Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2024. március 20. 15:45 Adat, Élet

A magyarok durván rá vannak kattanva a közösségi médiára, még európai összevetésben is

Budapesten és környékén egész Európát nézve is kimagaslóan nagy arányban használják aktívan a közösségi médiát a lakosok, de vidéken is nagyon nagy értékről számolt be az Eurostat.

Számokban: Ha a régiókat nézzük, akkor az unióban a hat dániai egység vezet 88-89 százalékos adattal, de rögtön utána Budapest (86%), Közép-Magyarország (85%) és Pest (84%) következik. Mivel vidéken 80 százalék körül alakul a mutató, az összesített átlagos adat Magyarországra 81 százalék, és csak Ciprus (83%), illetve Dánia (91%) előz meg minket.

  • A legkevésbé Franciaországban (44%), Németországban (49%) és Olaszországban (53%) használják az olyan közösségi médiumokat, mint a Facebook, a Twitter, az Instagram vagy a TikTok.

A közösségi média használata kifejezetten erős a skandináv államokban és Hollandiában, a közép-kelet-európai sávban ennél jóval mérsékeltebb, de ebből a mintázatból Magyarország kifejezetten, de még Románia is jelentősen kilóg.

Budapest egyébként az online adásvételi aktivitásban is meglehetősen magas adattal rendelkezik, ha viszont azt mérik, hogy a lakosság mekkora része nem használja soha az internetet, abban valamivel nagyobb arányt produkál, mint azok a régiók, amelyekhez képest az előző két méréshez hasonlóan teljesített.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Élet Eurostat facebook közösségi média tiktok Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Debreczeni Anna
2024. április 3. 10:22 Adat, Élet

Lettországban él a legtöbb, Görögországban a legkevesebb gyermek állami gondozásban lakosságarányosan

Magyarországon a 20 463 állami gondozott gyermek 70 százaléka családoknál, 30 százaléka intézményekben élt a 2021-es adatok szerint.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.