Hírlevél feliratkozás
László Pál
2020. november 23. 10:06 Podcast, Támogatói tartalom

Az állami támogatások késleltethetik a szembesülést a pandémia által okozott valós károkkal

A G7 és a SAP Hungary Digitális COVID Körkép címmel online felmérést végzett a hazai cégvezetők és vállalati döntéshozók körében, amelyből kiderül, hogy minden ötödik cég 30 százaléknál nagyobb árbevétel-zuhanásra számít idén.

A G7 podcast vendégei Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Erdélyi Barna, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója.

Erdélyi Barna szerint május-júniusra az ellátási láncok többé-kevésbé visszaépültek, őszre pedig nagyjából helyreállt a termelés. Ennek ellenére az első hullámban a Waberer’s is a flottájának mintegy harmadát volt kénytelen időszakosan leállítani.

Európa egyik legnagyobb fuvarozó vállalatának vezérigazgatója elmondta, hogy a pandémia náluk is nagyot lendített a cég digitális átállásán, a háttérmunkát végző munkatársak otthoni munkavégzésének bevezetésén. A Covid-helyzet ugyanakkor felkészülten érte a vállalatot, mivel a digitális transzformáció már évek óta zajlik a Waberer’s-nél. A jelenlegi helyzetben a gyors reakciókészség alapja az volt, hogy vállalatirányítási rendszerüket már korábban átállították SAP-rendszerre, és logisztikai alapinfrastruktúrájuk is ezeken az alapokon nyugszik.

Pintér Szabolcs elmondta, hogy az SAP is érzi a világjárvány hatásait, de továbbra is erőteljes érdeklődést tapasztalnak a digitális átalakulást elősegítő üzleti megoldásaik iránt: a back-office és controlling alkalmazásokra, a vállalatirányítási rendszerekre, valamint a marketing automatizációra és ügyfélélmény menedzsmentre mutatkozik a legnagyobb igény a vállalatoknál. Az SAP Hungary ügyvezetője szerint ugyanakkor az is látszik, hogy a kereslet lassabban fog visszatérni a korábbi szintre, mint amire számítottak.

Erdélyi Barna szerint az egyébként szükséges állami támogatásoknak van egy olyan hatása is, ami késlelteti a szembesülést a pandémia által okozott károkkal. Szerinte a Covid egyébként is egy bizonytalan helyzetbe érkezett, és nem lehet megmondani, hogy mi a piac új normalizált volumene.

Pintér Szabolcs szerint egyfajta mérleget talán 2021 közepén lehet majd megvonni a koronavírus hatásairól.

Kövesd a G7 Beszélgetéseket Spotify-on, iTunes-on, Overcaston vagy bármelyik podcast-appon.

A podcast elkészítését az SAP Hungary támogatta.

Podcast Támogatói tartalom podcast SAP támogatói tartalom waberer's Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Stubnya Bence
2021. január 16. 07:01 Podcast

Önként égetjük ki magunkat a munkahelyünkön

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb filozófusa, Byung-Chul Han szerint a munka megváltozása összefüggésben van a mentális betegségek terjedésével. K. Horváth Zsolt a G7 Podcast vendége.

G7.hu
2021. január 10. 18:01 Közélet, Podcast

A legmagasabbra jutott magyar multimenedzser, aki készül az elektromos autózásra

Kapitány Istvánnal, a Shell globális alelnökével beszélgettünk karrierről, a magyar hírek követéséről és az elektromos autózásról.

Stubnya Bence
2021. január 9. 06:12 Podcast

Van egy olyan törésvonal a magyar politikában, amiben jobban hasonlítunk az USA-hoz, mint Lengyelországhoz

Csehország, Lengyelország és Magyarország politikai törésvonalai sok szempontból nagyon hasonlóan alakultak a rendszerváltás óta, de a különbségek talán még érdekesebbek. Lindner Attila a G7 Podcast vendége.

Fontos

Hajdu Miklós
2021. január 18. 06:32 Közélet

A beoltások felpörgetését tényleg nem a magyar ellátórendszer kapacitásai nehezítik

Ha a számokat nézzük, az ellátórendszer korlátai nem látszanak, a szűk keresztmetszet egyelőre az, hogy nincs elég oltás, és sokan nem is akarják felvenni.

Avatar
2021. január 17. 16:25 Élet

Nemcsak anyagiakban, de boldogságérzetben is egyre jobban szétszakad a társadalom

A jövedelem természetesen befolyásolja a boldogságérzetet, de összességében inkább az számít, hogy milyen az ember társadalmi státusza, és ez is szétszakadóban van.

Kasnyik Márton
2021. január 17. 06:29 Világ

Öt dolog, amit a Trump-korszakból tanultam

Őrült Királyként, saját hazugságaiba gabalyodva fejezi be elnökségét, de már korábban is kemény tanulságokkal szolgált Donald Trump politikai pályafutása.