Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. március 23. 10:21 Közélet

Kérdésessé vált, hogy be lehet-e építeni egy betonszörnnyel a balatonvilágosi partot

Ahogy a Balatontipp március 11-én megírta, a balatonvilágosi egykori úttörőtábor vízparti telkére egy hétszintes, 92 lakásos, a környék adottságaihoz nem illő és ahhoz képest óriási luxustársasházat építenének, amely egy drinkbárral benyúlna a Balatonba is. A helyi építési szabályzat erre nem ad lehetőséget, a projekt azonban mégis megkapta az építési engedélyt, mert tavaly augusztusban egy kormányrendelet módosításával átnyúltak az önkormányzat feje felett, és a helyi szabályokat felülírták.

A helyben csak lakóparkszörnynek nevezett betonmonstrumot ugyanis a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította – ami egy tájba nem illő luxuslakóház esetében egészen bizarr döntés. A 92 lakásos társasház 22,8 méter magas lenne, és az 1-2 szintes családi házak, üdülők közé ékelődne be.

A projekt ellen széleskörű helyi tiltakozás bontakozott ki, és nem meglepő módon az önkormányzat is ellenzi az építkezést.

Takács Károly polgármester azonban most azt mondta nekünk, hogy a kormányrendeletet módosították, és az egykori úttörőtábor területére a kiemelő határozat most már nem vonatkozik. Ahogy mondta, egyelőre nem tudják, hogy ezzel az építési engedély is érvényét veszti-e, de reménykednek benne.

TÁJÉKOZTATÓ!!!
Pozitív fejlemények a balatonvilágosi betonmonstrum ügyében!
A ma reggeli közlönyben jelent meg a…

Közzétette: Balatonvilágos Község Önkormányzata – 2021. március 23., kedd

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet Balaton balatonvilágos beépítés betonszörny ingatlan kiemelt jelentőségű lakópark vízpart Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Stubnya Bence
2024. március 1. 10:03 Közélet

Az új demográfiai adatok alapján vágyálom marad a kormány kedvenc arányszámának elérése

A születésszám július óta tartó visszaesése december és január között megállt, de a halálozások száma december után újra nőtt januárban.

Stubnya Bence
2024. február 29. 13:10 Közélet, Pénz

Eddig visszaszorította, most már védené a kormány a készpénzes fizetést

Persze a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást. Megfontolták a Mi Hazánk felvetését, és nem akadályoznák a készpénzes fizetés alkotmányos védelmét.

Torontáli Zoltán
2024. február 29. 11:10 Közélet, Világ

Mi történik azokban az országokban, amelyeknek a szomszédait sújtják szankciókkal?

A jó szomszédok kiskapukat nyitnak a világra, ha nem csak elszenvedni akarják a szankciók rájuk nézve ártalmas hatásait.

Fontos

Kiss Péter
2024. február 29. 04:34 Vállalat

Felemás év után erős rajt a felelős befektetéseknél

Incent Mortier, az Amundi globális befektetési igazgatójának várakozásai szerint a jövőben a tematikus és a fenntarthatóságra pozitív hatást gyakorló befektetési stratégiák fogják uralni a piacot.

Torontáli Zoltán
2024. február 28. 14:08 Adat, Pénz

Minden jel szerint készülhetünk a 400-410 forint feletti euróra is

Ha a papírforma forgatókönyv teljesül, akkor a forint lassú ütemben, de folyamatosan gyengülni fog a következő időszakban.

Pálos Máté
2024. február 28. 04:34 Közélet

Emberi jogok és eutanázia: hol húzódnak az egyéni önrendelkezés és az állami életvédelem határai?

Akár évtizedekig meghatározhatja a hazai életvégi döntésekről szóló közbeszédet, de az európai jogfejldődésben is mérföldkő lehet a Karsai vs. Magyarország ügyben az strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán (EJEB) a közeljövőben várható ítélet.