Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. január 26. 12:01 Tech

Levásárolható kupont ad az automata a használt mobilért

A Saturn (nálunk MediaMarkt) elkezdte tesztelni a használt mobilokat begyűjtő automatákat három berlini boltjában. A megoldás lényege, hogy a vevők az intelligens gépekbe téve eladhatják a mobiljaikat, de nem pénzt, hanem az üzletben levásárolható kupont kapnak cserébe.

A Cellomat nevű, izraeli gyökerű startup cég által fejlesztett automatának ez az első komolyabb európai próbája élesben, a műszaki áruházzal közös projektjük hat hónapig tart. A vásárlók alapvetően két megoldás közül választhatnak: ha működőképes telefonokat tesznek a gépbe, akkor kupont kapnak, de a selejtes készülékeiktől is megszabadulhatnak, ebben az esetben ugyan nem kapnak kupont, de legalább biztosak lehetnek benne, hogy szakszerű helyre adták le a hulladékot.

Az automata először bekéri az eladni kívánt telefon alapadatait (márkáját, modellszámát, színét, memória nagyságát stb.), majd rákérdez az állapotára is, amelyről ekkor a vevő egy ötfokozatú skálán nyilatkozik. Meg kell adni a készülék IMEI kódját is, ezt követően pedig a gép megjeleníti az ajánlott vételárat.

Ha az ügyfél elfogadja a felkínált árat, beteszi a telefont az automatába, amely ellenőrzi a megadott adatokat, és máris nyomtatja a kupont.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA magyar Telenor cseh tulajdonosa pörgetheti fel a globális mobilpiacotGyorskölcsönök pörgethetik fel az okostelefon-vásárlásokat a feltörekvő országokban. A piac egyik legfontosabb szereplője pedig Petr Kellner cége.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech automata Berlin Cellomat mobil mobiltelefon Saturn Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bucsky Péter
2024. március 28. 12:41 Támogatói tartalom, Tech

Hidrogén-rásegítéses elektromos autóbuszokkal hatékonyabban zöldíthető a hazai buszállomány

Még keresik az ideális alternatív megoldást a buszüzemeltetők, de a Mercedes-Benz hidrogénes megoldása költséghatékony működésével áttörést hozhat a fenntartható közösségi közlekedésben.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.