Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2024. június 11. 11:03 Adat, Közélet

A Tiszánál kevésbé áradt a Tisza

A választás országos eredményei szempontjából sok jelentősége ugyan nincs, de érdekesség gyanánt megnéztük, hogyan teljesített a Tisza párt azokon a településeken, amelyek nevében szerepel a Tisza szó.

  • Összességében az országos átlagnál látványosan gyengébb eredményeket ért el az 58 Tisza előtagú településen Magyar Péter pártja. Míg a teljes listán közel 30 százalékot szerzett, ezekben a városokban és községekben csak a voksok negyedét kapta.
  • Az eredményeket elsősorban a kisebb községek húzták le. Ezek közül több is az ország legszegényebb települései közé tartozik, és ahogy reggeli cikkünkben is írtuk, az ilyen helyeken tarolt a Fidesz, esetenként (mint például Tiszabőn vagy Tiszaburán) 90 százalék feletti szavazatarányt elérve.
  • A városokban ugyanakkor itt is kifejezetten erős volt Magyar Péter pártja. Tiszafüreden, Tiszalökön és Tiszavasváriban is némileg az országos átlag fölött teljesített, Tiszaújvárosban pedig 40 százalék fölötti eredményt hozott, amivel a Fideszt is legyőzte.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA legszegényebb településeken tarolt a Fidesz, 65 helyen nyert a TiszaA régi ellenzéki pártok elutasítottsága mindenhol nagyon erős, egyetlen településen sem jutottak 20 százalék fölé. A kisebb pártok többségének ez sikerült.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Közélet európai parlamenti választások Magyar Péter önkormányzati választások Tisza Tisza párt Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Hajdu Miklós
2024. június 14. 12:50 Adat, Közélet

Rendszerszintű félreszámlálás biztosan nem volt a főpolgármester-választáson

Statisztikai eszközökkel egyértelműen kimutatható problémák nem voltak a vasárnapi szavazatszámlálás során a fővárosban.

Jandó Zoltán
2024. június 14. 05:08 Adat, Közélet

Megmutatjuk, honnan szerezte vidéki szavazóit Magyar Péter pártja

A Fidesztől egyelőre nem tudott elcsábítani sok szavazót, a régi ellenzéki csoportosulásokat azonban minimum lefelezte a Tisza párt.

Hajdu Miklós
2024. június 12. 13:45 Adat

Nincs fideszes többség, ahol a lakosság legalább 60 százaléka érettségizett

A kormánypárt EP-választáson elért eredménye jellemzően azokon a településeken lett erősebb, ahol alacsonyabb az iskolázottság.

Fontos

Ercse Kriszta
2024. június 14. 19:15 Közélet

Közszolgálati gyártósor lesz az NKE új tanárképző kara?

A cél az lehet, hogy a közszolgálati egyetemről kikerülő tanárok fegyelmezetten töltsék a diákok fejébe a központilag meghatározott tartalmakat.

Hajdu Miklós
2024. június 14. 17:39 Közélet

Elviheti az idei uniós pénzeink tizenötödét Magyarország migrációs büntetése

Ha tovább harcol a kormány, ugorhat az idei költségvetésbe betervezett uniós bevételek 6,7 százaléka.

Stubnya Bence
2024. június 13. 17:03 Pénz

Több ezer gyerek nélkül maradt babavárós és csokos pár kap esélyt arra, hogy megússza a büntetést

Az érintett párok méltányossági eljárás keretében kérhetik, hogy az állam mondjon le a követeléseiről.