Hírlevél feliratkozás
László Pál
2020. november 23. 10:06 Podcast, Támogatói tartalom

Az állami támogatások késleltethetik a szembesülést a pandémia által okozott valós károkkal

A G7 és a SAP Hungary Digitális COVID Körkép címmel online felmérést végzett a hazai cégvezetők és vállalati döntéshozók körében, amelyből kiderül, hogy minden ötödik cég 30 százaléknál nagyobb árbevétel-zuhanásra számít idén.

A G7 podcast vendégei Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Erdélyi Barna, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója.

Erdélyi Barna szerint május-júniusra az ellátási láncok többé-kevésbé visszaépültek, őszre pedig nagyjából helyreállt a termelés. Ennek ellenére az első hullámban a Waberer’s is a flottájának mintegy harmadát volt kénytelen időszakosan leállítani.

Európa egyik legnagyobb fuvarozó vállalatának vezérigazgatója elmondta, hogy a pandémia náluk is nagyot lendített a cég digitális átállásán, a háttérmunkát végző munkatársak otthoni munkavégzésének bevezetésén. A Covid-helyzet ugyanakkor felkészülten érte a vállalatot, mivel a digitális transzformáció már évek óta zajlik a Waberer’s-nél. A jelenlegi helyzetben a gyors reakciókészség alapja az volt, hogy vállalatirányítási rendszerüket már korábban átállították SAP-rendszerre, és logisztikai alapinfrastruktúrájuk is ezeken az alapokon nyugszik.

Pintér Szabolcs elmondta, hogy az SAP is érzi a világjárvány hatásait, de továbbra is erőteljes érdeklődést tapasztalnak a digitális átalakulást elősegítő üzleti megoldásaik iránt: a back-office és controlling alkalmazásokra, a vállalatirányítási rendszerekre, valamint a marketing automatizációra és ügyfélélmény menedzsmentre mutatkozik a legnagyobb igény a vállalatoknál. Az SAP Hungary ügyvezetője szerint ugyanakkor az is látszik, hogy a kereslet lassabban fog visszatérni a korábbi szintre, mint amire számítottak.

Erdélyi Barna szerint az egyébként szükséges állami támogatásoknak van egy olyan hatása is, ami késlelteti a szembesülést a pandémia által okozott károkkal. Szerinte a Covid egyébként is egy bizonytalan helyzetbe érkezett, és nem lehet megmondani, hogy mi a piac új normalizált volumene.

Pintér Szabolcs szerint egyfajta mérleget talán 2021 közepén lehet majd megvonni a koronavírus hatásairól.

Kövesd a G7 Beszélgetéseket Spotify-on, iTunes-on, Overcaston vagy bármelyik podcast-appon.

A podcast elkészítését az SAP Hungary támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast Támogatói tartalom podcast SAP támogatói tartalom waberer's Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2024. március 26. 13:11 Pénz, Podcast

A folyószámlán parkoltatott pénz aktív kezelésével több kolléga bérét kereshetik meg a kkv-k

A magyar vállalatok tízezer milliárd forintot tartanak érdemi kamat nélkül folyószámláikon, pedig tisztes hozamot kínáló, mégis likvid befektetések is elérhetők.

Bucsky Péter
2024. február 10. 04:38 Podcast

Egy évszázaddal később is kimutathatók az oktatáspolitikai döntések hatásai

A Klebelsberg-korszak általános iskolái jobban ellenálltak a falusi iskolák bezárásának. A népességfogyás miatt ma a kisvárosi gimnáziumok kerültek veszélybe.

László Pál
2024. február 6. 15:35 Podcast, Támogatói tartalom

Űrhajós nem, influencer annál inkább lenne a legtöbb általános iskolás

Az alfa generációs magyar gyerekek 55 százaléka már pénzt is keresett, kétharmaduk a technológia segítségével, felük közösségi média platformokon, míg negyedük online streamelésen keresztül jutott bevételhez.

Fontos

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.