Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence
2023. október 26. 17:57 Élet

A magyarok töltötték a legtöbb időt munkával tavaly az EU-ban

2022-ben Észtország mellett Magyarországon kellett átlagosan a legtöbb időt munkával tölteni teljes állásban dolgozva, ha a szabadnapok számát és a nemzeti ünnepeket is figyelembe vesszük az Eurofound kutatóalapítvány friss jelentése szerint.

 

Az 1856 órás magyar adathoz a hivatalos 40 órás munkahéttel számoltak, amit súlyoztak a törvényileg előírt minimális szabadnapok számával (20) és a 2022-ben munkanapra eső nemzeti ünnepek számával (8).

  • A legkevesebbet Franciaországban, Dániában és Svédországban dolgoztak átlagosan az emberek, ezekben az országban 1580 és 1660 óra között alakult az éves ledolgozott órák száma. Tehát Magyarországon csaknem ötödével (18 százalékkal) többet dolgoztak 2022-ben, mint Franciaországban.
  • A munkahét hossza uniós átlagban 38 óra, a minimális szabadnapok száma 24 nap, a nemzeti ünnepek száma pedig 9 nap volt. Az éves munkaórák száma uniós átlagban 1714 óra volt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMire elég, hogy több időt töltünk munkában, mint a nyugat-európaiak?Hiába dolgoznak egyre többen viszonylag sok időt munkával töltve, ha olyan munkát végeznek, amelynek nem magas a hozzáadott értéke.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet EU Magyarország munkaerőpiac munkaidő munkaórák Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. május 18. 05:41 Élet, Vállalat

Jön a szigorítás, hogy ne lehessen bármit kovászos kenyérnek hívni

Az Agrárminisztérium belenyúl a nagy magyar kovászkáoszba, de a jellemzően családi vállalkozásként működő kis kézműves pékségek mégsem lehetnek igazán boldogok.

Hajdu Miklós
2024. május 17. 13:32 Élet

Tisztulni kezd az őskáosz az elektromos rollereknél

Két hónap múlva már csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással lehet bizonyos elektromos rollerekkel közlekedni.

Torontáli Zoltán Stubnya Bence
2024. május 16. 05:35 Élet, Világ

Így lehet magyar átlagnyugdíjból élni a spanyol tengerparton

Romantikus álom vagy nagyon is kivitelezhető valóság? Mekkora tőke és nyugdíj kell hozzá? Megkérdeztük azokat, akik már kint élnek, és azokat, akik segítenek a kiköltözőknek.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 17. 10:45 Adat, Közélet

Megmutatjuk, hogyan gyűltek a NER-elit ezermilliárdjai

A nyolc leggazdagabb NER-üzletember együttes vagyona tíz évvel ezelőtt még 50 milliárd sem volt, most viszont már a 2000 milliárd forintot is jóval meghaladja.

Jandó Zoltán
2024. május 17. 05:48 Pénz, Vállalat

Hiába szeretnék sokan, nem lehet csak úgy lejönni a földgázról

Bár jelentősen csökkent a magyar vállalatok földgázfelhasználása, az ipari szereplők nagy része, ha akarna, sem tudna szabadulni a földgáztól.

Stubnya Bence
2024. május 16. 16:16 Adat, Vállalat

Nem ért véget a magyar cégek szenvedése a tavalyi csődhullámmal

Korlátozott forgalomnövekedés, csökkenő árrés és az exportáló cégek szenvedése a kereslet hiánya miatt: ezek lesznek a legnagyobb idei céges kihívások.