Hírlevél feliratkozás
Debreczeni Anna
2023. szeptember 14. 11:38 Adat

Jóval kevesebben fáznak Magyarországon az uniós átlaghoz képest

Az európaiak 9,3 százaléka, tízből egy ember nem tudta számára megfelelően melegen tartani lakását tavaly az Eurostat adatai szerint. Ez jelentős, 2,4 százalékpontos növekedés 2021-hez képest.

A mutató önbevalláson alapul, tehát szubjektív. Az egyes háztartások társadalmi és kulturális jellemzői erősen befolyásolják, kinek mit jelent otthonának megfelelően melegen tartása.

  • A legtöbben Bulgáriában, Cipruson, Görögországban és az Ibériai-félszigeten fáztak 2022-ben, míg Finnországban, Luxemburgban és Szlovéniában okozta a legkevesebb gondot a lakás felfűtése megfelelő hőfokra.  
  • Magyarországon az uniós átlag fele, a lakosság 4,7 százaléka érezte úgy, hogy nem tudja elég melegen tartani az otthonát.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHőcsapdában a magyar panelek lakóiA környező országokban már prioritás az épületek energiahatékonyságának növelése, Magyarországon évekkel ezelőtt leálltak azok az állami programok, amelyek segíthetnék az energiahatékonyságot javító mélyfelújításokat.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚgy fűtöttünk mínusz 4 fokban, mintha plusz 1 lenneMegugrott ugyan a hazai gázfogyasztás a múlt heti hideg miatt, de sokkal kisebb mértékben, mint amit várhattunk volna a hőmérséklet és az elmúlt évek alapján.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKétmilliárd köbméterrel kevesebb gázt égettünk a télen, mint egy évvel korábbanEz a teljes fogyasztásunk negyede. Bár a felhasználás visszaesésében a kedvező időjárásnak is volt némi szerepe, a fő ok a gáz drasztikus drágulása volt.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat fűtés rezsi Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2024. május 17. 10:45 Adat, Közélet

Megmutatjuk, hogyan gyűltek a NER-elit ezermilliárdjai

A nyolc leggazdagabb NER-üzletember együttes vagyona tíz évvel ezelőtt még 50 milliárd sem volt, most viszont már a 2000 milliárd forintot is jóval meghaladja.

Stubnya Bence
2024. május 16. 16:16 Adat, Vállalat

Nem ért véget a magyar cégek szenvedése a tavalyi csődhullámmal

Korlátozott forgalomnövekedés, csökkenő árrés és az exportáló cégek szenvedése a kereslet hiánya miatt: ezek lesznek a legnagyobb idei céges kihívások.

Stubnya Bence
2024. május 16. 13:47 Adat, Közélet

Újra lesz pénzünk fogyasztani, de még mindig túl nagy a lyuk a költségvetésen

Ugyan több előrejelzés is kicsit borúsabban látja az idei növekedési kilátásokat, mint pár hónapja, de legalább reálbér-növekedésre és több fogyasztásra számítanak.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. május 18. 17:24 Vállalat

Részleges gyárbezáráshoz vezetett az autóipari válság Szlovákiában

Részben bezárt egy szlovákiai motorgyár, miközben az európai elektromos autók versenyképessége egyre kétségesebb az új piaci szereplők mellett.

Hajdu Miklós
2024. május 17. 13:32 Élet

Tisztulni kezd az őskáosz az elektromos rollereknél

Két hónap múlva már csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással lehet bizonyos elektromos rollerekkel közlekedni.

Jandó Zoltán
2024. május 17. 05:48 Pénz, Vállalat

Hiába szeretnék sokan, nem lehet csak úgy lejönni a földgázról

Bár jelentősen csökkent a magyar vállalatok földgázfelhasználása, az ipari szereplők nagy része, ha akarna, sem tudna szabadulni a földgáztól.