Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2022. január 12. 10:42 Vállalat

Dübörög az üzlet, 200 új boltot nyit a Rossmann

Jó évet zárt tavaly a Magyarországon több mint 230 üzlettel jelen lévő Rossmann, a német drogérialánc csoportszinten 8,1 százalékkal 11,1 milliárd euróra növelte árbevételét. A cég közleménye szerint ilyen gyorsan utoljára abban az évben nőtt, amikor 2012-ben csődbe ment egyik legfontosabb riválisa, a Schlecker.

Az egyes piacai közül csak Németországra közölt adatot a vállalat, ott 8,2 százalékkal 7,9 milliárd euróra nőtt a forgalom. A többi piacán (Spanyol-, Lengyel-, Cseh- és Magyarország, Albánia, Koszovó és Törökország) a növekedés 7,8 százalék volt, így az árbevétel 3,2 milliárd eurót tett ki.

A drogérialánc első alkalommal lépett kizárólag digitális formában egy új piacra, Dániában. Az online értékesítésről azt írták, hogy két számjegyű mértékben nőtt 2021-ben, az utóbbi két évben pedig majdnem megduplázódott. Ahogy a Welt emlékeztet, erről az alapító Dirk Rossmann – aki ősszel vonult vissza a vállalatvezetéstől – tavaly tavasszal azt mondta a német hírügynökségnek, hogy az internetes értékesítésük továbbra is veszteséges, de csak kis mértékben, és folytatják ennek a tevékenységnek a bővítését.

A vállalat az eredményességéről nem tett közzé információt, és mivel magánkézben van, erre nincs is kötelezettsége. Arról viszont beszámolt, hogy az idei üzleti évben 230 millió eurót szán beruházásokra, amelyek keretében 200 új üzletet nyit, ebből 70-et Németországban. Nem lenne meglepő, ha idehaza is újabb boltokat nyitna, hiszen tavaly 18 üzlettel bővült az itteni hálózata.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA nagy drogériák is elkezdték csomagolás nélkül árulni a sampont és a tusfürdőt CsehországbanA dm hasonló tesztje után a másik nagy lánc is lépett, a vásárlóknak csak egyszer kell megvenniük a flakont, amit újratölthetnek egy automatából.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Rossmann tulajdonosa csak azokat az országokat támogatná, ahol nincs túl sok gyerekDirk Rossmann szerint ez a kulcsa Afrika fejlődésének és az Európába áramló menekültek megállításának is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkFontos termékkörben drágább a dm itthon, mint Ausztriában és NémetországbanOlvasónk segítségével összehasonlítottuk a magyar, az osztrák és a német dm árait, és nincs benne köszönet.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat bolt boltlánc drogéria Rossmann üzlet üzletlánc Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.