Hírlevél feliratkozás
László Pál
2023. január 5. 09:39 Podcast, Támogatói tartalom

Szűk év vár a gasztrovállalkozásokra, amit akár az előnyükre is fordíthatnak

2023 egy olyan év lesz, amikor különösen oda kell figyelniük a gasztrovállalkozásoknak a költésekre, mert várhatóan főleg az éttermi kiadásokat fogják vissza az emberek, így általános bevételcsökkenés várható – mondta Beck Márton, a budapesti Pitpit és a Padron éttermek társtulajdonosa. Ezért ilyenkor különösen fontos a kiadások strukturálása és a megfelelő fizetési partner kiválasztása – tette hozzá.

A G7 podcast vendégei Bánhalmi Kata, a Piqniq Budapest társtulajdonosa, Beck Márton, a budapesti Padron és Pitpit éttermek társtulajdonosa és Magyar Balázs, a Bizpay ügyvezetője és tulajdonosa voltak.

A beszélgetést ide kattintva, vagy bármelyik podcastlejátszón lehet meghallgatni:

 

A Padron kilenc éve nyitott, míg a második étterem, a sokkal nagyobb Pitpit mintegy fél éve. A fizetési szokások radikálisan megváltoztak ebben az időben: míg a Padronnál 5-10 százalékos volt a kártyás fizetések aránya az elején, a Pitpitben ez megfordult, 90 százalék felett van – mondta Beck Márton.

Az elektronikus fizetés ma Magyarországon jellemzően a kártyás fizetést jelenti, a vendéglátó, szálloda szektorban nagyon jelentős ezek aránya – számolt be tapasztalatairól Magyar Balázs, a kártyaelfogadási szolgáltatásokat nyújtó Bizpay ügyvezetője és tulajdonosa. A Bizpay ügyfélkörének 40-50 százaléka a horeca, azaz a szállodai-étterem-kávézó szektorból származik.

De nem csak a kártyás fizetésekről érdemes beszélni, mert léteznek már olyan integrált megoldások egy eszközön belül, amik láthatatlanul összefogják egy vendéglátó rendszer, kassza és fizetési funkcióit, azaz a pincértől lehet rendelni, nála fizetni. Így a pincérnek sem kell 20 kilométert gyalogolnia, és a tulajdonos lehet, hogy 10 százalékkal több asztalt pörget meg. Érdemes a fizetési szolgáltatások digitalizációjára hatékonyságnövelő eszközként tekinteni, ami hozzáad a vállalkozások fejlesztéséhez, sőt ez különösen fontos szemponttá válik ezekben a gazdaságilag nehéz időkben – tette hozzá.

Sokan multis környezetből vagy családi vállalkozások átformálásából jutnak el a gasztrovállalkozásig – mondta Bánhalmi Kata, a Piqniq Budapest társtulajdonosa. De ebben a témakörben nincs iskola, képzés vagy közösségi felület – emiatt is jött létre a Piqniq, amely edukációs közösség, összeköti a gasztronómia szereplőit. Tavasszal készítettünk egy 100 fős felmérést a gasztrovállalkozások között, és kiderült, hogy legnagyobb problémáik jelenleg a szakképzett munkaerő hiánya, valamint a járvány hatásai mellett a pénzügyi tudatosság és a vállalkozói kompetenciák hiánya – mondta. A fizetési élmény pedig az ügyfélélmény szerves része, így fontos szerepe van a vendéglátó vállalkozások esetében is.

A podcast elkészítését a Bizpay támogatta.

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Stubnya Bence
2023. március 25. 04:34 Podcast, Tech

Csak kapkodni fogjuk a fejünket, hogy mi történik – a ChatGPT gazdasági jelentőségét szinte még felbecsülni sem tudjuk

Technológiai forradalom zajlik, de a lehető legjobbkor. Kállai Gábor és Pintér Róbert a G7 Podcast vendégei.

Bucsky Péter
2023. március 18. 04:34 Podcast

A közlekedési szakma kudarca a vármegyebérlet bevezetése

Veszélybe kerül a közösségi közlekedés működése az árazás átalakítása, az elmaradó fejlesztések és a karbantartás szinte teljes hiánya miatt.

Bucsky Péter
2023. március 11. 04:34 Podcast

Néhány innovátor mozgatja a tudásmegosztás nemzetközi hálózatát

Osztrák polgármester már felfigyelt a magyar hálózatkutatók eredményeire, de magyar vállalatok is keresték már meg őket. A gazdasági és társadalmi folyamatok térbeli leírásával olyan új összefüggéseket tudnak ugyanis megmutatni, amit hagyományos módszerekkel nehezebben lehetne észrevenni.

Fontos

Jandó Zoltán
2023. március 28. 14:02 Adat

Már március végén elkezdtük tartalékolni a gázt télire Magyarországon

A szokásosnál jóval előbb kezdődött meg az európai és a magyar gáztárolók feltöltése is. Az európai tárolókban soha nem volt ennyi gáz, és a magyar telítettség is magas.

Magyarics Tamás
2023. március 27. 17:07 Világ

Az Orbán-kormány azokat a határokat feszegeti, amelyekre Amerika érzékeny

Az Egyesült Államok nem nézi jó szemmel, ha egy szövetségese túl közel kerül Oroszországhoz és Kínához.

Fabók Bálint
2023. március 27. 04:34 Élet

Balatoni nyaralás 2023: még húzósabbnak ígérkezik a lángos ára az idei szezonban

Minden büfés a szomszédját lesi, hogy mennyiért adja majd a terméket. Az idei nyár sokaknak lesz vízválasztó.