Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. november 30. 12:43 Tech, Vállalat

A Huawei lett a Xiaomi európai áldozata

A friss nyugat-európai mobiltelefon-eladási adatok fontos eltéréseket mutatnak a globális számokhoz képest. A mértékadónak tekintett IDC szerint Európában az idei harmadik negyedévben 2019-hez képest kis mértékben csökkentek az eladások, de a piac jelentős részét továbbra is a Samsung-Apple páros uralja, 35,6 illetve 28,5 százalékos részesedéssel.

A két vezető márka összesített 64,1 százaléka egy évvel korábban 62,2 volt, vagyis az arányokat nézve még erősödött is a két nagy társaság összesített pozíciója. Lényeges változás azonban, hogy most már úgy tűnik, nem a Huawei, hanem a Xiaomi lehet a legnagyobb kínai kihívó: a cég több mint 150 százalékkal növelte az eladásait, jelenleg 12,8 százalék a részesedése és egy év alatt letaszította a Huawei-t a dobogóról (utóbbi értékesítése egy év alatt csaknem 60 százalékkal zuhant).

Globális szinten viszont ugyanebben az időszakban nem volt ennyire éles a harc. A Samsung elsősége nem forgott veszélyben (jelenleg 23 százalék a részesedése), és a Huawei tartja a második helyét (14,9 %), és bár a Xiaomi közelít (13,5 %), egyelőre még nem érte be. Az Apple már egy éve is negyedik volt, viszont ezt a helyet 12,4 százalékos részesedéssel stabilan tartja.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech Vállalat Európa huawei mobiltelefon Xiaomi Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Bucsky Péter
2024. március 28. 12:41 Támogatói tartalom, Tech

Hidrogén-rásegítéses elektromos autóbuszokkal hatékonyabban zöldíthető a hazai buszállomány

Még keresik az ideális alternatív megoldást a buszüzemeltetők, de a Mercedes-Benz hidrogénes megoldása költséghatékony működésével áttörést hozhat a fenntartható közösségi közlekedésben.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Hidi János
2024. március 9. 04:36 Tech, Világ

Vihar előtti csend van az elektromos autók piacán

Az év végén látott számokból sokan azt a következtetést vonták le, hogy mégsem zajlik olyan gyorsan a villanyautós átállás, de ez csupán átmeneti lassulás.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Kiss Péter
2024. április 11. 04:34 Pénz

A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni

Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz.

Hartvig Áron
2024. április 10. 04:34 Közélet

Ezentúl csak akkor lesz napelem a magyar háztartásokban, ha a hozzá tartozó akkumulátorra nagy támogatás jár

A jelenleg zajló háztartási napelempályázat egy dolgot már a lezárása előtt bizonyított: akkumulátorok nélkül többé nem kerülnek napelemek a háztetőkre.