Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. június 4. 09:49 Vállalat

Marad a bevásárlóturizmus a Primark kedvelőinek, a visegrádi országok közül már csak nálunk nincs üzlet

Június 17-én nyitja meg első csehországi boltját Prágában a Primark – számolt be a helyi sajtó. Az ír gyökerű ruházati lánc a magyar vásárlók körében is nagyon népszerű, annak ellenére is, hogy (járványmentes időkben) Ausztriába kell vándorolni, ha valaki vásárolni szeretne egy üzletében.

A cseh piac a 14., ahol a Primark megjelenik, a 15. pedig várhatóan Szlovákia lesz, a társaság ugyanis kelet-európai terjeszkedésben van, Lengyelországban már korábban megjelent. A hírekben azonban egyelőre ennek ellenére sem szerepel, hogy a közeljövőben Magyarországon is nyitnának üzleteket.

A Primark nyugatról eléggé körbelőtte már Magyarországot, Ausztria mellett Szlovéniában is van már boltja, a szlovákiai megjelenéssel pedig tovább zárja a kört a fehér foltnak számító Magyarország körül.

A prágai indulást egyébként hamarosan brnói nyitás is követi majd, Brno és Hradec Králové ugyanis olyan városok, ahonnan a járvány előtt rendszeres buszjáratok indultak a legközelebbi külföldi Primark boltokhoz.

A Primark a viszonylagos olcsóságáról, vagy inkább ár-érték arányáról híres, a modell szerint a marketingköltségeket erősen visszafogják, nem költenek például tévéreklámokra sem, és nincs internetes értékesítésük. A járvány éve alatt a társaság masszív, 1,1 milliárd angol fontos veszteséget szenvedett el, de amióta Angliában újra kinyithatta az üzleteit, az egységeket úgy megrohamozták a vevők, hogy a boltok fele rekordforgalmat ért el.

Vállalat Prága Primark üzlet visegrádi országok Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós Jandó Zoltán
2021. június 21. 06:03 Adat, Vállalat

Sok helyen újra munkaerőhiány van, pedig külföldre még vissza sem indultak a magyarok

Bár az ország egészében még többen keresnek állást, mint a járvány előtt, egyes régiókban már nem ez a helyzet, néhány ágazat pedig már munkaerőhiánnyal küzd.

Fabók Bálint
2021. június 17. 06:23 Élet, Vállalat

Belefáradtak a multis és a gyári munkába, létrehoztak egy példamutató biogazdaságot

Hosszú évek munkájával hozták létre a permakultúrás tanyát a Vértes dombjai között, főleg szörpök készítéséből élnek meg.

Fontos

Jandó Zoltán
2021. június 22. 14:56 Adat

Az elmúlt 50 év leghalálosabb hetével tetőzött a harmadik hullám Magyarországon

Az elmúlt fél évszázadban népességarányosan egyetlen héten sem veszítették annyian életüket Magyarországon, mint az idén március 22 és 28. között.

Bucsky Péter Váczi István
2021. június 22. 06:51 Közélet

Az úthálózat legjobb részét passzolja le a kormány 35 évre, a tönkrement utak maradnak az állam nyakán

A gyorsforgalmi tender generációnyi időre bebetonozott nyertese annyi bevételre számíthat 2057-ig, mint az államosított nyugdíjpénztári vagyon.

Avatar
2021. június 21. 15:07 Közélet

Egy nagy port kavart nyugdíjjavaslat védelmében

A humántőke-alapú nyugdíjrendszer nem diszkriminál, és megszerzett jogokat sem vesz el - írja a rendszer bevezetése mellett érvelő nyugdíjszakértő szerzőnk.