Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. október 28. 17:02 Vállalat

Meglepően jó negyedévet zárt a Fiat-Chrysler csoport

Felülteljesítette az üzleti előrejelzéseket a Fiat-Chrysler (FCA) a harmadik negyedévben, és valószínűleg az év egésze is sikeresebb lesz a vártnál az olasz-amerikai autógyártó számára. Az FCA 2,28 milliárd eurós adózás előtti eredményt ért el idén július és szeptember között, amivel még felül is múlta a 2019 azonos időszakában mért kétmilliárd eurós értéket. A kedvező eredmény hátterében a Bloomberg szerint a Ram pickupok észak-amerikai sikere és az európai országok keresletösztönző támogatásai állnak. 

Az FCA mellett többek között a Daimler, a Renault és a BMW eredményei is arról árulkodnak, hogy az autóipar eddig viszonylag könnyen megúszta a mostani válságot. A gépkocsik iránt a világjárvány közepette is jelentős maradt a kereslet, ugyanakkor a tavaszi leállások miatti készlethiányok magas árakat eredményeznek a piacon – az autózás járvány közbeni térnyerése Magyarországon is tapasztalható.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz autózás lett a koronavírus nyertese MagyarországonMíg a közösségi közlekedésben az utasok harmada eltűnt, a közúti járműforgalom már a járvány előtti szinten van - sose közlekedtünk még olyan szennyezően, mint most.

A Fiat-Chrysler már egészen közel áll a PSA-val való egyesüléshez, bennfentes források szerint már az Európai Unió versenyjogi aggályaira is sikerült megoldást találni. Várhatóan 2021 első negyedévére jöhet létre az amerikai-francia-olasz vállalat, ami termelési volumenét nézve a negyedik legnagyobb autógyártó lehet majd. Az új konglomerátum neve is eldőlt már, nemsokára a Stellantis csoport gyártmányai között tarthatunk nyilván az Alfa Romeótól a Citroënen és a Jeepen keresztül az Opelig több mint 15 különböző márkájú gépjárművet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚj autóipari óriás születik - mi lesz a magyar gyárral?Magyarország autóipara is érintett a Fiat-Chrysler és a PSA összeolvadásában, amellyel az Alfa Romeótól az Opelig tucatnyi márkát összefogó csoport jön létre.

Vállalat fiat-chrysler járvány Opel Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2023. január 30. 04:34 Élet, Vállalat

Hiánycikk lett a fagyasztóláda, az árstopolt húsok felhalmozásának eszköze

A cukrot fel lehet polcozni a kamrában, de hova tegye az ember a csirkemellet? A fagyasztóláda ma a magyar vásárlók slágerterméke.

Jandó Zoltán
2023. január 29. 04:34 Adat, Vállalat

Százmilliárdokat költenek, hogy újra legyen értelme a lakossági napelemeknek, de ez sem elég

Nagyon látványosan pörög fel a hazai villamosenergia-hálózat fejlesztése, de a kormányon múlik, hogy meddig blokkolják a háztartási napelempiacot.

Fabók Bálint
2023. január 27. 04:34 Pénz, Vállalat

Kis alföldi faluból indult, ma már százezrek előtt villog Ferrarijaival a legkülöncebb magyar multimilliárdos

Top 50-es magyar milliárdos még nem engedte be annyira a nyilvánosságot a magánéletébe, mint az életéről milliós nézettségű videókat posztoló Jákob Zoltán.

Fontos

Hajdu Miklós
2023. január 29. 15:35 Tech

A techcégek válsága közben alakíthatja át az internetes kereséseket a ChatGPT

A Microsoftot és a Google-t is lépéskényszerbe hozta a ChatGPT megjelenése, miközben tízezreket bocsátanak el.

Stubnya Bence
2023. január 28. 15:45 Adat

Visszaesett a megújulók aránya az uniós energiafogyasztásban, de a számokat a tűzifaégetés is nagyon torzítja

2021-ben először fordult elő, hogy csökkent a megújulók aránya az uniós energiafogyasztáson belül. A számokat viszont jelentősen torzítja a biomassza felhasználása, amivel más bajok is vannak klímaszempontból.

Stubnya Bence
2023. január 28. 04:34 Podcast

A magyarok túlnyomó többsége konkrétan meg tudja mondani, hogy mit tenne a fenntarthatóbb életmódért

Van remény arra vonatkozóan, hogy ki tudjunk alakítani egy kisebb környezetterheléssel járó társadalmi működésmódot - mondta Varga Attila a G7 Podcast e heti adásában.