Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2022. április 18. 11:03 Fizetett hirdetés

ASUS Expertbook laptopok: üzleti mobilitás és biztonság mesterfokon

Az elmúlt néhány évben óriási fejlődést mutatott a hordozható számítógépek és a hozzájuk közvetlen vagy közvetve csatolt szolgáltatások piaca. Nyilván ezzel párhuzamosan a felhasználói oldal elvárásai is változtak, így a tökéletes üzleti notebooknak manapság a komoly hardver- és szoftverbiztonsági megoldások mellett a felhasználók kényelmét és gördülékeny munkavégzését is szem előtt kell tartania. Ezt gyártói és felhasználói oldalon is kiegészítik a specifikusabb extrák, melyben az ASUS Expertbook széria kimagaslóan teljesít.

Az otthoni munkavégzésre való átállás hazánkban is viszonylag gördülékenyen zajlott azoknál a cégeknél, akik alapvetően is asztali vagy hordozható számítógépeken végezték munkájuk nagyobb részét. Nyilvánvalóan az asztali munkaállomásokat nehezen lehetett volna hazatelepíteni, így a laptopok még nagyobb hangsúlyt kaptak. A házon belüli IT-szakembereknek és rendszergazdáknak ez számos új kihívást jelentett, hiszen az irodával ellentétben otthon nem egy előre megtervezett, irányított és biztonságosan kiépített környezetben dolgoznak a munkavállalók, hanem az általános felhasználásra „kiépített” otthoni rendszerükben, mely jóval több biztonsági kockázatot rejthet magában. Ehhez társul az is, hogy a mai igények egyszerűen már jóval többet kívánnak, mint egy generációkkal korábbi processzor és egy munkára épphogy alkalmas kijelző. A teljesítmény továbbra is a notebook piac egyik fő mércéje, ugyanakkor mellé felsorakozott a rugalmasság és praktikusság, miközben a specifikusabb extrákkal sokkal nagyobb figyelmet irányíthatnak termékeikre a gyártók.

Az ASUS Expertbook család három alappillére építkezik, hiszen az üzleti szinten nélkülözhetetlen adatbiztonság és az egyre többek által elvárt komoly hardveres teljesítmény mellett az innovációra építettek a mérnökök, mely az ASUS egyik ismérve a notebook piacon. Nem véletlen, hogy az ASUS rendelkezik a legnagyobb OLED kijelzős kínálattal, övék a világ legerősebb gamer táblagépe és évek óta jelen vannak a két kijelzős laptopjaikkal is. Az ASUS Expertbook B9-es modellek remek példák arra, hogy egy modern igényeknek megfelelő, alig 1 kg-os üzleti laptop mennyi lehetőséget rejthet magában. A könnyű és vékony, főként üzleti felhasználásra szánt gépek a legmodernebb, dedikáltan üzleti felhasználásra tervezett hardvercsomag mellett olyan biztonsági funkciókat kínálnak, mint például az adattárolók védelméért felelős TPM 2.0 chip vagy a felhasználó közelségét érzékelő IR kamera, amely lehetővé teszi a kényelmes és biztonságos bejelentkezést mindenféle jelszó nélkül, majd pedig azonnal lezárja a laptopot, ha felhasználója bizonyos távolságon kívül kerül tőle.

A kényelmet és praktikusságot a teljes portkínálat (Thunderbolt 4-es szabványú USB-C, klasszikus HDMI és Ethernet csatlakozók) és az exkluzív ASUS megoldások biztosítják. Az AI zajszűrő technológia remek példa erre, mely akkor is biztosítja a megbeszélések alatt a kiváló hangminőséget, ha a szomszéd éppen felújítást végez vagy a gyerekek boldogan játszanak a háttérben. A strapabíróságra mi sem lehetne nagyobb garancia, mint a MIL-STD 810H katonai szabványnak való megfelelőség, ha pedig mégis történne valami, akkor a háztól-házig garanciának és a helyszíni javításnak köszönhetően rövid időn belül és kényelmes ügyintézéssel oldható meg a probléma. A már említett innovációs törekvéseket az Expertbook modelleknél is megfigyelhetjük, és ezeket a felhasználók is imádni fogják. Kiváló példa erre az ExpertBook B7 Flip 360 fokban kihajtható érintőképernyője, mely sokrétű felhasználási formát tesz lehetővé, miközben a beépített 5G modem villámgyors és egyre több helyen elérhető hálózati csatlakozást kínál. Az ExpertBook B5 OLED lenyűgöző kijelzője nemcsak elképesztő látványvilágot varázsol a felhasználók elé munka közben és akár a munkaidő után, a kikapcsolódáskor is, hanem az OLED egyik másik előnyével is kecsegtet, hiszen a hagyományos modellekhez képest a szemekre káros kék fényt is jobban szűri.

A hazai kínálat megtervezésekor a fő cél az volt, hogy egy vállalat minden dolgozójának biztosítani lehessen a minőségi, megbízható és nem utolsósorban biztonságos munkaeszközt. Itthon az általános üzleti felhasználásra szánt Expertbook P-széria, a prémium, mégis a legtöbb vállalat számára elérhető áron kínált Expertbook B1-es család, és a felsővezetők, cégtulajdonosok új kedvence, az Expertbook B9-es széria a három legnépszerűbb. A céges notebook-flották menedzselésére és az új körülmények kapcsán még inkább kiemelt biztonság megőrzésére egyre többen használják a saját fejlesztésű, ASUS Control Center és ASUS Business Manager szoftvereket, melyekkel nemcsak a vállalathoz tartozó laptopok élettartama, teljesítménye és biztonsága monitorozható, hanem komoly biztonsági beállítások is elvégezhetőek. A vállalatoknak egyértelműen a könnyen menedzselhető, biztonságos és a felhasználókat is boldoggá tevő laptopokra van szükségük.

A cikk megjelenését az ASUS Magyarország támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés ASUS laptop Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. július 1. 09:30 Fizetett hirdetés

Környezettudatos hulladékfuvarozás – közútról vasútra

Az EU elvárásai nemcsak a hulladékgazdálkodást állítják kihívás elé, hanem a begyűjtött hulladék logisztikáját is.

Forint Ferenc
2024. június 19. 11:31 Fizetett hirdetés

Így lépi át az elektromos autózás korlátait a Porsche Taycan

Ha a Porsche valamibe belekezd, nem csupán az elsőségre törekszik, hanem általában átlépi a műfaj korlátait. A több mint 75 éves autógyártó az elektromos autózás műfajába is így lépett be, amikor 2019-ben bemutatta a Taycant. A négyajtós sportautó számos világújdonsággal érkezett, a folyamatosan bővülő kínálat pedig egyre szélesebb közönség szívébe lopta be magát. A siker magától értetődő volt. De a Porsche nem dőlt hátra és most még jobbá tette a Taycant.

Forint Ferenc
2024. május 8. 17:05 Fizetett hirdetés

Már van megoldás a nagy méretű és nagy átmérőjű fémszerkezetek vágására

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.

Fontos

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.