Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2020. július 28. 10:35 Vállalat

Végső esetben a temetés költségeibe is beszáll egy légitársaság, ha valaki utazás közben lett koronavírusos

Kétségbeesetten próbálja visszacsábítani gépeire az embereket a dubaji székhelyű Emirates légitársaság: a jegyvásárlással valamennyi utasa egy elég széles körű biztosításhoz jut koronavírus-fertőzés esetére.

Mint a társaság közleményéből kiderül, a már hatályba is lépett, október végéig érvényes intézkedés mindenkire vonatkozik, akit az utazása során diagnosztizálnak koronavírussal. (A hazatérés utáni időszakra már nem vonatkozik.) Azaz senkinek sem kell bizonyítania, hogy a fedélzeten fertőződött meg, ami nyilván lehetetlen is lenne.

A biztosításnak köszönhetően, ha valaki karanténba kerül egy szállodában, akkor napi száz eurót kap az Emirates-től két hétig – amennyi ideig a karantén tartani szokott. Ha orvosi kezelésre van szükség, akkor azt a légitársaság 150 ezer euróig (52 millió forint) állja. Bár a vállalat a közleményébe érthető okokból nem írta bele, de a BBC cikkéből az is kiderül, hogy ha bekövetkezik a legrosszabb, akkor 1500 eurót fizet a cég a temetés költségeinek a fedezésére. Igaz, a holttest hazaszállításának akár több milliós költsége ebbe biztosan nem fér bele, az utasbiztosítások azonban erre szinte mindig kiterjednek.

Bár hasonló megoldás a fapadosok költségszintjére nem fér bele, de valószínűleg így is sok versenytárs figyeli, hogyan reagálnak az utasok. Ha a biztosítás érzékelhetően növelné az utasszámot az Emirates-nél, valószínűleg más hálózatos légitársaságok is kínálnak majd hasonlót.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkVége a legnagyobb utasszállító repülőnek, az Airbus befejezi az A380-as gyártásátAz utolsó szöget az Emirates légitársaság ütötte az utasok által egyébként közkedvelt típus koporsójába.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szerint idén az ágazat bevétele megfeleződik tavalyhoz képest, így olyan veszteségek érik a légitársaságokat, mint soha korábban. Az Emirates elnöke pár hete arról beszélt, hogy a korábban 60 ezer fős állomány tizedét már elbocsátották, de valószínűleg meg kell válniuk további háromezer embertől is.

Ez az arány nem számít kiugrónak az ágazatban, így nem a különlegesen szorongatott helyzet, hanem inkább amiatt lépte meg az említett intézkedést az Emirates, mert tulajdonosának, Dubajnak nagyon fontos lenne gazdaságilag, hogy mielőbb újrainduljon a turizmus. A céges közleménynek is van olyan része, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Dubaj ismét nyitva áll a turisták és az üzletemberek előtt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA világ legnagyobb utasszállító repülője is járvány áldozataÉvek óta rossz idők járnak már az Airbus A380-as típusára, de a koronavírus-járvány tovább ritkítja a flottát.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat dubaj Emirates koronavírus repülőjegy Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.