Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2022. április 18. 11:03 Fizetett hirdetés

ASUS Expertbook laptopok: üzleti mobilitás és biztonság mesterfokon

Az elmúlt néhány évben óriási fejlődést mutatott a hordozható számítógépek és a hozzájuk közvetlen vagy közvetve csatolt szolgáltatások piaca. Nyilván ezzel párhuzamosan a felhasználói oldal elvárásai is változtak, így a tökéletes üzleti notebooknak manapság a komoly hardver- és szoftverbiztonsági megoldások mellett a felhasználók kényelmét és gördülékeny munkavégzését is szem előtt kell tartania. Ezt gyártói és felhasználói oldalon is kiegészítik a specifikusabb extrák, melyben az ASUS Expertbook széria kimagaslóan teljesít.

Az otthoni munkavégzésre való átállás hazánkban is viszonylag gördülékenyen zajlott azoknál a cégeknél, akik alapvetően is asztali vagy hordozható számítógépeken végezték munkájuk nagyobb részét. Nyilvánvalóan az asztali munkaállomásokat nehezen lehetett volna hazatelepíteni, így a laptopok még nagyobb hangsúlyt kaptak. A házon belüli IT-szakembereknek és rendszergazdáknak ez számos új kihívást jelentett, hiszen az irodával ellentétben otthon nem egy előre megtervezett, irányított és biztonságosan kiépített környezetben dolgoznak a munkavállalók, hanem az általános felhasználásra „kiépített” otthoni rendszerükben, mely jóval több biztonsági kockázatot rejthet magában. Ehhez társul az is, hogy a mai igények egyszerűen már jóval többet kívánnak, mint egy generációkkal korábbi processzor és egy munkára épphogy alkalmas kijelző. A teljesítmény továbbra is a notebook piac egyik fő mércéje, ugyanakkor mellé felsorakozott a rugalmasság és praktikusság, miközben a specifikusabb extrákkal sokkal nagyobb figyelmet irányíthatnak termékeikre a gyártók.

Az ASUS Expertbook család három alappillére építkezik, hiszen az üzleti szinten nélkülözhetetlen adatbiztonság és az egyre többek által elvárt komoly hardveres teljesítmény mellett az innovációra építettek a mérnökök, mely az ASUS egyik ismérve a notebook piacon. Nem véletlen, hogy az ASUS rendelkezik a legnagyobb OLED kijelzős kínálattal, övék a világ legerősebb gamer táblagépe és évek óta jelen vannak a két kijelzős laptopjaikkal is. Az ASUS Expertbook B9-es modellek remek példák arra, hogy egy modern igényeknek megfelelő, alig 1 kg-os üzleti laptop mennyi lehetőséget rejthet magában. A könnyű és vékony, főként üzleti felhasználásra szánt gépek a legmodernebb, dedikáltan üzleti felhasználásra tervezett hardvercsomag mellett olyan biztonsági funkciókat kínálnak, mint például az adattárolók védelméért felelős TPM 2.0 chip vagy a felhasználó közelségét érzékelő IR kamera, amely lehetővé teszi a kényelmes és biztonságos bejelentkezést mindenféle jelszó nélkül, majd pedig azonnal lezárja a laptopot, ha felhasználója bizonyos távolságon kívül kerül tőle.

A kényelmet és praktikusságot a teljes portkínálat (Thunderbolt 4-es szabványú USB-C, klasszikus HDMI és Ethernet csatlakozók) és az exkluzív ASUS megoldások biztosítják. Az AI zajszűrő technológia remek példa erre, mely akkor is biztosítja a megbeszélések alatt a kiváló hangminőséget, ha a szomszéd éppen felújítást végez vagy a gyerekek boldogan játszanak a háttérben. A strapabíróságra mi sem lehetne nagyobb garancia, mint a MIL-STD 810H katonai szabványnak való megfelelőség, ha pedig mégis történne valami, akkor a háztól-házig garanciának és a helyszíni javításnak köszönhetően rövid időn belül és kényelmes ügyintézéssel oldható meg a probléma. A már említett innovációs törekvéseket az Expertbook modelleknél is megfigyelhetjük, és ezeket a felhasználók is imádni fogják. Kiváló példa erre az ExpertBook B7 Flip 360 fokban kihajtható érintőképernyője, mely sokrétű felhasználási formát tesz lehetővé, miközben a beépített 5G modem villámgyors és egyre több helyen elérhető hálózati csatlakozást kínál. Az ExpertBook B5 OLED lenyűgöző kijelzője nemcsak elképesztő látványvilágot varázsol a felhasználók elé munka közben és akár a munkaidő után, a kikapcsolódáskor is, hanem az OLED egyik másik előnyével is kecsegtet, hiszen a hagyományos modellekhez képest a szemekre káros kék fényt is jobban szűri.

A hazai kínálat megtervezésekor a fő cél az volt, hogy egy vállalat minden dolgozójának biztosítani lehessen a minőségi, megbízható és nem utolsósorban biztonságos munkaeszközt. Itthon az általános üzleti felhasználásra szánt Expertbook P-széria, a prémium, mégis a legtöbb vállalat számára elérhető áron kínált Expertbook B1-es család, és a felsővezetők, cégtulajdonosok új kedvence, az Expertbook B9-es széria a három legnépszerűbb. A céges notebook-flották menedzselésére és az új körülmények kapcsán még inkább kiemelt biztonság megőrzésére egyre többen használják a saját fejlesztésű, ASUS Control Center és ASUS Business Manager szoftvereket, melyekkel nemcsak a vállalathoz tartozó laptopok élettartama, teljesítménye és biztonsága monitorozható, hanem komoly biztonsági beállítások is elvégezhetőek. A vállalatoknak egyértelműen a könnyen menedzselhető, biztonságos és a felhasználókat is boldoggá tevő laptopokra van szükségük.

A cikk megjelenését az ASUS Magyarország támogatta.

Fizetett hirdetés ASUS laptop Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2022. november 24. 09:22 Fizetett hirdetés

Így válassz laptopot munkára

Az üzleti laptopok világáról sokan gondolják, hogy tele van unalmas fekete gépekkel és elavult technológiákkal, hiszen ezeket csak vállalati igáslóként vásárolják az informatikusok, és tulajdonképpen az adott munkavállalónak beleszólása sincs nagyon, hogy milyen géppel fogja megosztani munkanapjai nagy részét.

Forint Ferenc
2022. november 22. 11:03 Fizetett hirdetés

Ajándékozd meg magad 100-150 ezer forinttal! Mutatjuk, hogyan

A társadalom elöregedése miatt biztosak lehetünk abban, hogy 15-20 év múlva a nyugdíjhelyzet a mainál sokkal rosszabb lesz. Erősen felértékelődik a nyugdíj-előtakarékosság jelentősége, aminek különböző formáit a magyar állam pénzzel is támogatja.

Forint Ferenc
2022. október 26. 09:08 Fizetett hirdetés

OTP Global Markets Podcast: energia- és agrárválság az infláció árnyékában

Az energia- és agrárkrízis, a vágtató infláció, a velünk lévő ellátásilánc-problémák riasztó makrogazdasági kilátásokat és piaci instabilitást okoznak világszerte. Vajon meddig folytatódhat ez a negatív spirál, és mi lehet a kiút belőle?

Fontos

Bucsky Péter
2022. december 4. 04:34 Közélet

A tanárok gyorséttermi bért, a sportolók havi 1,6 milliós fizetést kapnak, a magyar edzők brit szinten keresnek

Az 50 év alatti általános iskolai tanárok és óvodapedagógusok kevesebbet keresnek, mint a titkárok és titkárnők, de a legtöbb gépkezelő is jobban keres.

Forint Ferenc
2022. december 3. 07:25 Élet, Támogatói tartalom

Lakáshitel: vége felé közeledhet a kamatemelkedés?

Végre megcsillan a fény az alagút végén, ugyanis a hitelkamatokat befolyásoló egyes pénzpiaci mutatók már csökkenésnek indultak.

Hajdu Miklós
2022. december 2. 12:11 Világ

Fagyhalálra ítélné Putyin az ukrán városlakókat, folyamatos tűz alatt tartják az oroszok a civilek energiaellátását

Fél évbe is beletelhet, mire sikerül helyreállítani az ukrán energetikai infrastruktúrát, ami folyamatos orosz támadás alatt áll.