Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. november 30. 12:43 Tech, Vállalat

A Huawei lett a Xiaomi európai áldozata

A friss nyugat-európai mobiltelefon-eladási adatok fontos eltéréseket mutatnak a globális számokhoz képest. A mértékadónak tekintett IDC szerint Európában az idei harmadik negyedévben 2019-hez képest kis mértékben csökkentek az eladások, de a piac jelentős részét továbbra is a Samsung-Apple páros uralja, 35,6 illetve 28,5 százalékos részesedéssel.

A két vezető márka összesített 64,1 százaléka egy évvel korábban 62,2 volt, vagyis az arányokat nézve még erősödött is a két nagy társaság összesített pozíciója. Lényeges változás azonban, hogy most már úgy tűnik, nem a Huawei, hanem a Xiaomi lehet a legnagyobb kínai kihívó: a cég több mint 150 százalékkal növelte az eladásait, jelenleg 12,8 százalék a részesedése és egy év alatt letaszította a Huawei-t a dobogóról (utóbbi értékesítése egy év alatt csaknem 60 százalékkal zuhant).

Globális szinten viszont ugyanebben az időszakban nem volt ennyire éles a harc. A Samsung elsősége nem forgott veszélyben (jelenleg 23 százalék a részesedése), és a Huawei tartja a második helyét (14,9 %), és bár a Xiaomi közelít (13,5 %), egyelőre még nem érte be. Az Apple már egy éve is negyedik volt, viszont ezt a helyet 12,4 százalékos részesedéssel stabilan tartja.

Tech Vállalat Európa huawei mobiltelefon Xiaomi Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Avatar
2022. január 18. 11:14 Tech

Két választásunk van a mesterséges intelligenciával: segít nekünk, vagy magunk ellen fordítjuk

Az újabb kutatások szerint az automatizáció központi szerepet tölt be a jövedelmek közti különbségek növekedésében.

Váczi István
2022. január 14. 13:18 Tech, Vállalat

Több mint 13 milliárd forintért vásárolnak fel egy magyar informatikai céget

Az indiai HCL Technologies felvásárolja a magyar Starschemát, amely különféle adatfeldolgozási szolgáltatásokat nyújt, és partnerei között több is megtalálható a világ legnagyobb forgalmú cégei közül.

Pletser Tamás
2022. január 13. 06:57 Tech

Sokat kell még várni az olcsó elektromos autókra

A növekvő nyersanyagárak megakaszthatják az elektromos autók forradalmát, miközben az akkumulátorok gyártásához szükséges értékláncok kiépítése nagyon hosszú folyamat.

Fontos

Hobot Péter
2022. január 22. 12:58 Élet, Pénz

G7 inflációs kvíz: mennyibe került a banán két éve? És a liszt?

Tudtad követni, hogy mely termékek drágulása járul hozzá a legerősebben az inflációhoz, és hogy melyik társadalmi csoportokat érintette leginkább?

Hajdu Miklós
2022. január 21. 15:59 Adat

Rekordszinten a fertőzöttek száma több visegrádi országban

A járvány ötödik hulláma minden visegrádi országban érzékelhető, kiváltképp Csehországban és Magyarországon, ahol rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak.

Mészáros R. Tamás
2022. január 21. 05:54 Világ

A német gazdaság olyan válságálló gerincre épül, ami nálunk alig van

Az ipari termelés gyengélkedik, de a német ipar gerincét adó kkv-k pénzügyileg stabilak és nyereségesek maradtak a járvány alatt.