Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2020. december 15. 14:40 Közélet

Az eszéki fociklubtól is mennie kellett a volt felcsúti igazgatónak

A felcsúti labdarúgó-akadémia után az eszéki futball-klubban betöltött pozíciójából is távozott Takács Mihály. A korábbi hírek szerint a sportszakember körül valamilyen okból nagyon hirtelen fogyott el a levegő. Ezt erősítik az eszéki fejlemények is, amelyek alig néhány nappal a felcsúti távozásáról szóló hírek megjelenése után történtek. A sztori külön érdekessége, hogy az eszéki csapatnak elvileg már nem is Mészáros Lőrinc a tulajdonosa.

Takács Mihály, aki 2014 óta vezette a Puskás Akadémiát igazgatóként, szeptemberben távozott felcsúti pozíciójából komolyabb előzmények nélkül. A szakembernek elég jó politikai kapcsolatai lehettek, hiszen korábban Orbán Viktor személyi edzője volt, majd tanácsadó a Miniszterelnökségen (pdf). Így került hat évvel ezelőtt a szintén Orbán Viktor által alapított akadémia élére.

Ősszel azonban valami történt. A 24.hu akkor információi szerint

a legmagasabb szinten vonták meg Takácstól a bizalmat, méghozzá tényleg egyik pillanatról a másikra.

A lap azt írta, hogy szeptember végén, amikor Takács utoljára munkába érkezett, a szolgálati autójának kulcsát elvették tőle és a számítógépét is lezárták.

Épp egy héttel a felcsúti fejlemények nyilvánosságra kerülését követően, amikor az ügy már a parlamentben is téma volt, Takács az eszéki futball-klub felügyelőbizottságának éléről is lemondott. Pedig ezt a pozíciót tényleg nem régóta töltötte be: bár az fb-ben már korábban is tag volt, az elnöki posztot júliusban vette át Mészáros Lőrinctől.

Utóbbi váltás egyébként nem csak azért érdekes, mert azt mutatja, hogy nyáron még feltétlen volt a sportszakemberrel szembeni bizalom, hanem azért is, mert ezzel párhuzamosan más változások is történtek Eszéken. Ahogy arról korábban beszámoltunk: Mészáros Lőrinc hivatalosan kiszállt a csapatból, részesedését egy magántőkealap vette meg, amely mögött – mivel a konstrukciónak épp ez a lényege – nem tudni kinek a pénze van.

 

A tőkealap háttere és a korábbi nyilatkozatok miatt már nyáron is úgy tűnt, túl messze azért nem került Mészáros Lőrinctől a horvát csapat. Takács egyidejű felcsúti és eszéki távozása most szintén ezt erősíti.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMészáros Lőrinc kiszállt horvát focicsapatából a Felcsút sikerei miattJúlius közepén minden előjel nélkül lemondott tisztségeiről és eladta részesedését az eszéki futballcsapatban Mészáros Lőrinc. Az új tulajdonos egy magántőkealap lett.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet eszék Felcsút Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány Mészáros Lőrinc Takács Mihály Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Jandó Zoltán
2024. június 24. 14:01 Közélet

Egy pincében végzi be a rendszerváltás legnagyobb pártja, megvehető a neve és logója

Az MDF-hez kapcsolódó védjegyeket 80 ezer forintos kikiáltási áron bocsátja árverésre az utódpárt JESZ felszámolója.

Ercse Kriszta
2024. június 23. 06:35 Élet, Közélet

Az oktatási rendszer alapvető hibáit mutatja, hogy ilyen sokan megbuknak elsőben

Logisztikai és nem szakmai alapon kényszerül sok gyerek túl korán az általános iskolába, ahol nem kapja meg a számára szükséges támogatást.

Elek Péter
2024. június 22. 06:45 Közélet, Pénz

Csodára vár a kormány, hogy szavazatvesztés nélkül rendbe tudja tenni a költségvetést

Június 9-e után olyan belpolitikai képlet állt elő, amelyben lehetetlennek tűnik népszerűségvesztés nélkül korrigálni, márpedig azt muszáj lesz.

Fontos

Stubnya Bence
2024. június 24. 10:56 Adat, Élet

Nőtt az anyagi összeomlás szélén állók aránya Magyarországon

Az arány 1 százalékpontot romlott tavaly 2022-höz képest, de még így is jobb a helyzet, mint 2013-ban.

Stubnya Bence
2024. június 21. 05:04 Közélet, Vállalat

Nagyon fáj a külföldi tulajdonú cementgyártóknak a nyakukba varrt adó

Megnéztük, hogy a számok alapján mennyire szenvednek a külföldi kézben lévő építőanyaggyártók, amelyeket a kormány ki akar szorítani a piacról.

Torontáli Zoltán
2024. június 20. 05:05 Pénz, Vállalat

Miért emelik a cégek az áraikat a várható idei infláció többszörösével?

A béremelésekhez és a verseny hiányához is köze van annak, hogy néhány szolgáltató szektorban a tavalyi inflációt közelítő mértékben emelték idén az árakat.