Hírlevél feliratkozás
László Pál
2023. január 5. 09:39 Podcast, Támogatói tartalom

Szűk év vár a gasztrovállalkozásokra, amit akár az előnyükre is fordíthatnak

2023 egy olyan év lesz, amikor különösen oda kell figyelniük a gasztrovállalkozásoknak a költésekre, mert várhatóan főleg az éttermi kiadásokat fogják vissza az emberek, így általános bevételcsökkenés várható – mondta Beck Márton, a budapesti Pitpit és a Padron éttermek társtulajdonosa. Ezért ilyenkor különösen fontos a kiadások strukturálása és a megfelelő fizetési partner kiválasztása – tette hozzá.

A G7 podcast vendégei Bánhalmi Kata, a Piqniq Budapest társtulajdonosa, Beck Márton, a budapesti Padron és Pitpit éttermek társtulajdonosa és Magyar Balázs, a Bizpay ügyvezetője és tulajdonosa voltak.

A beszélgetést ide kattintva, vagy bármelyik podcastlejátszón lehet meghallgatni:

 

A Padron kilenc éve nyitott, míg a második étterem, a sokkal nagyobb Pitpit mintegy fél éve. A fizetési szokások radikálisan megváltoztak ebben az időben: míg a Padronnál 5-10 százalékos volt a kártyás fizetések aránya az elején, a Pitpitben ez megfordult, 90 százalék felett van – mondta Beck Márton.

Az elektronikus fizetés ma Magyarországon jellemzően a kártyás fizetést jelenti, a vendéglátó, szálloda szektorban nagyon jelentős ezek aránya – számolt be tapasztalatairól Magyar Balázs, a kártyaelfogadási szolgáltatásokat nyújtó Bizpay ügyvezetője és tulajdonosa. A Bizpay ügyfélkörének 40-50 százaléka a horeca, azaz a szállodai-étterem-kávézó szektorból származik.

De nem csak a kártyás fizetésekről érdemes beszélni, mert léteznek már olyan integrált megoldások egy eszközön belül, amik láthatatlanul összefogják egy vendéglátó rendszer, kassza és fizetési funkcióit, azaz a pincértől lehet rendelni, nála fizetni. Így a pincérnek sem kell 20 kilométert gyalogolnia, és a tulajdonos lehet, hogy 10 százalékkal több asztalt pörget meg. Érdemes a fizetési szolgáltatások digitalizációjára hatékonyságnövelő eszközként tekinteni, ami hozzáad a vállalkozások fejlesztéséhez, sőt ez különösen fontos szemponttá válik ezekben a gazdaságilag nehéz időkben – tette hozzá.

Sokan multis környezetből vagy családi vállalkozások átformálásából jutnak el a gasztrovállalkozásig – mondta Bánhalmi Kata, a Piqniq Budapest társtulajdonosa. De ebben a témakörben nincs iskola, képzés vagy közösségi felület – emiatt is jött létre a Piqniq, amely edukációs közösség, összeköti a gasztronómia szereplőit. Tavasszal készítettünk egy 100 fős felmérést a gasztrovállalkozások között, és kiderült, hogy legnagyobb problémáik jelenleg a szakképzett munkaerő hiánya, valamint a járvány hatásai mellett a pénzügyi tudatosság és a vállalkozói kompetenciák hiánya – mondta. A fizetési élmény pedig az ügyfélélmény szerves része, így fontos szerepe van a vendéglátó vállalkozások esetében is.

A podcast elkészítését a Bizpay támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2024. február 10. 04:38 Podcast

Egy évszázaddal később is kimutathatók az oktatáspolitikai döntések hatásai

A Klebelsberg-korszak általános iskolái jobban ellenálltak a falusi iskolák bezárásának. A népességfogyás miatt ma a kisvárosi gimnáziumok kerültek veszélybe.

László Pál
2024. február 6. 15:35 Podcast, Támogatói tartalom

Űrhajós nem, influencer annál inkább lenne a legtöbb általános iskolás

Az alfa generációs magyar gyerekek 55 százaléka már pénzt is keresett, kétharmaduk a technológia segítségével, felük közösségi média platformokon, míg negyedük online streamelésen keresztül jutott bevételhez.

László Pál
2024. február 5. 12:01 Közélet, Podcast, Támogatói tartalom

Sokkal többe kerülhet majd a klímaváltozás kezelése, mint amennyi pénz a 1,5 fokos cél eléréséhez kellene

Karakas Ádám, a Boston Consulting Group (BCG) partnere volt a G7 podcast vendége.

Fontos

Debreczeni Anna
2024. február 25. 04:34 Vállalat

Hogyan lehet egy ruhamárkának 8000 új terméke naponta?

A kínai Shein a világ egyik legnagyobb fast fashion ruhamárkája, amit annak köszönhet, hogy olcsó és nem akar kreatív lenni.

Nagy Zsolt
2024. február 24. 16:19 Világ

Erősíteni kellene Európát katonailag, de ez nem olyan egyszerű

Európának szembe kell néznie azzal a lehetőséggel, hogy legnagyobb katonai szövetségese, az Egyesült Államok nem lesz mindig a segítségére.

Debreczeni Anna
2024. február 24. 15:09 Világ

Csak tíz évvel később tudjuk meg, ha átléptük a 1,5 fokos küszöböt

Tavaly volt a legforróbb év a Földön a mérések kezdete óta.