Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. október 28. 17:02 Vállalat

Meglepően jó negyedévet zárt a Fiat-Chrysler csoport

Felülteljesítette az üzleti előrejelzéseket a Fiat-Chrysler (FCA) a harmadik negyedévben, és valószínűleg az év egésze is sikeresebb lesz a vártnál az olasz-amerikai autógyártó számára. Az FCA 2,28 milliárd eurós adózás előtti eredményt ért el idén július és szeptember között, amivel még felül is múlta a 2019 azonos időszakában mért kétmilliárd eurós értéket. A kedvező eredmény hátterében a Bloomberg szerint a Ram pickupok észak-amerikai sikere és az európai országok keresletösztönző támogatásai állnak. 

Az FCA mellett többek között a Daimler, a Renault és a BMW eredményei is arról árulkodnak, hogy az autóipar eddig viszonylag könnyen megúszta a mostani válságot. A gépkocsik iránt a világjárvány közepette is jelentős maradt a kereslet, ugyanakkor a tavaszi leállások miatti készlethiányok magas árakat eredményeznek a piacon – az autózás járvány közbeni térnyerése Magyarországon is tapasztalható.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz autózás lett a koronavírus nyertese MagyarországonMíg a közösségi közlekedésben az utasok harmada eltűnt, a közúti járműforgalom már a járvány előtti szinten van - sose közlekedtünk még olyan szennyezően, mint most.

A Fiat-Chrysler már egészen közel áll a PSA-val való egyesüléshez, bennfentes források szerint már az Európai Unió versenyjogi aggályaira is sikerült megoldást találni. Várhatóan 2021 első negyedévére jöhet létre az amerikai-francia-olasz vállalat, ami termelési volumenét nézve a negyedik legnagyobb autógyártó lehet majd. Az új konglomerátum neve is eldőlt már, nemsokára a Stellantis csoport gyártmányai között tarthatunk nyilván az Alfa Romeótól a Citroënen és a Jeepen keresztül az Opelig több mint 15 különböző márkájú gépjárművet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚj autóipari óriás születik - mi lesz a magyar gyárral?Magyarország autóipara is érintett a Fiat-Chrysler és a PSA összeolvadásában, amellyel az Alfa Romeótól az Opelig tucatnyi márkát összefogó csoport jön létre.

Vállalat fiat-chrysler járvány Opel Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Váczi István
2020. november 25. 10:01 Vállalat

A budapesti reptérnek is fontos, hogy újra repülhet a Boeing elbaltázott típusa

Ha minden jól megy, januárban már Európában is repülhet a 737 Max, így ha a járványhelyzet is kedvezően alakul, a lengyel LOT újra előveheti itteni bővítési terveit.

Stubnya Bence
2020. november 24. 14:50 Vállalat

Nagy érvágás a szentgotthárdi Opelnek a benzinmotorok kivezetése, de valójában már évek óta lejtmenetben van a gyár

Mióta a francia PSA 2017-ben átvette a szentgotthárdi üzemet, 40 százalékkal csökkent a dolgozók száma.

Váczi István
2020. november 24. 12:48 Vállalat

Karácsonyi parti helyett bónuszt ad dolgozóinak sok lengyel cég

Míg korábban a lengyel vállalatok majdnem felénél volt év végi céges rendezvény, idén nem meglepő módon sokkal kevesebb helyen terveznek ilyesmit.

Fontos

Avatar
2020. november 24. 17:09 Pénz

A covid után jön az adóemelés?

A kormánynak hamarosan napirendre kell tűznie az adósság elleni harc 2.0-t, amit valószínűleg nem lehet megúszni adóemelés nélkül.

Bucsky Péter
2020. november 24. 06:54 Közélet

Elhagyják a vállalkozók Parragh kamaráját, de a NAV-végrehajtást nem ússzák meg

Miközben a zsugorodó tagságú kamarai rendszer elnöke könnyítésekért lobbizik a cégek számára, a tartozások behajtása a válságban sem szünetel.

Mészáros R. Tamás
2020. november 23. 17:19 Világ

A kínai dominancia megalapozójának harangozták be, mégis gyengére sikerült a világ legnagyobb gazdasági paktuma

A világ lakosságának és GDP-jének 30 százalékára terjed ki az új ázsiai gazdasági övezet. Egyesek szerint ez megágyaz a kínai dominanciának, mások szerint semmin nem változtat.