Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2023. március 10. 15:21 Tech

Új platformot indítottak az Instagram egykori alapítói, szerintük a siker megismételhető, de nem lesz egyszerű

Kevin Systrom és Mike Krieger az Instagram fejlesztésével a telefonos fényképezés hirtelen fejlődését használták ki: az alkalmazásban a felhasználók leginkább a gyors, látványos és ingyenes retusálás lehetőségét látták meg eleinte, a megosztások és reakciók lehetősége sokáig csak másodlagos funkció volt, de végül az Instagram közösségi médiumként is sikeressé vált. Systorm szerint ez a modell a siker kulcsa, a legjobb felületek ugyanis

jellemzően valamilyen segédprogramként indulnak, majd idővel közösségi oldalakká nőnek.

A páros most egy mesterséges intelligencián alapuló hírolvasóval lépne piacra, amivel megismételhetőnek látják az Instagram sikerét a Bloomberg szerint. Az Artifactnak nevezett alkalmazás személyre szabott hírfolyamokkal látja el a felhasználóit, akik meg is vitathatják egymással az olvasottakat. Az ötlet bár újszerűnek egyáltalán nem mondható, most mégis aktuális, a Facebook ugyanis vonakodik a hírszolgáltatástól, a hírfüggők körében népszerű Twittertől továbbá Elon Musk ténykedése riaszt el egyre több felhasználót. 

A keletkező piaci űr mellett Systrom inkább mesterséges intelligencia fejlődése miatt érzi elérkezettnek az időt az Artifact debütálására. A szövegeket egyre jobban megértő és generáló algoritmusokat rengeteg új vállalkozás használhatja ki, a mostanság lezajló technológiai változást az iPhone megjelenéséhez hasonlítja a fejlesztő, ami a mobilappok fejlesztésének adott óriási lendületet.

A tervek szerint az Artifact először a felhasználók számára érdekes cikkek kiválogatására lesz alkalmas, ám a későbbiekben saját elemzéseket, összefoglalókat is generálhat. Üzleti szempontból javít az esélyeken, hogy Systrom és Krieger egy darabig a saját vagyonukból tudják finanszírozni a fejlesztést, amire az ismertségük révén várhatóan sokan fel fognak figyelni. A kedvező körülmények ellenére Systrom elismerte azt is az amerikai lapnak, hogy egy új vállalkozás kilátásai a közösségi média területén nem valami fényesek.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech cég Instagram tech Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Stubnya Bence
2024. július 15. 05:32 Pénz, Tech

Egyre többen látják pesszimistán a mesterséges intelligencia jövőjét

Energiaigényes infrastruktúra, kis haszon nagy költségek mellett, a dotkomhoz hasonló piaci buborék: egyre több a borúlátó elemzés az elmúlt másfél év slágertechnológiájáról.

Torontáli Zoltán
2024. július 12. 05:00 Élet, Tech

Jobban megéri elektromos autóval a napelemes program, amelyre 32 ezren jelentkeztek?

Ha már úgyis lesz kedvezményes árú napelem a tetőn, érdemes e-autót tölteni vele? Éjszakai műszakban dolgozóknak és benzint kiváltóknak biztos, egyébként nem annyira.

Bucsky Péter
2024. július 3. 05:56 Tech, Vállalat

Magyar cég dobta piacra a világ első teljes körű kvantumtitkosítási megoldását

A kvantumszámítógépek elavulttá teszik a mai titkosításokat, de van már olyan megoldás, amely szövegek és fájlok mellett a hang- és konferenciahívásokat is védi.

Fontos

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.