Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2022. március 23. 12:58 Vállalat

Cseh befektető segítségével terjeszkedne egy magyar tanácsadó cég

Többségi tulajdonrészt szerzett a WTS Klient magyarországi holdingcégében, a Klient Holdingban a prágai ARX Equity Partners. Az eddig teljes mértékben magyar tulajdonú adó- és pénzügyi tanácsadó cég az új befektető megjelenésével nemcsak a saját növekedéséhez, hanem piaci felvásárlásokhoz is támogatást kap. Igaz, a WTS Klient már a tranzakció előtt is a nagyobb tanácsadó cégek közé tartozott Magyarországon 120 munkatársával és több mint 1,7 milliárd forintos árbevételével.

A számviteli és adótanácsadási piac legnagyobb kihívása nemcsak Magyarországon, hanem világszerte a digitalizáció térnyerése – például a könyvelési folyamatok automatizálása, az online számlázás –, amiből a 23 évvel ezelőtt alapított cég versenyelőnyt tudott kovácsolni. Lambert Zoltán, a WTS Klient ügyvezető partnere kérdésünkre elmondta, hogy a technológiai fejlesztés a jövőbeli beruházások során is kulcsfontosságú marad, amihez elsősorban pénzügyi hátteret ad majd az ARX Equity Partners, de az új befektető közép-kelet-európai régiós tapasztalata és kapcsolatrendszere is előnyt jelenthet a magyarországi cég számára.

A felvásárlások lehetséges célpontjai között Lambert elsősorban olyan tanácsadó cégeket lát, amelyek a WTS Klient elveihez hasonló megfontolások mentén működnek, illetve olyan, a saját szakterületükön minőségi szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat, amelyek tevékenysége illeszthető a WTS pénzügyi kompetenciáihoz.

A WTS Global nemzetközi tanácsadói hálózatának tagjai számos országban a legnagyobb adótanácsadó cégek közé tartoznak, és az új társbefektetőnek köszönhetően a kizárólagos magyar partner, a WTS Klient is előrébb kerülhet Magyarország vezető adó- és pénzügyi tanácsadó vállalatainak listáján a következő években.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat akvizíció tanácsadás tanácsadó wts klient Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Avatar
2024. október 23. 05:24 Pénz, Vállalat

Kamatmentes hitelt nyújtottak a gázfogyasztók az MVM-nek, akaratukon és tudtukon kívül

A gázártámogatási rendszer 2022-es változásához kapcsolódva módosították az átalánydíjas elszámolást, így több milliárd forint kamatmentes hitelhez jutottak.

Stubnya Bence Torontáli Zoltán
2024. október 21. 05:40 Élet, Vállalat

Miért nem kerülnek utcára azok a magyar dolgozók, akiknek a munkáját átveszik a robotok?

Csökken a munkaerőhiány, de még mindig megvédi a dolgozókat az elbocsátástól. Sok cég akkor sem épít le, ha automatizál vagy romlanak a kilátásai.

Vermes Nikolett
2024. október 20. 05:27 Élet, Vállalat

A magyar piactér, amely nem akar versenyezni a Temuval, mégis sikeres

A Meska kézműves-design online piactér is érzi az óriások nyomását, de az alapító bízik abban, hogy az egyedi termékekre megmarad a kereslet.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. október 25. 05:30 Adat, Közélet

60 százalékkal kerül többe a korábban árstopos tej, és nincs még vége a drágulásnak

A mesterségesen alacsony árú tejről gyorsan visszaálltak a vásárlók a tényleg olcsóbbra, de hamarosan újabb drágulási hullám jöhet.

Jandó Zoltán
2024. október 24. 09:36 Adat, Pénz

Egymilliárdos árengedménnyel kínálja tihanyi ingatlanját az állam

Több mint egymilliárd forinttal csökkentette a kikiáltási árát az MNV annak a tihanyi ingatlannak, amelyet két hete sikertelenül próbált meg eladni.

Mészáros R. Tamás
2024. október 24. 06:01 Világ

Akkor hozott Nobelt a nagy világmagyarázat, amikor már egyre többen kételkednek benne

Az idei díjazottak munkássága a magyar fejlődési modellel kapcsolatos viták szempontjából is érdekes, de bírálója is egyre több van.