Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2020. december 15. 14:40 Közélet

Az eszéki fociklubtól is mennie kellett a volt felcsúti igazgatónak

A felcsúti labdarúgó-akadémia után az eszéki futball-klubban betöltött pozíciójából is távozott Takács Mihály. A korábbi hírek szerint a sportszakember körül valamilyen okból nagyon hirtelen fogyott el a levegő. Ezt erősítik az eszéki fejlemények is, amelyek alig néhány nappal a felcsúti távozásáról szóló hírek megjelenése után történtek. A sztori külön érdekessége, hogy az eszéki csapatnak elvileg már nem is Mészáros Lőrinc a tulajdonosa.

Takács Mihály, aki 2014 óta vezette a Puskás Akadémiát igazgatóként, szeptemberben távozott felcsúti pozíciójából komolyabb előzmények nélkül. A szakembernek elég jó politikai kapcsolatai lehettek, hiszen korábban Orbán Viktor személyi edzője volt, majd tanácsadó a Miniszterelnökségen (pdf). Így került hat évvel ezelőtt a szintén Orbán Viktor által alapított akadémia élére.

Ősszel azonban valami történt. A 24.hu akkor információi szerint

a legmagasabb szinten vonták meg Takácstól a bizalmat, méghozzá tényleg egyik pillanatról a másikra.

A lap azt írta, hogy szeptember végén, amikor Takács utoljára munkába érkezett, a szolgálati autójának kulcsát elvették tőle és a számítógépét is lezárták.

Épp egy héttel a felcsúti fejlemények nyilvánosságra kerülését követően, amikor az ügy már a parlamentben is téma volt, Takács az eszéki futball-klub felügyelőbizottságának éléről is lemondott. Pedig ezt a pozíciót tényleg nem régóta töltötte be: bár az fb-ben már korábban is tag volt, az elnöki posztot júliusban vette át Mészáros Lőrinctől.

Utóbbi váltás egyébként nem csak azért érdekes, mert azt mutatja, hogy nyáron még feltétlen volt a sportszakemberrel szembeni bizalom, hanem azért is, mert ezzel párhuzamosan más változások is történtek Eszéken. Ahogy arról korábban beszámoltunk: Mészáros Lőrinc hivatalosan kiszállt a csapatból, részesedését egy magántőkealap vette meg, amely mögött – mivel a konstrukciónak épp ez a lényege – nem tudni kinek a pénze van.

 

A tőkealap háttere és a korábbi nyilatkozatok miatt már nyáron is úgy tűnt, túl messze azért nem került Mészáros Lőrinctől a horvát csapat. Takács egyidejű felcsúti és eszéki távozása most szintén ezt erősíti.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMészáros Lőrinc kiszállt horvát focicsapatából a Felcsút sikerei miattJúlius közepén minden előjel nélkül lemondott tisztségeiről és eladta részesedését az eszéki futballcsapatban Mészáros Lőrinc. Az új tulajdonos egy magántőkealap lett.

Közélet eszék Felcsút Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány Mészáros Lőrinc Takács Mihály Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Kiss Péter
2022. szeptember 25. 16:44 Közélet, Pénz

Alaposan betárazva indul harcba az MNB az infláció ellen

De vajon elegendő lesz-e a muníció a forint árfolyamának stabiliziálásra, és a pénzromlás megfékezésére?

Lannert Judit
2022. szeptember 22. 17:38 Közélet

A gyerekeink jövőjének ne a saját múltunkat képzeljük el

A közoktatás romjaiból érdemes nem a már elavult régit újraépíteni, hanem valami olyat, ami képes Magyarországot átvinni a 21. századba.

Bogár Zsolt
2022. szeptember 21. 15:44 Közélet

Van-e erőnk távolabbra nézni a közoktatásban?

Jó iskola – Véleménycikk-sorozat a G7 Holnap-ban.

Fontos

Avatar
2022. szeptember 24. 15:27 Pénz, Világ

Fontos részleteket takar el a nyilvánosság elől a brit udvartartás, a közvélemény ennek ellenére kitart mellettük

III. Károly népszerűsége sokat javult, mióta király lett, bár vannak, akik szerint túl sokba kerül a királyi intézmény fenntartása.

Fabók Bálint
2022. szeptember 24. 07:51 Tech

G7 Reggel: Goudát beérő trappista és egy spórolós óvónő

A kormány recessziós várakozása, egy szemléletformáló élményről és árdrágítók elleni razzia a mai G7 Reggelben.

Hajdu Miklós
2022. szeptember 24. 06:41 Világ

A balti államok és Lengyelország nem látják szívesen az Oroszországból menekülőket

A már külföldre menekült oroszok szerint azonban még akár a Putyinhoz közel állók számára is engedélyezni kellene a határátlépést bizonyos feltételek mellett.

Ne hagyd ki