Hírlevél feliratkozás
László Pál
2020. november 23. 10:06 Podcast, Támogatói tartalom

Az állami támogatások késleltethetik a szembesülést a pandémia által okozott valós károkkal

A G7 és a SAP Hungary Digitális COVID Körkép címmel online felmérést végzett a hazai cégvezetők és vállalati döntéshozók körében, amelyből kiderül, hogy minden ötödik cég 30 százaléknál nagyobb árbevétel-zuhanásra számít idén.

A G7 podcast vendégei Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Erdélyi Barna, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója.

Erdélyi Barna szerint május-júniusra az ellátási láncok többé-kevésbé visszaépültek, őszre pedig nagyjából helyreállt a termelés. Ennek ellenére az első hullámban a Waberer’s is a flottájának mintegy harmadát volt kénytelen időszakosan leállítani.

Európa egyik legnagyobb fuvarozó vállalatának vezérigazgatója elmondta, hogy a pandémia náluk is nagyot lendített a cég digitális átállásán, a háttérmunkát végző munkatársak otthoni munkavégzésének bevezetésén. A Covid-helyzet ugyanakkor felkészülten érte a vállalatot, mivel a digitális transzformáció már évek óta zajlik a Waberer’s-nél. A jelenlegi helyzetben a gyors reakciókészség alapja az volt, hogy vállalatirányítási rendszerüket már korábban átállították SAP-rendszerre, és logisztikai alapinfrastruktúrájuk is ezeken az alapokon nyugszik.

Pintér Szabolcs elmondta, hogy az SAP is érzi a világjárvány hatásait, de továbbra is erőteljes érdeklődést tapasztalnak a digitális átalakulást elősegítő üzleti megoldásaik iránt: a back-office és controlling alkalmazásokra, a vállalatirányítási rendszerekre, valamint a marketing automatizációra és ügyfélélmény menedzsmentre mutatkozik a legnagyobb igény a vállalatoknál. Az SAP Hungary ügyvezetője szerint ugyanakkor az is látszik, hogy a kereslet lassabban fog visszatérni a korábbi szintre, mint amire számítottak.

Erdélyi Barna szerint az egyébként szükséges állami támogatásoknak van egy olyan hatása is, ami késlelteti a szembesülést a pandémia által okozott károkkal. Szerinte a Covid egyébként is egy bizonytalan helyzetbe érkezett, és nem lehet megmondani, hogy mi a piac új normalizált volumene.

Pintér Szabolcs szerint egyfajta mérleget talán 2021 közepén lehet majd megvonni a koronavírus hatásairól.

Kövesd a G7 Beszélgetéseket Spotify-on, iTunes-on, Overcaston vagy bármelyik podcast-appon.

A podcast elkészítését az SAP Hungary támogatta.

Podcast Támogatói tartalom podcast SAP támogatói tartalom waberer's Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

László Pál
2021. december 6. 10:06 Podcast, Támogatói tartalom

A bitcoin a totális bizalmatlanságra épül, ezért lett ennyire biztonságos

Mi áll az évezred befektetése mögött, és fogjuk-e valaha akár szociális juttatások kifizetésére használni a nyerészkedésen és a technológia szégyenfoltját jelentő darkwebes tranzakciókon túl?

László Pál
2021. december 5. 07:13 Podcast, Támogatói tartalom

Mikor volt Magyarország legközelebb a nyugati típusú fogyasztói társadalomhoz?

Podcastunkban Botos János gazdaságtörténész, egyetemi tanárral és Pásztory Ádámmal, az OTP Bank Pénzügytörténeti Gyűjteményének vezetőjével beszélgettünk a globális és magyar ipar- és gazdaságtörténet 150 évéről.

Stubnya Bence
2021. november 27. 07:21 Podcast

„Volt olyan ügyfelem, aki inkább veszni hagyta a pénzét” – már több mint egy éve tart a globális konténerkáosz

G7 Podcast! A boltok polcain azért is drágábbak egyes termékek, mert a konténerek a világban még mindig nem ott vannak, ahol lenniük kéne. Mihály Attila logisztikai szakértő magyarázta el, hogy miért.

Fontos

Török Zoltán
2021. december 7. 17:46 Pénz

Mit tanulhatunk Harry Pottertől az inflációról?

A sorozat első kötetében elpusztították a bölcsek kövét, így a későbbiekben nem fenyegette infláció a szereplőket. A mi világunkban ez kicsit bonyolultabb.

Jandó Zoltán
2021. december 7. 16:37 Pénz, Vállalat

Kiderült, kinek adta el az állam a volt Malév-székházat 3,8 milliárdért

Az a vállalkozó szerezte meg az államtól a Malév-székházat, aki a budapesti repülőteret épp az állammal közösen vásárolná meg. Nem ez volt az első hatalmas ügylet a felek között.

Mészáros R. Tamás
2021. december 7. 06:51 Adat, Világ

Zakatol, de nem jut előre a Magyarország nevű összeszerelő üzem

A magyar gazdaságban megtermelt érték egyre nagyobb részét exportáljuk, de nem lépünk feljebb a nemzetközi termelési láncokban az OECD friss adatai szerint.