Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2022. november 24. 09:22 Fizetett hirdetés

Így válassz laptopot munkára

Az üzleti laptopok világáról sokan gondolják, hogy tele van unalmas fekete gépekkel és elavult technológiákkal, hiszen ezeket csak vállalati igáslóként vásárolják az informatikusok, és tulajdonképpen az adott munkavállalónak beleszólása sincs nagyon, hogy milyen géppel fogja megosztani munkanapjai nagy részét.

Jobban körbejárva a piacot azonban könnyen rájöhetünk, hogy ez cseppet sem igaz, hiszen az elmúlt években a rengeteg innovatív megoldásnak és a technológiai fejlődésnek köszönhetően az üzleti laptopok világa is meglehetősen érdekessé, és – nem utolsó sorban a digitalizáció folyamatosságának köszönhetően – kulcsfontosságúvá is vált.

Hordozhatóság és strapabíróság

Egy üzleti laptop esetében rendkívül fontos, hogy strapabíró és hordozható legyen, hiszen könnyen el kell férnie a kompaktabb, elegánsabb táskákban, a lehető legkevesebb súlyt kell foglalnia egy üzleti út során, és persze a célhoz érkezve is be kell hogy kapcsoljon. A villámgyors SSD-k megjelenésével azon már nem kell aggódni, hogy különféle rázkódástól baja esik az adatoknak, ugyanakkor érdemes olyan laptopot választani, melyet számos környezeti behatás ellen is teszteltek.

Az ASUS Expertbook modellek többsége megfelel az igen szigorú MIL-STD 810G amerikai katonai szabványnak, ami azt jelenti, hogy ellenállnak a véletlen ütéseknek, pornak és nedvességnek, illetve az extrém hőingadozás és akár a párás környezet sem jelent akadályt.

Teljesítmény

Egy átlagos irodai környezetben általában nincs szükség a játékra szánt gépeket is megszégyenítő teljesítményre, az üzleti modellekkel szemben általában a hosszú távú, stabil és a kihívásokhoz alkalmazkodó rendelkezésre állás az elvárás. Az ASUS Expertbook széria természetesen minden vállalati igényt lefed, mi több, az oktatásra szánt extrém strapabíró és könnyen javítható modellekkel kezdődik, és a munkaállomás-jellegű, 3D tervezéshez és extrém teljesítményt igénylő munkákhoz szánt megoldásokkal végződik.

Kép forrása: Asus

Ezek a modellek a legmodernebb Intel megoldásokra épülnek és igény esetén akár a tervezéshez és rendereléshez optimalizált NVIDIA Quadro grafikus kártyával egészülnek ki. A legújabb ASUS Expertbook modell, az ExpertBook B6 Flip (B6602F) például 12. generációs Intel Core i9 HX vPro processzorral és NVIDIA Quadro RTX A2000-es grafikus kártyával kínál extrém teljesítményt.

Rugalmasság és innováció

A rengeteg, szinte egyforma üzleti megoldás között elsőre nehéz lehet választani, ugyanakkor a döntés egyszerűvé válhat, ha kicsit részletesebben megismerjük a kiszemelt gépeket, és figyelünk az apró részletekre. Az ASUS üzleti modelleknél számos, a consumer piacon már bizonyított innovatív megoldást vezettek be annak érdekében, hogy megkönnyítsék a mindennapi munkát. Ilyen például a 360 fokban kihajtható érintőképernyővel rendelkező Expertbook Flip modellek hosszú sora, vagy az érintőpadot egy gombnyomásra numerikus résszé és számológéppé alakító NumberPad technológia.

Az OLED kijelzők terén piacvezető szerepet töltenek be az ASUS laptopok, így természetesen egyre több üzleti megoldás kap a hagyományos LCD kijelzőkhöz képest sokkal jobb képminőséget, és – ami talán ennél is fontosabb – a hosszú munkaórák során a szemek egészségét jobban óvó OLED panelt.

Biztonság

Lehet akármennyire is gyors és elegáns egy laptop, ha nem felel meg a komoly biztonsági elvárásoknak, akkor üzleti szempontból egyáltalán nem előnyös. Az ASUS Expertbook széria tagjai rendelkeznek az iparági standardnak számító TPM 2.0 chippel, támogatják a biztonságos bejelentkezést akár ujjlenyomat-olvasóval, akár arcfelismeréssel, és természetesen kompatibilisek a vállalati biztonsági megoldásokkal. Mi több, az ASUS Control Center és ASUS Business Manager szoftverek segítségével a rendszergazdáknak is egyszerű dolguk van a flotta kezelésében és karbantartásában.

A cikk megjelenését az ASUS Magyarország támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. július 1. 09:30 Fizetett hirdetés

Környezettudatos hulladékfuvarozás – közútról vasútra

Az EU elvárásai nemcsak a hulladékgazdálkodást állítják kihívás elé, hanem a begyűjtött hulladék logisztikáját is.

Forint Ferenc
2024. június 19. 11:31 Fizetett hirdetés

Így lépi át az elektromos autózás korlátait a Porsche Taycan

Ha a Porsche valamibe belekezd, nem csupán az elsőségre törekszik, hanem általában átlépi a műfaj korlátait. A több mint 75 éves autógyártó az elektromos autózás műfajába is így lépett be, amikor 2019-ben bemutatta a Taycant. A négyajtós sportautó számos világújdonsággal érkezett, a folyamatosan bővülő kínálat pedig egyre szélesebb közönség szívébe lopta be magát. A siker magától értetődő volt. De a Porsche nem dőlt hátra és most még jobbá tette a Taycant.

Forint Ferenc
2024. május 8. 17:05 Fizetett hirdetés

Már van megoldás a nagy méretű és nagy átmérőjű fémszerkezetek vágására

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.

Fontos

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.