Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. március 23. 10:21 Közélet

Kérdésessé vált, hogy be lehet-e építeni egy betonszörnnyel a balatonvilágosi partot

Ahogy a Balatontipp március 11-én megírta, a balatonvilágosi egykori úttörőtábor vízparti telkére egy hétszintes, 92 lakásos, a környék adottságaihoz nem illő és ahhoz képest óriási luxustársasházat építenének, amely egy drinkbárral benyúlna a Balatonba is. A helyi építési szabályzat erre nem ad lehetőséget, a projekt azonban mégis megkapta az építési engedélyt, mert tavaly augusztusban egy kormányrendelet módosításával átnyúltak az önkormányzat feje felett, és a helyi szabályokat felülírták.

A helyben csak lakóparkszörnynek nevezett betonmonstrumot ugyanis a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította – ami egy tájba nem illő luxuslakóház esetében egészen bizarr döntés. A 92 lakásos társasház 22,8 méter magas lenne, és az 1-2 szintes családi házak, üdülők közé ékelődne be.

A projekt ellen széleskörű helyi tiltakozás bontakozott ki, és nem meglepő módon az önkormányzat is ellenzi az építkezést.

Takács Károly polgármester azonban most azt mondta nekünk, hogy a kormányrendeletet módosították, és az egykori úttörőtábor területére a kiemelő határozat most már nem vonatkozik. Ahogy mondta, egyelőre nem tudják, hogy ezzel az építési engedély is érvényét veszti-e, de reménykednek benne.

TÁJÉKOZTATÓ!!!
Pozitív fejlemények a balatonvilágosi betonmonstrum ügyében!
A ma reggeli közlönyben jelent meg a…

Közzétette: Balatonvilágos Község Önkormányzata – 2021. március 23., kedd

Közélet Balaton balatonvilágos beépítés betonszörny ingatlan kiemelt jelentőségű lakópark vízpart Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Jandó Zoltán
2021. április 15. 17:31 Közélet

Olyan fertőzöttségi számok mellett nyitják az iskolákat, amilyenek mellett bezárták

Két-három hét múlva radikálisan kisebb kockázattal lehetne meglépni ugyanezeket a lazításokat, de a kórházak leterheltsége még akkor is magasabb lenne a márciusinál.

Fabók Bálint
2021. április 15. 14:41 Adat, Közélet

A fideszes szavazók 89 százaléka, az ellenzékiek 58 százaléka nincs tisztában a valós járványhelyzettel

Magyarország helyzete rendkívüli a járványban: halálozásban és átoltottságban is a top 10-ben vagyunk. A lakosság többsége azonban csak az egyikkel van tisztában.

Fabók Bálint
2021. április 7. 06:03 Közélet

Ezermilliárdos uniós támogatások pörgették rá Orbánt a gazdaság átalakítására

Az EU-tól 2600 milliárd forint érkezik főleg digitalizációra és a körforgásos gazdaság kiépítésére, Orbán pont ezekre alapozva változtatná meg a gazdaságot.

Fontos

Jandó Zoltán Torontáli Zoltán
2021. április 15. 06:48 Pénz

Jól hangzik az 50 százalékos állami támogatás napelemre, csak nem biztos, hogy megéri igénybe venni

Roham indult a napelemes ingyenpénzért, de ha elkezd valaki alaposan számolni, akkor hamar rájön, hogy hosszú távon a konstrukcióval nem feltétlenül jár jól.

Váczi István
2021. április 14. 17:15 Adat

Szinte már az összes kínai vakcinát beadták Magyarországon

A Pfizer és a Moderna beadási aránya a Sinopharménál is magasabb, de ez nem meglepő. Az utóbbi napok híreinek hatása akkor lesz lemérhető, amikor újabb szállítmányok érkeznek majd a kínai vakcinából.

Jandó Zoltán
2021. április 14. 14:05 Vállalat

A magyar Lidl felépítőjével hódítaná meg Mészáros Lőrinc az ásványvízpiacot

Az Aqua Lorenzo számára a legnagyobb kihívás, hogy termékeivel nagy mennyiségben visszakerüljön az élelmiszerláncokba. Az új ügyvezetőt is ezért igazolhatták.