Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. június 4. 09:49 Vállalat

Marad a bevásárlóturizmus a Primark kedvelőinek, a visegrádi országok közül már csak nálunk nincs üzlet

Június 17-én nyitja meg első csehországi boltját Prágában a Primark – számolt be a helyi sajtó. Az ír gyökerű ruházati lánc a magyar vásárlók körében is nagyon népszerű, annak ellenére is, hogy (járványmentes időkben) Ausztriába kell vándorolni, ha valaki vásárolni szeretne egy üzletében.

A cseh piac a 14., ahol a Primark megjelenik, a 15. pedig várhatóan Szlovákia lesz, a társaság ugyanis kelet-európai terjeszkedésben van, Lengyelországban már korábban megjelent. A hírekben azonban egyelőre ennek ellenére sem szerepel, hogy a közeljövőben Magyarországon is nyitnának üzleteket.

A Primark nyugatról eléggé körbelőtte már Magyarországot, Ausztria mellett Szlovéniában is van már boltja, a szlovákiai megjelenéssel pedig tovább zárja a kört a fehér foltnak számító Magyarország körül.

A prágai indulást egyébként hamarosan brnói nyitás is követi majd, Brno és Hradec Králové ugyanis olyan városok, ahonnan a járvány előtt rendszeres buszjáratok indultak a legközelebbi külföldi Primark boltokhoz.

A Primark a viszonylagos olcsóságáról, vagy inkább ár-érték arányáról híres, a modell szerint a marketingköltségeket erősen visszafogják, nem költenek például tévéreklámokra sem, és nincs internetes értékesítésük. A járvány éve alatt a társaság masszív, 1,1 milliárd angol fontos veszteséget szenvedett el, de amióta Angliában újra kinyithatta az üzleteit, az egységeket úgy megrohamozták a vevők, hogy a boltok fele rekordforgalmat ért el.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Prága Primark üzlet visegrádi országok Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2023. május 26. 14:32 Adat, Vállalat

Egyre inkább kiszorulnak a magyar vállalkozások az élmezőnyből a hazai e-kereskedelemben

Az Alza, a kifli.hu vagy akár az IKEA is szinte a semmiből jőve vált hirtelen vezető szereplővé. Meddig jut a Pepita.hu vagy a Pelenka.hu?

Torontáli Zoltán
2023. május 25. 15:36 Vállalat, Világ

Már a Lidlben és az Aldiban is lehet erkélynapelemet venni Németországban, nálunk nem kezdhetik meg a forgalmazást

Hazai pályán majdnem egyszerre indult el a két nagy diszkontlánc a forgalmazással. Ez nálunk tilos, ami végső soron szürkezónás magánimporthoz vezethet.

Stubnya Bence
2023. május 25. 10:22 Vállalat

Egy kiszivárgott dokumentum szerint Szerbiában terjeszkedne az MVM, a helyi minisztérium tagadja

Felmerült, hogy az állami tulajdonban lévő áramszolgáltató céggel hozzanak létre közös vállalatot 11 vízerőmű üzemeltetésére, de a tervet elvileg elvetették.

Fontos

Nagy Zsolt
2023. május 27. 17:32 Pénz, Világ

Orbánék új barátja élőben mutatja meg, hogy kell nagyban Monopoly-t játszani

A háború után meglóduló energiaárak alaposan kitömték a katari államkasszát, és a pénzt nem restek részben a külpolitikai céljaik mentén befektetni.

Trippon Mariann
2023. május 27. 13:03 Pénz

Fordul a kamatciklus a világban?

Az előző időszak masszív kamatemelései után a fejlett gazdaságokban tetőzött vagy hamarosan tetőzik a szigorítási ciklus, a piacok már a várható kamatcsökkentésekre fókuszálnak.

Stubnya Bence
2023. május 27. 04:32 Podcast

Nem lesz olyan magyar munkahely az autóiparban, amit érintetlenül hagy a zöld átmenet

Habár az európai járműipar már tud eredményeket felmutatni, jelentős egyenlőtlenségeket hordoz magában az elektromobilitásra való átállás. Galgóczi Béla a G7 Podcast vendége.