Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. március 5. 12:07 Vállalat

Hiába a jó fizetés, nehezen talál német dolgozókat a Tesla

Korábban írtuk róla, hogy elég magas bér ígéretével toboroz a Tesla a Berlin közelében épülő gyárába, de a német sajtó szerint így sem megy könnyen a pozíciók betöltése. A grünheidei üzemben a tervek szerint júliusban kezdődik a termelés, és idővel évi akár félmillió autó is lehet majd a kibocsátás.

Jelenleg 350 nyitott németországi állás található a vállalat karrieroldalán, köztük mintegy száz menedzsment pozíció. Ez nem tűnik túl soknak a hétezres tervezett létszámhoz képest, a német újságírók figyelmét inkább az keltette fel, hogy az álláshirdetések közül néhányat több mint egy éve tettek közzé, 2020-ból pedig 190 származik.

A Tesla nem akarta kommentálni a Handelsblatt megállapításait, mindössze arra hívta fel a figyelmet, hogy azok a pozíciók, ahova több embert akarnak felvenni, csak egyszer szerepelnek a karrieroldalán. (Amiből az következik, hogy az adott pozícióba már vehettek fel embert, csak nem annyit, amennyit összesen akarnak.) Decemberben egyébként egy német lap arról írt, hogy a hétezerből egyelőre csak kétezer embert vettek fel.

Leginkább a menedzsmentpozíciókról képzelhető el, hogy nem lesz könnyű betölteni őket. Ahogy egy HR-szakértő a Handelsblattnak elmondta, a mostani, sok szempontból válságos gazdasági helyzetben a szóba jöhető emberek jobban meggondolnak egy váltást, nagyobbra értékelhetik a meglévő pozíciójuk biztonságát a váltás által megnyíló lehetőségekhez képest.

Emellett a riválisok közül a Volkswagen többféle módon is igyekszik gondoskodni arról, hogy a Tesla ne tudja levadászni a szakembereit. Például ebben a hónapban nyitották meg azt a lehetőséget, hogy ha valakinek beleegyezik a felettese, akkor három-hat hónapos távollétre mehet, miközben megkapja a fizetése háromnegyedét.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA német Tesla-gyárban 2700-3500 euró lesz a kezdő fizetésA Berlin mellett épülő új gyárban a hírek szerint még német viszonyok között is magasak lesznek a fizetések, de a munka is keménynek ígérkezik.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat autógyártás autóipar Berlin fizetés tesla Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.