Hírlevél feliratkozás
László Pál
2020. november 11. 10:43 Podcast, Támogatói tartalom

2030-ra az a cél, hogy az energiamixben legalább akkora súlya legyen a napenergiának, mint az atomnak

A fenntarthatóság, a klímavédelem, a társadalmi felelősségvállalás nagyon komoly hívószóvá vált az elmúlt években – mondja a G7 podcast vendége, Kovács Domonkos, az Alteo M&A és Tőkepiacok vezérigazgató-helyettese.

Jelenleg rendkívüli tőkemennyiség áramlik az ezeket a hívószavakat jól használó cégek felé. Kovács Domonkos szerint azonban ez a hatalmas tőkekoncentráció és piaci siker nem analóg a 2000-es évek eleji dotcom lufival. Vagyis mivel a vállalati szférán túl most már a politika is egyre inkább a zöld projektek mellett áll, még a szabályozási kockázatok is jelentősen mérséklődnek, hiszen nagyon komoly, globális környezetvédelmi kihívásokkal állunk szemben.

Az Alteo legutóbbi kötvénykibocsátására utalva a vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a 3,9 milliárd forintos jegyzés kifejezetten sikeresnek tekinthető. Ez az összeg pedig tökéletesen passzol a korábban megalkotott stratégiai tervükhöz.

Magyarország klímacéljait erősen befolyásolja a paksi atomerőmű bővítése, vagyis, ha Paks II. elkészül, az ország energiatermelésének túlnyomó része karbonsemleges lesz, és legalább harmadát megújulóenergia-termeléssel fogjuk előállítani. A vezérigazgató-helyettes szerint bár sok vita van az atomenergia kapcsán, az azonban biztos, hogy a használata szén-dioxidot valóban nem termel. Mindemellett azért 2030-ra az a cél, hogy a hazai energiakapacitási mixben összességében közel akkora súlya legyen a napenergiának és az egyéb megújulóknak, mint az atomnak.

A globális klímaválság kapcsán Kovács Domonkos hozzátette, hogy ha megnézzük az emberiség történelmét, akkor van okunk bizakodni, hiszen néha sajnos ugyan jelentős áldozatokkal, de eddig – köszönhetően a tudásunknak, a kreativitásunknak – mindig megoldottuk az előttünk tornyosuló problémákat.

Kövesd a G7 Beszélgetéseket Spotify-on, Itunes-on, Overcaston vagy bármelyik podcast-appon.

A podcast készítését az Alteo Nyrt. támogatta.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkLuczay Péter: Ha jól csináljuk, egy sokkal fenntarthatóbb világ jön elA megújulók előretörésével egyre fontosabb, hogy a termelési kapacitásokat jól ki lehessen egyensúlyozni az áramrendszerben - mondja a G7 Podcastben az Alteo termelés- és kockázatmenedzsmentért felelős vezérigazgató-helyettese.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast Támogatói tartalom Alteo áramtermelés podcast támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2024. március 26. 13:11 Pénz, Podcast

A folyószámlán parkoltatott pénz aktív kezelésével több kolléga bérét kereshetik meg a kkv-k

A magyar vállalatok tízezer milliárd forintot tartanak érdemi kamat nélkül folyószámláikon, pedig tisztes hozamot kínáló, mégis likvid befektetések is elérhetők.

Bucsky Péter
2024. február 10. 04:38 Podcast

Egy évszázaddal később is kimutathatók az oktatáspolitikai döntések hatásai

A Klebelsberg-korszak általános iskolái jobban ellenálltak a falusi iskolák bezárásának. A népességfogyás miatt ma a kisvárosi gimnáziumok kerültek veszélybe.

László Pál
2024. február 6. 15:35 Podcast, Támogatói tartalom

Űrhajós nem, influencer annál inkább lenne a legtöbb általános iskolás

Az alfa generációs magyar gyerekek 55 százaléka már pénzt is keresett, kétharmaduk a technológia segítségével, felük közösségi média platformokon, míg negyedük online streamelésen keresztül jutott bevételhez.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.