Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. június 4. 09:49 Vállalat

Marad a bevásárlóturizmus a Primark kedvelőinek, a visegrádi országok közül már csak nálunk nincs üzlet

Június 17-én nyitja meg első csehországi boltját Prágában a Primark – számolt be a helyi sajtó. Az ír gyökerű ruházati lánc a magyar vásárlók körében is nagyon népszerű, annak ellenére is, hogy (járványmentes időkben) Ausztriába kell vándorolni, ha valaki vásárolni szeretne egy üzletében.

A cseh piac a 14., ahol a Primark megjelenik, a 15. pedig várhatóan Szlovákia lesz, a társaság ugyanis kelet-európai terjeszkedésben van, Lengyelországban már korábban megjelent. A hírekben azonban egyelőre ennek ellenére sem szerepel, hogy a közeljövőben Magyarországon is nyitnának üzleteket.

A Primark nyugatról eléggé körbelőtte már Magyarországot, Ausztria mellett Szlovéniában is van már boltja, a szlovákiai megjelenéssel pedig tovább zárja a kört a fehér foltnak számító Magyarország körül.

A prágai indulást egyébként hamarosan brnói nyitás is követi majd, Brno és Hradec Králové ugyanis olyan városok, ahonnan a járvány előtt rendszeres buszjáratok indultak a legközelebbi külföldi Primark boltokhoz.

A Primark a viszonylagos olcsóságáról, vagy inkább ár-érték arányáról híres, a modell szerint a marketingköltségeket erősen visszafogják, nem költenek például tévéreklámokra sem, és nincs internetes értékesítésük. A járvány éve alatt a társaság masszív, 1,1 milliárd angol fontos veszteséget szenvedett el, de amióta Angliában újra kinyithatta az üzleteit, az egységeket úgy megrohamozták a vevők, hogy a boltok fele rekordforgalmat ért el.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Prága Primark üzlet visegrádi országok Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Debreczeni Anna
2024. február 25. 04:34 Vállalat

Hogyan lehet egy ruhamárkának 8000 új terméke naponta?

A kínai Shein a világ egyik legnagyobb fast fashion ruhamárkája, amit annak köszönhet, hogy olcsó és nem akar kreatív lenni.

Torontáli Zoltán
2024. február 22. 16:37 Közélet, Vállalat

A magyar agrárium és élelmiszeripar gyengén teljesít, és a politika is dróton rángathatja

Siralmas gazdasági képet mutat a jegybank friss élelmiszeripari mélyelemzése, ha tudunk olvasni a számsorok között.

Jandó Zoltán
2024. február 22. 04:34 Vállalat

Mostantól biztosan nem Orbán kötélbarátja felügyeli a lakásod

Eladta egyik meghatározó biztonsági cégét Garancsi István. A tranzakcióval a piac lényegében kétszereplőssé vált, ráadásul a két óriáscég más-más szegmensekben aktív.

Fontos

Fabók Bálint
2024. február 27. 04:34 Élet

“Sok kutató próbálja ezt elmondani, de nem igazán jut el az emberekhez” – hogyan formálja át az Alföldet a klímaváltozás?

Az elmúlt években látványosan alakul át a Dél-Alföld: egyre nagyobb a vízhiány, pusztul a madárvilág, egyre több az invazív faj. Állami segítség viszont nem látszódik.

Hajdu Miklós
2024. február 25. 15:58 Közélet

A bevándorlás már a 2000-es években is terítéken volt a magyar politikában

A kétezres években is jellemző volt a munkaerőhiány a magyar gazdaságban, a mostanihoz hasonló reakciókat kiváltva az akkori Orbán-kormányból.

Nagy Zsolt
2024. február 24. 16:19 Világ

Erősíteni kellene Európát katonailag, de ez nem olyan egyszerű

Európának szembe kell néznie azzal a lehetőséggel, hogy legnagyobb katonai szövetségese, az Egyesült Államok nem lesz mindig a segítségére.