Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. október 5. 12:51 Vállalat

Új konkurenciát kaptak a nagy drogériák, a Kifli.hu után újabb cseh szereplő érkezett a magyar piacra

A magyar online kiskereskedelmi térben évek óta nagyon aktívak a cseh gyökerű cégek, elég csak a Mall.hu-ra vagy a Kifli.hu-ra gondolni, amely egyaránt a regionális terjeszkedés jegyében jelent meg nálunk és jelentős piaci szereplő lett.

Ebbe a sorba most a Pilulka is beállt. A cég márkaneve magyarul tablettát jelent, de meglepő módon nem fordítják magyarra, ahogy például a Rohlik tette a Kiflivel. A Pilulka.hu a magyar kiskereskedelmi viszonyok között leginkább egy drogéria áruválasztékát kínálja, a tabletta elnevezés arra utal, hogy az üzleti modellben a gyógyszertár is benne lehet, de pillanatnyilag Magyarprszágon online módon nem lehet gyógyszert értékesíteni (de például étrend-kiegészítőket igen).

A cég országos kiszállítással állapodott meg a GLS és a Packeta átvételi pontjaira, legfeljebb háromnapos szállítási határidőket vállal, és 15 ezer forintos kosárértéktől nem számít fel szállítási díjat.

Grósz Béla, a Pilulka magyar vezetője azt mondta nekünk, a legtöbb esetben reális, hogy másnapra kiszállítják a megrendelt termékeket.

Martin Kasa, a Pilulka vezetője a Seznam Zprávy cseh lapnak többek között azt mondta, hogy egy-egy új piacra való belépés több tízmillió cseh koronás költséggel jár, a nevet nem fordítják le a helyi nyelvre akkor, ha úgy látják, hogy a vásárlók jól fogadják az eredetit. Magyarország után pár héttel Ausztriában is megjelennek a szolgáltatással, és a terjeszkedéshez a már kiépített infrastruktúrát használják fel: a magyar rendeléseket a szlovákiai, az osztrák megrendeléseket pedig a csehországi raktárból szolgálják ki.

A cégcsoportot 2013-ban alapította a Kasa testvérpár, Martin és Petr. Az online kereskedelem mellett ma már 140 fizikailag is létező üzletük van, a céget 2020-ban bevezették a prágai tőzsdére, a nagy dobás pedig a tervek szerint a németországi megjelenés lesz.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat drogéria online kiskereskedelem Pilulka Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.

Bucsky Péter
2024. július 23. 05:19 Közélet, Vállalat

A pénz már a Molnál van, de jobb lesz-e a magyar hulladékos rendszer?

Fél év alatt elvitte a Mol az ágazati profit harmadát, miközben nőtt a hazai hulladékgyűjtés és kezelés korábban átlagosnak számító költségszintje.

Jandó Zoltán
2024. július 22. 11:54 Adat, Vállalat

Magyar olajellátás: „ha Al Caponéval üzletelsz, legyen B-terved”

Nagyobb a füstje, mint a lángja a Lukoil-ügynek: nem valószínű, hogy az orosz olajipari cég ukrajnai szankcionálása komoly gondokat okozna a hazai energiaellátásban.

Fontos

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 13:52 Adat, Pénz

Keveset költünk a kormány terveihez képest, és még a megtakarítást sem állampapírba tesszük

A magyar lakosság nem hajlandó jelentősen növelni költéseit, inkább megtakarít, az viszont átrendeződött, hogy hova teszi a pénzét.