Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. augusztus 5. 14:37 Élet

Ez még biztos hiányzott otthonról, itt az okos szappanadagoló

Ha gondolkoztál már azon, hogy mi lesz a következő okossá tett mindennapi használati tárgy, és a szappanadagolóra tippeltél, akkor gratulálunk. Sőt, a dolog már nem is teljesen újdonság, azért kapott most mégis némi sajtófigyelmet, mert a világ egyik vezető e-kereskedelmi vállalata, az Amazon éppen saját berendezést készül piacra dobni.

Az eszköz egyik jellemzője a beépített számláló, amely fokozatosan kialvó tíz LED-del jelzi azt a 20 másodpercet, ameddig egy kézmosásnak tartania kell az ajánlások szerint. Emellett természetesen az érintésmentes adagolást is tudja, amikor az ember közel tartja hozzá a kezét, de ezen is csavartak egyet a tervezők: minél közelebb tartja valaki a tenyerét, annál nagyobb adag folyékony szappant kap bele (három fokozaton belül).

Az eszközt össze lehet párosítani az Amazon Echo névre hallgató okosotthon-központjával, így aztán például be lehet állítani, ha valaki zenét vagy vicceket szeretne hallgatni kézmosás közben. A berendezés wifi-kapcsolaton keresztül kommunikál, feltölteni pedig egy mikro USB-csatlakozón keresztül lehet; egy töltés akár három hónapra elegendő energiát is adhat, de Echo-párosítás esetén biztosan nem tart ki ennyi ideig.

A golem.de cikke szerint 55 dolláros (nagyjából 16,5 ezer forint) árával az eszköz az egyik legdrágább lesz a mezőnyben, de egyelőre még nem kapható. A tartálya egyébként közel 355 milliméteres (12 uncia).

Az Amazon oldalán a termék környezetvédelmi előnyeire is igyekszik felhívni a figyelmet, például hogy 39 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, a töltési lehetőségnek köszönhetően pedig nincs szükség elemekre. Persze kérdés, hogy jönne ki a termék a buta szappanadagolókkal való összehasonlításból, nem is beszélve az egyszerű, papírba csomagolva árult szappanokról.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMelyik inkább környezetbarát, a szappan vagy a tusfürdő?Elég egyértelműnek látszik, hogy a kettő közül melyik terheli kevésbé a környezetet, de azért mégis van egy-két csavar a dologban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA tech cégek velünk akarnak aludniA Szilícium-völgy felfedezte, hogy az emberek alszanak néha, és ebből pénzt akar csinálni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA termék, ami hat év késéssel lett menőIszonyatos lendületben vannak a csuklón hordható apró számítógépek, azaz az okosórák. A technológia sok ideje készen van, de most már arra is rájöttek, mivel lehet eladni őket.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet amazon folyékony szappan okoseszközök szappan Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Fontos

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.