Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. november 30. 12:43 Tech, Vállalat

A Huawei lett a Xiaomi európai áldozata

A friss nyugat-európai mobiltelefon-eladási adatok fontos eltéréseket mutatnak a globális számokhoz képest. A mértékadónak tekintett IDC szerint Európában az idei harmadik negyedévben 2019-hez képest kis mértékben csökkentek az eladások, de a piac jelentős részét továbbra is a Samsung-Apple páros uralja, 35,6 illetve 28,5 százalékos részesedéssel.

A két vezető márka összesített 64,1 százaléka egy évvel korábban 62,2 volt, vagyis az arányokat nézve még erősödött is a két nagy társaság összesített pozíciója. Lényeges változás azonban, hogy most már úgy tűnik, nem a Huawei, hanem a Xiaomi lehet a legnagyobb kínai kihívó: a cég több mint 150 százalékkal növelte az eladásait, jelenleg 12,8 százalék a részesedése és egy év alatt letaszította a Huawei-t a dobogóról (utóbbi értékesítése egy év alatt csaknem 60 százalékkal zuhant).

Globális szinten viszont ugyanebben az időszakban nem volt ennyire éles a harc. A Samsung elsősége nem forgott veszélyben (jelenleg 23 százalék a részesedése), és a Huawei tartja a második helyét (14,9 %), és bár a Xiaomi közelít (13,5 %), egyelőre még nem érte be. Az Apple már egy éve is negyedik volt, viszont ezt a helyet 12,4 százalékos részesedéssel stabilan tartja.

Tech Vállalat Európa huawei mobiltelefon Xiaomi Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Avatar
2022. december 1. 12:00 Tech

Több millió Iphone hiányzik majd a piacról a kínai óriásgyárban kitört zavargások miatt

Az Apple kulcsfontosságú gyártási központjában, Csengcsouban a tervezettnél valószínűleg közel 6 millióval kevesebb Iphone Pro telefont fognak legyártani – írja a Bloomberg egy meg nem nevezett bennfentesre hivatkozva.

Bőgel György
2022. november 29. 16:29 Tech

Úgy tűnik, nem egy újabb dotkomlufi durran a techszektorban, de attól még fájni fog

Két évtizeddel ezelőtt alapjaiban remegett meg a tech-szektor. A mostani válság újult erővel esik neki, de a visszaesés okai korántsem azok, mint a dotkomlufi idején.

Kabos Eszter
2022. november 26. 14:34 Tech, Világ

A legnagyobb nyertesek között vannak a magyarok a roamingdíjak eltörlése nyomán

Az európai fogyasztók nyertek a roamingárak letörésével, a magyar felhasználók a legnagyobb nyertesek közé tartoznak.

Fontos

Bogár Zsolt
2022. december 3. 15:45 Élet

Szimbiózisban: együtt vagy egymás ellen?

Hétfőn indul az új sorozat a G7 Holnap-on az állami és a magánegészségügy együttéléséről.

Hajdu Miklós
2022. december 2. 12:11 Világ

Fagyhalálra ítélné Putyin az ukrán városlakókat, folyamatos tűz alatt tartják az oroszok a civilek energiaellátását

Fél évbe is beletelhet, mire sikerül helyreállítani az ukrán energetikai infrastruktúrát, ami folyamatos orosz támadás alatt áll.

Bucsky Péter Buzder Gábor
2022. december 2. 09:57 Pénz, Támogatói tartalom

Felével csökkenhet a ház vagy lakás rezsije energetikai felújítással

Kevesen döntenek az energetikai korszerűsítés mellett, pedig akár 60-80 százalékos energiamegtakarítást is el lehet érni vele.