Hírlevél feliratkozás
László Pál
2020. november 23. 10:06 Podcast, Támogatói tartalom

Az állami támogatások késleltethetik a szembesülést a pandémia által okozott valós károkkal

A G7 és a SAP Hungary Digitális COVID Körkép címmel online felmérést végzett a hazai cégvezetők és vállalati döntéshozók körében, amelyből kiderül, hogy minden ötödik cég 30 százaléknál nagyobb árbevétel-zuhanásra számít idén.

A G7 podcast vendégei Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Erdélyi Barna, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója.

Erdélyi Barna szerint május-júniusra az ellátási láncok többé-kevésbé visszaépültek, őszre pedig nagyjából helyreállt a termelés. Ennek ellenére az első hullámban a Waberer’s is a flottájának mintegy harmadát volt kénytelen időszakosan leállítani.

Európa egyik legnagyobb fuvarozó vállalatának vezérigazgatója elmondta, hogy a pandémia náluk is nagyot lendített a cég digitális átállásán, a háttérmunkát végző munkatársak otthoni munkavégzésének bevezetésén. A Covid-helyzet ugyanakkor felkészülten érte a vállalatot, mivel a digitális transzformáció már évek óta zajlik a Waberer’s-nél. A jelenlegi helyzetben a gyors reakciókészség alapja az volt, hogy vállalatirányítási rendszerüket már korábban átállították SAP-rendszerre, és logisztikai alapinfrastruktúrájuk is ezeken az alapokon nyugszik.

Pintér Szabolcs elmondta, hogy az SAP is érzi a világjárvány hatásait, de továbbra is erőteljes érdeklődést tapasztalnak a digitális átalakulást elősegítő üzleti megoldásaik iránt: a back-office és controlling alkalmazásokra, a vállalatirányítási rendszerekre, valamint a marketing automatizációra és ügyfélélmény menedzsmentre mutatkozik a legnagyobb igény a vállalatoknál. Az SAP Hungary ügyvezetője szerint ugyanakkor az is látszik, hogy a kereslet lassabban fog visszatérni a korábbi szintre, mint amire számítottak.

Erdélyi Barna szerint az egyébként szükséges állami támogatásoknak van egy olyan hatása is, ami késlelteti a szembesülést a pandémia által okozott károkkal. Szerinte a Covid egyébként is egy bizonytalan helyzetbe érkezett, és nem lehet megmondani, hogy mi a piac új normalizált volumene.

Pintér Szabolcs szerint egyfajta mérleget talán 2021 közepén lehet majd megvonni a koronavírus hatásairól.

Kövesd a G7 Beszélgetéseket Spotify-on, iTunes-on, Overcaston vagy bármelyik podcast-appon.

A podcast elkészítését az SAP Hungary támogatta.

Podcast Támogatói tartalom podcast SAP támogatói tartalom waberer's Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Stubnya Bence
2021. június 12. 07:11 Podcast

Nem kell messzire menni, ha a közkiadások minőségén javító országra keresünk példát

Szlovákia az elmúlt 10 évben pont abban javított sokat, ami miatt a magyar közkiadások minősége gyengébb. Fazekas Mihály a G7 Podcast e heti vendége.

László Pál
2021. június 8. 09:46 Podcast, Támogatói tartalom

Új ipari forradalmat élünk, hamarosan a mindennapjaink részévé válik az otthoni energiamenedzsment és az energiatárolás

Ipari forradalmat élünk át most is, amelynek izgalmas része a decentralizált termelés, mint a napelemek, az energiatárolás és a saját, e-autóba való üzemanyag kigazdálkodása az otthoni energiamenedzsment-rendszerben – mondta Novotny Dénes, az elektromos töltéssel, töltési rendszerekkel foglalkozó ALTE-GO Kft. ügyvezetője a G7 Podcastban.

Stubnya Bence
2021. június 5. 07:04 Podcast

A klímaváltozás és az öregedés hozhatja vissza az inflációt az előttünk álló években

Jön vissza az infláció. De féljünk tőle, vagy örüljünk neki? Pogátsa Zoltánnal és Móricz Dániellel beszéltük át az e heti G7 Podcastban.

Fontos

Fabók Bálint
2021. június 17. 06:23 Élet, Vállalat

Belefáradtak a multis és a gyári munkába, létrehoztak egy példamutató biogazdaságot

Hosszú évek munkájával hozták létre a permakultúrás tanyát a Vértes dombjai között, főleg szörpök készítéséből élnek meg.

Avatar
2021. június 16. 17:05 Világ

Megrengeti a világunkat, ha a koronavírus egy kínai laborból szabadult el?

Szakértő szerzőnk hat pontban foglalja össze, mit várhatunk a laborelmélet beigazolódásának következményeként.

Mészáros R. Tamás
2021. június 16. 05:55 Világ

A világ tart tőle, pedig a közgazdászok szerint a kínai innováció lassú

Bár a Huawei, a kínai űrprogram vagy a digitális jüan világszínvonalú technológiát sejtet, mélyebb elemzések szerint a kínai termelékenységnövekedés megtorpant - pont, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.