Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. június 4. 09:49 Vállalat

Marad a bevásárlóturizmus a Primark kedvelőinek, a visegrádi országok közül már csak nálunk nincs üzlet

Június 17-én nyitja meg első csehországi boltját Prágában a Primark – számolt be a helyi sajtó. Az ír gyökerű ruházati lánc a magyar vásárlók körében is nagyon népszerű, annak ellenére is, hogy (járványmentes időkben) Ausztriába kell vándorolni, ha valaki vásárolni szeretne egy üzletében.

A cseh piac a 14., ahol a Primark megjelenik, a 15. pedig várhatóan Szlovákia lesz, a társaság ugyanis kelet-európai terjeszkedésben van, Lengyelországban már korábban megjelent. A hírekben azonban egyelőre ennek ellenére sem szerepel, hogy a közeljövőben Magyarországon is nyitnának üzleteket.

A Primark nyugatról eléggé körbelőtte már Magyarországot, Ausztria mellett Szlovéniában is van már boltja, a szlovákiai megjelenéssel pedig tovább zárja a kört a fehér foltnak számító Magyarország körül.

A prágai indulást egyébként hamarosan brnói nyitás is követi majd, Brno és Hradec Králové ugyanis olyan városok, ahonnan a járvány előtt rendszeres buszjáratok indultak a legközelebbi külföldi Primark boltokhoz.

A Primark a viszonylagos olcsóságáról, vagy inkább ár-érték arányáról híres, a modell szerint a marketingköltségeket erősen visszafogják, nem költenek például tévéreklámokra sem, és nincs internetes értékesítésük. A járvány éve alatt a társaság masszív, 1,1 milliárd angol fontos veszteséget szenvedett el, de amióta Angliában újra kinyithatta az üzleteit, az egységeket úgy megrohamozták a vevők, hogy a boltok fele rekordforgalmat ért el.

Vállalat Prága Primark üzlet visegrádi országok Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2021. december 7. 16:37 Pénz, Vállalat

Kiderült, kinek adta el az állam a volt Malév-székházat 3,8 milliárdért

Az a vállalkozó szerezte meg az államtól a Malév-székházat, aki a budapesti repülőteret épp az állammal közösen vásárolná meg. Nem ez volt az első hatalmas ügylet a felek között.

Váczi István
2021. december 7. 12:55 Vállalat

Saját konténereket gyártat az Amazon, hogy ne szívja be a logisztikai káosz

A cég már évek óta dolgozik azon, hogy a logisztikai és szállítási feladatok egy részét saját maga végezze el, de az idén nagyobb sebességre kapcsolta ezt a törekvést.

Bucsky Péter
2021. december 7. 10:09 Támogatói tartalom, Vállalat

Autómegosztásra váltanának a munkavállalók, amit adómentesen támogathatnak a cégek

Környezetkímélőbb, rugalmasabb és költséghatékonyabb megoldás lehet az autómegosztás. A SHARE NOW és a HR Fest felméréséből az is kiderült, hogy a munkavállalók kifejezetten szeretik ezt a juttatást.

Fontos

Török Zoltán
2021. december 7. 17:46 Pénz

Mit tanulhatunk Harry Pottertől az inflációról?

A sorozat első kötetében elpusztították a bölcsek kövét, így a későbbiekben nem fenyegette infláció a szereplőket. A mi világunkban ez kicsit bonyolultabb.

Mészáros R. Tamás
2021. december 7. 06:51 Adat, Világ

Zakatol, de nem jut előre a Magyarország nevű összeszerelő üzem

A magyar gazdaságban megtermelt érték egyre nagyobb részét exportáljuk, de nem lépünk feljebb a nemzetközi termelési láncokban az OECD friss adatai szerint.

Pletser Tamás
2021. december 6. 17:04 Világ

Idehaza is drágulhat az áram az új német kormány zöldítő tervei miatt

Vágyálmai miatt Németország lényegesen magasabb áramárakkal szembesülhet, és mivel Magyarország ugyanennek az elektromos rendszernek a része, itt is hasonló tendenciák lesznek.