forint is lehet.

Czafik Zsolt a kilátásokról is beszélt a Reutersnek:

Vásárlóink többsége családos ember, az európai középosztály, és arra számítunk, hogy termékeink olyan népszerűvé váltak, hogy az erős kereslet a járványt követően is megmarad.

Ami a konkrét számokat illeti, a vezérigazgató célja az, hogy idén eladásaikat több mint kétszeresére, 30 ezer darabra emeljék. A létszám is közel megduplázódhat a jelenlegi szintről, és 1500-ra nőhet. Ez jelentős részben az ózdi gyár beindításához kapcsolódik, említett cégportrénkban erről is részletesen írtunk. Ózdon pedig még inkább várják a termelés elindítását és felfuttatását, miután múlt héten az ABB után a város másik nagy foglalkoztatója, a Johnson Electric is bejelentette a gyára bezárását.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEurópában piacvezető, most Amerikában terjeszkedik a magyar jakuzzigyártóMásodik gyárát nyitja meg a Wellis, mert az amerikai terjeszkedés és a járvány következtében kilőttek a megrendelések.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy éven belül második nagy pofonját kapja Ózd, de a piacvezető jakuzzigyártó reményt jelent800 ember dolgozik az ózdi Johnson Electricnél, amelynek ma jelentették be a bezárását. Egy éve a másik nagy gyárral, az ABB-vel történt ugyanez.

Vállalat czafik zsolt jakuzzi járvány masszázsmedence reuters wellis Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Fabók Bálint
2021. június 17. 06:23 Élet, Vállalat

Belefáradtak a multis és a gyári munkába, létrehoztak egy példamutató biogazdaságot

Hosszú évek munkájával hozták létre a permakultúrás tanyát a Vértes dombjai között, főleg szörpök készítéséből élnek meg.

Stubnya Bence
2021. június 16. 13:06 Vállalat, Világ

Szeretik zöldnek beállítani magukat, de az autógyártók többségének még tisztességes terve sincs a zöld átállásra

Az EU-ban gyártó cégek közül csak a Volvo és Volkswagen áll készen arra, hogy az uniós klímacéloknak megfelelő tempóban álljon át elektromos autók gyártására.

Debreczeni Anna
2021. június 16. 12:54 Támogatói tartalom, Vállalat

Káosz nem ott van, ahol nincs főnök, hanem ahol hiányzik a közös alap

Néha másképp sült el, mint ahogy elsőre tervezték és nem is való mindenkinek, de a kulcsemberek megnyerése és a kritikus tömeg elérése biztosan elengedhetetlen az agilis szervezeti átalakulás sikeréhez.

Fontos

Avatar
2021. június 16. 17:05 Világ

Megrengeti a világunkat, ha a koronavírus egy kínai laborból szabadult el?

Szakértő szerzőnk hat pontban foglalja össze, mit várhatunk a laborelmélet beigazolódásának következményeként.

Mészáros R. Tamás
2021. június 16. 05:55 Világ

A világ tart tőle, pedig a közgazdászok szerint a kínai innováció lassú

Bár a Huawei, a kínai űrprogram vagy a digitális jüan világszínvonalú technológiát sejtet, mélyebb elemzések szerint a kínai termelékenységnövekedés megtorpant - pont, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

Hajdu Miklós Jandó Zoltán
2021. június 15. 16:53 Adat

Szikszó, Encs és Devecser környékén tízből egy koronavírus-fertőzött meghalt

Rémisztő adata az egyenlőtlenségnek, hogy az országnak vannak olyan kisebb régiói, ahol több mint 10 százalékon áll a járvány halálozási mutatója, miközben a legjobb járási adatok eddig 3 százalék alatt maradtak.