Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2020. december 15. 14:40 Közélet

Az eszéki fociklubtól is mennie kellett a volt felcsúti igazgatónak

A felcsúti labdarúgó-akadémia után az eszéki futball-klubban betöltött pozíciójából is távozott Takács Mihály. A korábbi hírek szerint a sportszakember körül valamilyen okból nagyon hirtelen fogyott el a levegő. Ezt erősítik az eszéki fejlemények is, amelyek alig néhány nappal a felcsúti távozásáról szóló hírek megjelenése után történtek. A sztori külön érdekessége, hogy az eszéki csapatnak elvileg már nem is Mészáros Lőrinc a tulajdonosa.

Takács Mihály, aki 2014 óta vezette a Puskás Akadémiát igazgatóként, szeptemberben távozott felcsúti pozíciójából komolyabb előzmények nélkül. A szakembernek elég jó politikai kapcsolatai lehettek, hiszen korábban Orbán Viktor személyi edzője volt, majd tanácsadó a Miniszterelnökségen (pdf). Így került hat évvel ezelőtt a szintén Orbán Viktor által alapított akadémia élére.

Ősszel azonban valami történt. A 24.hu akkor információi szerint

a legmagasabb szinten vonták meg Takácstól a bizalmat, méghozzá tényleg egyik pillanatról a másikra.

A lap azt írta, hogy szeptember végén, amikor Takács utoljára munkába érkezett, a szolgálati autójának kulcsát elvették tőle és a számítógépét is lezárták.

Épp egy héttel a felcsúti fejlemények nyilvánosságra kerülését követően, amikor az ügy már a parlamentben is téma volt, Takács az eszéki futball-klub felügyelőbizottságának éléről is lemondott. Pedig ezt a pozíciót tényleg nem régóta töltötte be: bár az fb-ben már korábban is tag volt, az elnöki posztot júliusban vette át Mészáros Lőrinctől.

Utóbbi váltás egyébként nem csak azért érdekes, mert azt mutatja, hogy nyáron még feltétlen volt a sportszakemberrel szembeni bizalom, hanem azért is, mert ezzel párhuzamosan más változások is történtek Eszéken. Ahogy arról korábban beszámoltunk: Mészáros Lőrinc hivatalosan kiszállt a csapatból, részesedését egy magántőkealap vette meg, amely mögött – mivel a konstrukciónak épp ez a lényege – nem tudni kinek a pénze van.

 

A tőkealap háttere és a korábbi nyilatkozatok miatt már nyáron is úgy tűnt, túl messze azért nem került Mészáros Lőrinctől a horvát csapat. Takács egyidejű felcsúti és eszéki távozása most szintén ezt erősíti.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMészáros Lőrinc kiszállt horvát focicsapatából a Felcsút sikerei miattJúlius közepén minden előjel nélkül lemondott tisztségeiről és eladta részesedését az eszéki futballcsapatban Mészáros Lőrinc. Az új tulajdonos egy magántőkealap lett.

Közélet eszék Felcsút Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány Mészáros Lőrinc Takács Mihály Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Hajdu Miklós
2021. február 27. 16:10 Közélet

A határon túli magyaroknak köszönhetjük, hogy az orvoshiányunk nem sokkal nagyobb

Keletről nyugatra vándorolnak az orvosok Európában, Magyarország azonban különleges helyzetben van.

Fabók Bálint
2021. február 25. 12:07 Közélet

Lakosságarányosan Magyarország tizedik a koronavírusban eddig elhunytak globális listáján

A decemberi csúcsnál alacsonyabb halálozási adatok ellenére az elmúlt héten Magyarországon haltak meg a negyedik legtöbben a járványban.

Hajdu Miklós
2021. február 24. 16:40 Adat, Közélet

Az új vírusváltozatok ellen nem elegendőek az eddigi intézkedések

A visegrádi országok példái jól mutatják, hogy a brit és az egyéb változatok mennyire átírják a forgatókönyveket.

Fontos

Avatar Avatar
2021. február 28. 12:17 Élet

Érdemes-e pénzt fektetni az ingyenes felsőoktatásba?

A Rajk Szakkollégium videóinterjú-sorozatában Joshua Angrist arra hozott példát, hogy milyen kutatási eredmény lehet érdekes a politikai döntéshozók számára is.

Kasnyik Márton
2021. február 28. 07:00 Pénz

Valamit mondani próbál nekünk a pénzügyi piac a járvány utáni világról

Gond van a világ pénzügyi rendszerének egyik legfontosabb alapkövével. Nem kizárt, hogy búcsút mondhatunk a 2010-es évek világának, és ez sokakat elbizonytalanít.

Stubnya Bence
2021. február 27. 07:03 Podcast

Nem a rendszerváltás, hanem a 19. század óta nem tudunk felzárkózni Nyugat-Európához

G7 Podcast! Nincs kelet-európai ország, amely felzárkózott volna a világgazdaság centrumához. Vonyó Tamás, a Bocconi Egyetem docense szerint viszont siker, hogy vissza sem csúszott a régió.