Hírlevél feliratkozás
Nagy Zsolt
2022. december 6. 10:52 Élet

Vérszomjas és kreatív alkalmazottat keresnek egy kellemetlen probléma felszámolására, de meg is fizetik New Yorkban

Egyre kilátástalanabb a patkányok ellen vívott háború az Egyesült Államok egyik legzsúfoltabb nagyvárosában, New Yorkban. Eric Adams polgármester a Twitterre kirakott álláshirdetésben keresi a „patkánycárt”, aki képes lesz arra, hogy a rágcsálók seregei ellen végre hatékonyan vegye fel a harcot. (A városban előszeretettel nevezik – persze informálisan – cárnak azt a hivatalnokot, aki valamilyen területen nagy felhatalmazást kap.)

Mindezt nem kéri ingyen, akár évente 170 ezer dollárt is hajlandó fizetni a város (ez minden bizonnyal adózás előtti, bruttó összeg, de így is 67 millió forintról beszélünk). A patkánycárnak az alpolgármester felé kell beszámolnia munkájáról, a polgármesteri hivatal oldalára feltöltött álláshirdetés szerint az ideális jelölt motivált, vérszomjas, képes több szemszögből is megközelíteni a problémát – hatékonyság, adatgyűjtés, technológiai innováció és persze a jól kivitelezett mészárlás is fontos.


A patkányirtás nem csak egy jópofának szánt PR-húzás, a város lakóinak életét tényleg megkeserítik a rágcsálók, ezért egyre drasztikusabb lépéseket kell hoznia a városvezetésnek, hogy megpróbáljon úrrá lenni a helyzeten. Áprilistól egy népszerűtlen döntés értelmében a lakosoknak tilos lesz este 8 előtt kirakniuk a szemeteszsákokat a házak elé (jelenleg ez délután 4-től engedélyezett).

Idén a város köztisztaságért felelős hivatalához több mint 21 ezer panasz érkezett be a patkányokról, ez 2020 októberéhez képest 71 százalékos növekedés. Az illetékesek szerint ez leginkább a járvány miatt alakult így, mivel ugrásszerűen megnőtt az otthonról dolgozók száma – és ezzel együtt az ételrendeléseké is, melynek maradékai és csomagolása mind az utcára kerül, elsőrangú táplálékként szolgálva a város amúgy is szapora patkányseregének.

Egy átlagos éjszakai műszak során a szemétszállítók 2500 tonna hulladékot visznek el az utcákról, miközben egy patkánynak elegendő 28 gramm táplálék az életben maradáshoz. Ennek ellenére nem New Yorkban a legdurvább a helyzet, egy rágcsálóirtó cég szerint Chicago az Egyesült Államok patkányfővárosa, New York a második – korábban harmadik volt, de azóta megelőzte Los Angelest. 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEurópa egyik legforróbb városa ókori technikával hűti az utcáitAz ókori perzsák ötletes megoldása akár tíz fokkal is csökkenteni tudja a felszíni hőmérsékletet.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet egyesült államok New York önkormányzat patkány szemét szemétszállítás Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán Stubnya Bence
2024. május 16. 05:35 Élet, Világ

Így lehet magyar átlagnyugdíjból élni a spanyol tengerparton

Romantikus álom vagy nagyon is kivitelezhető valóság? Mekkora tőke és nyugdíj kell hozzá? Megkérdeztük azokat, akik már kint élnek, és azokat, akik segítenek a kiköltözőknek.

Torontáli Zoltán
2024. május 9. 15:47 Adat, Élet

Durván az olcsó élelmiszerek felé lökte az infláció a bevásárlásokat

A vásárlások értéke jóval nagyobb mértékben csökkent tavaly is, mint a volumen, vagyis nagyon nagy arányú volt a lefelé vásárlás.

Váczi István
2024. május 7. 16:33 Élet

Elkezdődött a G7 új korszaka

Újult erővel, több és frissebb cikkel térünk vissza.

Fontos

Al-Hilal István
2024. május 15. 19:01 Pénz

Teljes gőzzel haladnak az ázsiai gazdaságok, de odafigyelnek az egyensúlyra is

A nagy ázsiai gazdaságok óvatosan próbálják stabilizálni helyzetüket, miközben a belső egyensúlyhiány és a geopolitikai kockázatok továbbra is fennállnak.

Hajdu Miklós
2024. május 15. 16:36 Vállalat

Az elküldött vendégmunkások veszítik a legkevesebbet az iváncsai akkugyárban

Határozott idejű szerződéssel dolgoztak, és ki kell nekik fizetni a hátralévő időre vonatkozó munkabért akkor is, ha nem talál új munkát a kölcsönbe adó cég.

Hajdu Miklós
2024. május 15. 12:46 Adat

Nincs már lufi a budapesti lakáspiacon az MNB szerint

Magára talált a lakáspiac, ami löketet adhat a hitelezésnek és az építőiparnak is.