Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. május 2. 12:40 Tech

Társkeresővel bővül a Facebook

Hamarosan társkereső funkciója is lesz a Facebooknak, jelentette be kedden Mark Zuckerberg cége éves nagy konferenciáján. Ugyan elsőre nagy újításnak hangzik, valójában már eddig is fontos szerepe volt a platformnak az online ismerkedésben. Zuckerberg elmondása szerint valódi, hosszú távú kapcsolatok létrejöttét kívánják elősegíteni, nem csak egy szexpartner-keresőt építenek. Ez utóbbi utalás a Tindernek szólt, ami a Facebook nagy versenytársa a randiapp-piacon – írja a Bloomberg.

Egyelőre nem sokat tudni az új funkcióról, de Zuckerberg annyit elárult, hogy az alkalmazás választható lesz, a társkeresős adatlapunk teljesen elkülönül majd a főprofilunktól, és azt a Facebook ismerőseink nem fogják látni. Csak olyan embereknek dobja majd fel az adatlapunkat, akik nem a barátaink, használják a társkeresőt és megfelelnek a beállított preferenciáinknak. Az alkalmazást az év végén kezdhetik el tesztelni.

A Facebook egyébként már eddig is fontos szerepet töltött be a társkeresésben. Egyrészt egy ideje már elég valakinek csak a nevét elkérni a telefonszáma helyett, hiszen az alapján is nagy valószínűséggel megtaláljuk a Facebookon, ahol üzenetet írhatunk neki. Másrészt az összes létező társkereső applikáció (pl. Tinder, Happn vagy az USA-ban népszerű Hinge) a Facebook-profilunkat használja. Így amikor a potenciális jelöltek profiljai között böngészünk, látjuk, hogy vannak-e közös ismerőseink a Facebookon. Ez a funkció pedig sokat számít, ugyanis ha vannak közös barátok, rögtön sokkal kevésbé ijesztő a találkozás.

Érdekes viszont, Zuckerberg alig mondott valamit éves irányadó előadásán a Facebook tulajdonképpen legfontosabb részéről, a News Feedről, figyelt fel a Business Insider. Ez az a funkció a Facebookban, amiért az utóbbi időben a legtöbb támadást kapta a cég, magának Zuckerbergnek is egész nap tanúskodnia kellett a washingtoni törvényhozásban miatta. Beszélt Zuckerberg a társkeresőn kívül a Messengerrel, az Instagrammal, a WhatsAppal és az Oculus-szal kapcsolatos újításokról, arról viszont alig volt szó, hogy hogyan tennék rendben a News Feedet. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Facebook azon dolgozik, hogy elterelje felhasználóit eddigi legfontosabb platformjáról, de legalábbis erősíteni szeretné a tőle független bevételi forrásait.

A Facebook társkeresős bejelentésének hatására a Tindert, az OkCupidot és a Match.com-ot is tulajdonló Match Group részvényárfolyama 22 százalékot esett, annyit, mint eddig soha. Mandy Ginsberg, a Match Group vezérigazgatója kicsit be is szólt a Facebooknak, utalva a Cambridge Analytica botrányra, aminek lényege, hogy a Facebook több tízmillió felhasználó adatait engedte át a politikai elemzőcégnek az érintettek beleegyezése nélkül. “Ismerve az online ismerkedéshez kapcsolódó személyes és érzékeny adatok mennyiségét meglepődtünk a bejelentés időzítésén”, mondta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech facebook Mark Zuckerberg online társkeresés Tinder Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Bucsky Péter
2024. március 28. 12:41 Támogatói tartalom, Tech

Hidrogén-rásegítéses elektromos autóbuszokkal hatékonyabban zöldíthető a hazai buszállomány

Még keresik az ideális alternatív megoldást a buszüzemeltetők, de a Mercedes-Benz hidrogénes megoldása költséghatékony működésével áttörést hozhat a fenntartható közösségi közlekedésben.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Hidi János
2024. március 9. 04:36 Tech, Világ

Vihar előtti csend van az elektromos autók piacán

Az év végén látott számokból sokan azt a következtetést vonták le, hogy mégsem zajlik olyan gyorsan a villanyautós átállás, de ez csupán átmeneti lassulás.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.