Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. október 28. 17:02 Vállalat

Meglepően jó negyedévet zárt a Fiat-Chrysler csoport

Felülteljesítette az üzleti előrejelzéseket a Fiat-Chrysler (FCA) a harmadik negyedévben, és valószínűleg az év egésze is sikeresebb lesz a vártnál az olasz-amerikai autógyártó számára. Az FCA 2,28 milliárd eurós adózás előtti eredményt ért el idén július és szeptember között, amivel még felül is múlta a 2019 azonos időszakában mért kétmilliárd eurós értéket. A kedvező eredmény hátterében a Bloomberg szerint a Ram pickupok észak-amerikai sikere és az európai országok keresletösztönző támogatásai állnak. 

Az FCA mellett többek között a Daimler, a Renault és a BMW eredményei is arról árulkodnak, hogy az autóipar eddig viszonylag könnyen megúszta a mostani válságot. A gépkocsik iránt a világjárvány közepette is jelentős maradt a kereslet, ugyanakkor a tavaszi leállások miatti készlethiányok magas árakat eredményeznek a piacon – az autózás járvány közbeni térnyerése Magyarországon is tapasztalható.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz autózás lett a koronavírus nyertese MagyarországonMíg a közösségi közlekedésben az utasok harmada eltűnt, a közúti járműforgalom már a járvány előtti szinten van - sose közlekedtünk még olyan szennyezően, mint most.

A Fiat-Chrysler már egészen közel áll a PSA-val való egyesüléshez, bennfentes források szerint már az Európai Unió versenyjogi aggályaira is sikerült megoldást találni. Várhatóan 2021 első negyedévére jöhet létre az amerikai-francia-olasz vállalat, ami termelési volumenét nézve a negyedik legnagyobb autógyártó lehet majd. Az új konglomerátum neve is eldőlt már, nemsokára a Stellantis csoport gyártmányai között tarthatunk nyilván az Alfa Romeótól a Citroënen és a Jeepen keresztül az Opelig több mint 15 különböző márkájú gépjárművet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚj autóipari óriás születik - mi lesz a magyar gyárral?Magyarország autóipara is érintett a Fiat-Chrysler és a PSA összeolvadásában, amellyel az Alfa Romeótól az Opelig tucatnyi márkát összefogó csoport jön létre.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat fiat-chrysler járvány Opel Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Kiss Péter
2024. február 29. 04:34 Vállalat

Felemás év után erős rajt a felelős befektetéseknél

Incent Mortier, az Amundi globális befektetési igazgatójának várakozásai szerint a jövőben a tematikus és a fenntarthatóságra pozitív hatást gyakorló befektetési stratégiák fogják uralni a piacot.

Debreczeni Anna
2024. február 25. 04:34 Vállalat

Hogyan lehet egy ruhamárkának 8000 új terméke naponta?

A kínai Shein a világ egyik legnagyobb fast fashion ruhamárkája, amit annak köszönhet, hogy olcsó és nem akar kreatív lenni.

Torontáli Zoltán
2024. február 22. 16:37 Közélet, Vállalat

A magyar agrárium és élelmiszeripar gyengén teljesít, és a politika is dróton rángathatja

Siralmas gazdasági képet mutat a jegybank friss élelmiszeripari mélyelemzése, ha tudunk olvasni a számsorok között.

Fontos

Stubnya Bence
2024. február 29. 13:10 Közélet, Pénz

Eddig visszaszorította, most már védené a kormány a készpénzes fizetést

Persze a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást. Megfontolták a Mi Hazánk felvetését, és nem akadályoznák a készpénzes fizetés alkotmányos védelmét.

Torontáli Zoltán
2024. február 29. 11:10 Közélet, Világ

Mi történik azokban az országokban, amelyeknek a szomszédait sújtják szankciókkal?

A jó szomszédok kiskapukat nyitnak a világra, ha nem csak elszenvedni akarják a szankciók rájuk nézve ártalmas hatásait.

Torontáli Zoltán
2024. február 28. 14:08 Adat, Pénz

Minden jel szerint készülhetünk a 400-410 forint feletti euróra is

Ha a papírforma forgatókönyv teljesül, akkor a forint lassú ütemben, de folyamatosan gyengülni fog a következő időszakban.