Hírlevél feliratkozás
László Pál
2023. október 10. 14:14 Podcast, Támogatói tartalom

A digitalizációval nemcsak a munkafolyamatok alakulnak át a pénzügyben, hanem a csapatok összetétele is

A pénzügyi csapatok munkaidejének 46 százalékát még mindig az adatkezelés és -feldolgozás teszi ki. Ennek mértékét a feladatok átcsoportosításával, bizonyos folyamatok automatizálásával és a pénzügyi területen dolgozók digitális kompetenciájának növelésével lehet csökkenteni, ami egyúttal a pénzügyi terület valódi transzformációjához fog vezetni – állapította meg a PwC Magyarország immár ötödik éve elvégzett CFO-kutatása.

A pénzügyi terület transzformációjánál elsősorban technológiára, automatizációra gondolunk, de ahhoz megfelelő alkalmazkodóképességre és új készségekre is szükség van mind a pénzügyi-számviteli csapatban, mind a szervezet egészében – mondta Balogh Roland, a PwC Magyarország számviteli tanácsadási üzletágának igazgatója, a PwC CFO-felmérésének vezetője.

A beszélgetést ide kattintva, vagy bármely podcast lejátszóban lehet meghallgatni.

Az alkalmazkodóképesség a jövőben elvárás lesz a munkaadóktól – erősítette meg Mayer Balázs, az Unilever Magyarország Kft. regionális pénzügyi kontrollere a podcastban. Amit automatizálni lehet, azt automatizálni fogunk. Így sokkal nagyobb döntéshozatali jogköre és vele együtt felelőssége is lesz majd a munkavállalóknak.

Ugyanakkor egyre nagyobb lesz a szerepe a speciális tudásnak – tette hozzá Csató András, a B. Braun Medical Kft. gazdasági és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója. A cégnél nemzetközi szinten szervezett treasury esetében például, ahol az árfolyamváltozás hatásait is kezelik, elengedhetetlen a speciális kapcsolatrendszer a pénzintézetekkel és a szükséges technikai ismeretek, tudás is.

Ma nem tudjuk, hogy 5-10 év múlva milyen képességek kellenek majd a pénzügyi-számviteli munkához – mondta Balogh Roland. A nulladik lépés ezért az innovációra, változásra való képesség fejlesztése az emberekben és a szervezetben is. Úgy látjuk, ezen belül is sok jó gyakorlat van az egyes cégeknél, így érdemes beszélniük egymással és tanulni egymástól, amiben két éve segíti őket a PwC CFO Klubja – tette hozzá.

A podcast megjelenését a PwC Magyarország támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2024. március 26. 13:11 Pénz, Podcast

A folyószámlán parkoltatott pénz aktív kezelésével több kolléga bérét kereshetik meg a kkv-k

A magyar vállalatok tízezer milliárd forintot tartanak érdemi kamat nélkül folyószámláikon, pedig tisztes hozamot kínáló, mégis likvid befektetések is elérhetők.

Bucsky Péter
2024. február 10. 04:38 Podcast

Egy évszázaddal később is kimutathatók az oktatáspolitikai döntések hatásai

A Klebelsberg-korszak általános iskolái jobban ellenálltak a falusi iskolák bezárásának. A népességfogyás miatt ma a kisvárosi gimnáziumok kerültek veszélybe.

László Pál
2024. február 6. 15:35 Podcast, Támogatói tartalom

Űrhajós nem, influencer annál inkább lenne a legtöbb általános iskolás

Az alfa generációs magyar gyerekek 55 százaléka már pénzt is keresett, kétharmaduk a technológia segítségével, felük közösségi média platformokon, míg negyedük online streamelésen keresztül jutott bevételhez.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 4. 05:07 Adat

Soha nem volt még ilyen enyhe az év eleje Magyarországon

Nemcsak globálisan, Magyarországon is kiugróan magas volt az átlaghőmérséklet 2024 első harmadában. Februárban és márciusban is megdőlt a hőmérsékletrekord.

Bucsky Péter
2024. május 3. 04:31 Adat, Közélet

Átformálta a lakáspiacot a kormány a sok százmilliárdos támogatásokkal

A legalább három gyermeket nevelőknél látványos a lakástulajdonosok arányának növekedése, a falvakban pedig fogyni kezdtek az üresen álló házak.

Mészáros R. Tamás
2024. május 2. 04:32 Világ

Egyre több az elektromos autó, egyre több a panasz is Kínában

A kínai vásárlók nagyobb hatótávolságot és jobb tölthetőséget várnak, nő az elektromos autókkal elégedetlenek aránya. Délkelet-Ázsiában ugyanakkor egyre jobban megy a biznisz a kínai gyártók számára.