Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2022. november 24. 09:22 Fizetett hirdetés

Így válassz laptopot munkára

Az üzleti laptopok világáról sokan gondolják, hogy tele van unalmas fekete gépekkel és elavult technológiákkal, hiszen ezeket csak vállalati igáslóként vásárolják az informatikusok, és tulajdonképpen az adott munkavállalónak beleszólása sincs nagyon, hogy milyen géppel fogja megosztani munkanapjai nagy részét.

Jobban körbejárva a piacot azonban könnyen rájöhetünk, hogy ez cseppet sem igaz, hiszen az elmúlt években a rengeteg innovatív megoldásnak és a technológiai fejlődésnek köszönhetően az üzleti laptopok világa is meglehetősen érdekessé, és – nem utolsó sorban a digitalizáció folyamatosságának köszönhetően – kulcsfontosságúvá is vált.

Hordozhatóság és strapabíróság

Egy üzleti laptop esetében rendkívül fontos, hogy strapabíró és hordozható legyen, hiszen könnyen el kell férnie a kompaktabb, elegánsabb táskákban, a lehető legkevesebb súlyt kell foglalnia egy üzleti út során, és persze a célhoz érkezve is be kell hogy kapcsoljon. A villámgyors SSD-k megjelenésével azon már nem kell aggódni, hogy különféle rázkódástól baja esik az adatoknak, ugyanakkor érdemes olyan laptopot választani, melyet számos környezeti behatás ellen is teszteltek.

Az ASUS Expertbook modellek többsége megfelel az igen szigorú MIL-STD 810G amerikai katonai szabványnak, ami azt jelenti, hogy ellenállnak a véletlen ütéseknek, pornak és nedvességnek, illetve az extrém hőingadozás és akár a párás környezet sem jelent akadályt.

Teljesítmény

Egy átlagos irodai környezetben általában nincs szükség a játékra szánt gépeket is megszégyenítő teljesítményre, az üzleti modellekkel szemben általában a hosszú távú, stabil és a kihívásokhoz alkalmazkodó rendelkezésre állás az elvárás. Az ASUS Expertbook széria természetesen minden vállalati igényt lefed, mi több, az oktatásra szánt extrém strapabíró és könnyen javítható modellekkel kezdődik, és a munkaállomás-jellegű, 3D tervezéshez és extrém teljesítményt igénylő munkákhoz szánt megoldásokkal végződik.

Kép forrása: Asus

Ezek a modellek a legmodernebb Intel megoldásokra épülnek és igény esetén akár a tervezéshez és rendereléshez optimalizált NVIDIA Quadro grafikus kártyával egészülnek ki. A legújabb ASUS Expertbook modell, az ExpertBook B6 Flip (B6602F) például 12. generációs Intel Core i9 HX vPro processzorral és NVIDIA Quadro RTX A2000-es grafikus kártyával kínál extrém teljesítményt.

Rugalmasság és innováció

A rengeteg, szinte egyforma üzleti megoldás között elsőre nehéz lehet választani, ugyanakkor a döntés egyszerűvé válhat, ha kicsit részletesebben megismerjük a kiszemelt gépeket, és figyelünk az apró részletekre. Az ASUS üzleti modelleknél számos, a consumer piacon már bizonyított innovatív megoldást vezettek be annak érdekében, hogy megkönnyítsék a mindennapi munkát. Ilyen például a 360 fokban kihajtható érintőképernyővel rendelkező Expertbook Flip modellek hosszú sora, vagy az érintőpadot egy gombnyomásra numerikus résszé és számológéppé alakító NumberPad technológia.

Az OLED kijelzők terén piacvezető szerepet töltenek be az ASUS laptopok, így természetesen egyre több üzleti megoldás kap a hagyományos LCD kijelzőkhöz képest sokkal jobb képminőséget, és – ami talán ennél is fontosabb – a hosszú munkaórák során a szemek egészségét jobban óvó OLED panelt.

Biztonság

Lehet akármennyire is gyors és elegáns egy laptop, ha nem felel meg a komoly biztonsági elvárásoknak, akkor üzleti szempontból egyáltalán nem előnyös. Az ASUS Expertbook széria tagjai rendelkeznek az iparági standardnak számító TPM 2.0 chippel, támogatják a biztonságos bejelentkezést akár ujjlenyomat-olvasóval, akár arcfelismeréssel, és természetesen kompatibilisek a vállalati biztonsági megoldásokkal. Mi több, az ASUS Control Center és ASUS Business Manager szoftverek segítségével a rendszergazdáknak is egyszerű dolguk van a flotta kezelésében és karbantartásában.

A cikk megjelenését az ASUS Magyarország támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. február 27. 11:48 Fizetett hirdetés

Így válasszunk kabátot, ha sikkesen szeretnénk öltözködni

A méret még mindig ugyanannyira lényeg, mint a funkcionalitás.

Forint Ferenc
2024. január 22. 17:01 Fizetett hirdetés

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Zajlik az előregisztráció az energiatárolóval kiegészített napelemes támogatásra.

Forint Ferenc
2023. december 18. 09:40 Fizetett hirdetés

Zsebre vágható aranyfedezet: ünnepeljen Mastercard Gold betéti kártyával!

Az OTP Mastercard Gold betéti kártya ideális eszköz ahhoz, hogy felejthetetlenné tegye az ünnepeket.

Fontos

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.