Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. november 30. 12:43 Tech, Vállalat

A Huawei lett a Xiaomi európai áldozata

A friss nyugat-európai mobiltelefon-eladási adatok fontos eltéréseket mutatnak a globális számokhoz képest. A mértékadónak tekintett IDC szerint Európában az idei harmadik negyedévben 2019-hez képest kis mértékben csökkentek az eladások, de a piac jelentős részét továbbra is a Samsung-Apple páros uralja, 35,6 illetve 28,5 százalékos részesedéssel.

A két vezető márka összesített 64,1 százaléka egy évvel korábban 62,2 volt, vagyis az arányokat nézve még erősödött is a két nagy társaság összesített pozíciója. Lényeges változás azonban, hogy most már úgy tűnik, nem a Huawei, hanem a Xiaomi lehet a legnagyobb kínai kihívó: a cég több mint 150 százalékkal növelte az eladásait, jelenleg 12,8 százalék a részesedése és egy év alatt letaszította a Huawei-t a dobogóról (utóbbi értékesítése egy év alatt csaknem 60 százalékkal zuhant).

Globális szinten viszont ugyanebben az időszakban nem volt ennyire éles a harc. A Samsung elsősége nem forgott veszélyben (jelenleg 23 százalék a részesedése), és a Huawei tartja a második helyét (14,9 %), és bár a Xiaomi közelít (13,5 %), egyelőre még nem érte be. Az Apple már egy éve is negyedik volt, viszont ezt a helyet 12,4 százalékos részesedéssel stabilan tartja.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech Vállalat Európa huawei mobiltelefon Xiaomi Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Hidi János Kovács Márton
2024. június 16. 05:42 Tech, Világ

Felgyorsítható a zöld átmenet, vagy bukni fogjuk a klímacélokat?

A jó trend már kialakult, de nincs elég beruházás ahhoz, hogy elérjük a párizsi klímakonferencián kitűzött klímacélt. Miben lehet mégis bízni?

Torontáli Zoltán
2024. május 23. 05:07 Tech, Vállalat

Három magyar élelmiszerboltlánc kezd kísérletezni a személyzet nélküli nyitva tartással

Nagy az óvatoskodás a témában, mert az indulás erősen kísérleti jellegű lesz.

Torontáli Zoltán
2024. május 13. 10:06 Adat, Tech

Nemcsak a Temu tarolása a probléma, hanem hogy kicsi a magyar piac

A csehek és a lengyelek kiugróan jók, de Románia és még Horvátország is előttünk jár az e-kereskedelmi piac mutatóiban.

Fontos

Stubnya Bence
2024. június 17. 05:45 Közélet

A gazdasági helyzet eddig Magyar Pétert segítette, 2026-ig viszont már inkább a Fideszt fogja

A gazdaság gyengélkedése rontotta a kormánypárt mostani eredményét, a Tisza párt eredményét pedig javíthatta. 2026-ig ez a hatás fokozatosan átfordul majd.

Mit hoz az Európai Parlament jobbra tolódása a gazdaság számára?

Ha ellenállás bontakozik ki az EU-s költségvetési szabályokkal szemben, akkor a költségvetési lazítás irányába mozdulhatnak el a tagországok.

Gergely Péter
2024. június 15. 17:33 Pénz

Berobbant a csok plusz, megint nagyon fogynak a támogatott lakáshitelek

Háromszor annyi támogatott lakáshitelt vett fel a lakosság 2024 első négy hónapjában, mint egy éve, ami egyértelműen a csok plusz megjelenésének tulajdonítható.