Hírlevél feliratkozás
László Pál
2020. november 11. 10:43 Podcast, Támogatói tartalom

2030-ra az a cél, hogy az energiamixben legalább akkora súlya legyen a napenergiának, mint az atomnak

A fenntarthatóság, a klímavédelem, a társadalmi felelősségvállalás nagyon komoly hívószóvá vált az elmúlt években – mondja a G7 podcast vendége, Kovács Domonkos, az Alteo M&A és Tőkepiacok vezérigazgató-helyettese.

Jelenleg rendkívüli tőkemennyiség áramlik az ezeket a hívószavakat jól használó cégek felé. Kovács Domonkos szerint azonban ez a hatalmas tőkekoncentráció és piaci siker nem analóg a 2000-es évek eleji dotcom lufival. Vagyis mivel a vállalati szférán túl most már a politika is egyre inkább a zöld projektek mellett áll, még a szabályozási kockázatok is jelentősen mérséklődnek, hiszen nagyon komoly, globális környezetvédelmi kihívásokkal állunk szemben.

Az Alteo legutóbbi kötvénykibocsátására utalva a vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a 3,9 milliárd forintos jegyzés kifejezetten sikeresnek tekinthető. Ez az összeg pedig tökéletesen passzol a korábban megalkotott stratégiai tervükhöz.

Magyarország klímacéljait erősen befolyásolja a paksi atomerőmű bővítése, vagyis, ha Paks II. elkészül, az ország energiatermelésének túlnyomó része karbonsemleges lesz, és legalább harmadát megújulóenergia-termeléssel fogjuk előállítani. A vezérigazgató-helyettes szerint bár sok vita van az atomenergia kapcsán, az azonban biztos, hogy a használata szén-dioxidot valóban nem termel. Mindemellett azért 2030-ra az a cél, hogy a hazai energiakapacitási mixben összességében közel akkora súlya legyen a napenergiának és az egyéb megújulóknak, mint az atomnak.

A globális klímaválság kapcsán Kovács Domonkos hozzátette, hogy ha megnézzük az emberiség történelmét, akkor van okunk bizakodni, hiszen néha sajnos ugyan jelentős áldozatokkal, de eddig – köszönhetően a tudásunknak, a kreativitásunknak – mindig megoldottuk az előttünk tornyosuló problémákat.

Kövesd a G7 Beszélgetéseket Spotify-on, Itunes-on, Overcaston vagy bármelyik podcast-appon.

A podcast készítését az Alteo Nyrt. támogatta.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkLuczay Péter: Ha jól csináljuk, egy sokkal fenntarthatóbb világ jön elA megújulók előretörésével egyre fontosabb, hogy a termelési kapacitásokat jól ki lehessen egyensúlyozni az áramrendszerben - mondja a G7 Podcastben az Alteo termelés- és kockázatmenedzsmentért felelős vezérigazgató-helyettese.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast Támogatói tartalom Alteo áramtermelés podcast támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2024. február 10. 04:38 Podcast

Egy évszázaddal később is kimutathatók az oktatáspolitikai döntések hatásai

A Klebelsberg-korszak általános iskolái jobban ellenálltak a falusi iskolák bezárásának. A népességfogyás miatt ma a kisvárosi gimnáziumok kerültek veszélybe.

László Pál
2024. február 6. 15:35 Podcast, Támogatói tartalom

Űrhajós nem, influencer annál inkább lenne a legtöbb általános iskolás

Az alfa generációs magyar gyerekek 55 százaléka már pénzt is keresett, kétharmaduk a technológia segítségével, felük közösségi média platformokon, míg negyedük online streamelésen keresztül jutott bevételhez.

László Pál
2024. február 5. 12:01 Közélet, Podcast, Támogatói tartalom

Sokkal többe kerülhet majd a klímaváltozás kezelése, mint amennyi pénz a 1,5 fokos cél eléréséhez kellene

Karakas Ádám, a Boston Consulting Group (BCG) partnere volt a G7 podcast vendége.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. február 23. 15:42 Közélet

Az akkugyárak után erőmű is érkezik a Távol-Keletről

Kínai befektetők által telepített naperőművekkel oldódna meg az akkumulátorgyárak energiaellátása.

Török Zoltán
2024. február 23. 04:34 Pénz

Érdemes lenne egy adóreformmal korrigálni a jelenlegi rendszert

Az adórendszerünk 10-15 éve bevezetett átalakításainak olyan következményei vannak, amelyeket érdemes egy újabb adóreformmal korrigálni.  

Torontáli Zoltán
2024. február 22. 16:37 Közélet, Vállalat

A magyar agrárium és élelmiszeripar gyengén teljesít, és a politika is dróton rángathatja

Siralmas gazdasági képet mutat a jegybank friss élelmiszeripari mélyelemzése, ha tudunk olvasni a számsorok között.