Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. március 23. 10:21 Közélet

Kérdésessé vált, hogy be lehet-e építeni egy betonszörnnyel a balatonvilágosi partot

Ahogy a Balatontipp március 11-én megírta, a balatonvilágosi egykori úttörőtábor vízparti telkére egy hétszintes, 92 lakásos, a környék adottságaihoz nem illő és ahhoz képest óriási luxustársasházat építenének, amely egy drinkbárral benyúlna a Balatonba is. A helyi építési szabályzat erre nem ad lehetőséget, a projekt azonban mégis megkapta az építési engedélyt, mert tavaly augusztusban egy kormányrendelet módosításával átnyúltak az önkormányzat feje felett, és a helyi szabályokat felülírták.

A helyben csak lakóparkszörnynek nevezett betonmonstrumot ugyanis a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította – ami egy tájba nem illő luxuslakóház esetében egészen bizarr döntés. A 92 lakásos társasház 22,8 méter magas lenne, és az 1-2 szintes családi házak, üdülők közé ékelődne be.

A projekt ellen széleskörű helyi tiltakozás bontakozott ki, és nem meglepő módon az önkormányzat is ellenzi az építkezést.

Takács Károly polgármester azonban most azt mondta nekünk, hogy a kormányrendeletet módosították, és az egykori úttörőtábor területére a kiemelő határozat most már nem vonatkozik. Ahogy mondta, egyelőre nem tudják, hogy ezzel az építési engedély is érvényét veszti-e, de reménykednek benne.

TÁJÉKOZTATÓ!!!
Pozitív fejlemények a balatonvilágosi betonmonstrum ügyében!
A ma reggeli közlönyben jelent meg a…

Közzétette: Balatonvilágos Község Önkormányzata – 2021. március 23., kedd

Közélet Balaton balatonvilágos beépítés betonszörny ingatlan kiemelt jelentőségű lakópark vízpart Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Hajdu Miklós
2022. október 6. 11:47 Közélet

A zaporizzsjai erőmű körül dúló harcok megmutatták az atomerőművekkel kapcsolatos legnagyobb dilemmát

A fosszilis üzemanyagárak növekedésével megnőtt az atomenergia vonzereje, ugyanakkor Zaporizzsja esete jól mutatja, hogy a reaktorok mennyire kitettek a háborús fenyegetésnek.

Pálos Máté
2022. október 5. 16:48 Közélet

Egy dolog, hogy elértéktelenedett a bérük, de össze is omlott az oktatás körülöttük

Bár a tanárbéreket még 2014-ben fagyasztotta be a kormány, évtizedes tendenciák jutottak el nagyjából mostanra arra a pontra, ahonnan már nincs visszaút, ahol már nincs veszítenivaló. 

Fabók Bálint
2022. október 4. 06:39 Közélet, Tech

Gazpromtól kapott segítség, Z generációs alkalmazottak és kisteherautóra vágyó vasazó

Sürgősnek jellemzett egészségügyi reformról és együttműködő drogkartellekről is szót ejtünk a mai hírlevélben.

Fontos

Torontáli Zoltán
2022. október 5. 12:51 Vállalat

Új konkurenciát kaptak a nagy drogériák, a Kifli.hu után újabb cseh szereplő érkezett a magyar piacra

A Pilulka leginkább egy drogéria áruválasztékát fedi le, a raktárbázisa pedig Szlovákiában van.

Avatar
2022. október 5. 10:35 Világ

Tálib Afganisztán: lehet (nemzet)gazdaságot építeni gránátalmára és görögdinnyére?

Interjú a régi-új iszlamista rezsim működéséről, a nem ok nélkül a „birodalmak temetőjének” becézett ország jelenéről és jövőjéről, az afgánok előtt álló gazdasági lehetőségről Dr. Wagner Péterrel a HOLDBLOG-on.

Jandó Zoltán
2022. október 5. 09:22 Világ

Két hete Ukrajnán keresztül jön a legtöbb orosz gáz Európába

A háború kezdete óta először lett a legfontosabb útvonal az ukrán tranzit. Ehhez az is kellett, hogy a Magyarország számára fontos Török Áramlaton is kevesebb gáz érkezzen.