Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. december 11. 11:26 Vállalat

Száguld a járványban, és egy saját kávémárkát is elindít a Kofola

Trepallini, azaz olaszul „három pont” elnevezéssel erősen retró formatervű saját kávét dob piacra az elsősorban üdítőiről ismert cseh Kofola CeskoSlovensko. A társaság tavaly nyáron vásárolta fel a többek között a Dilmah teák és a Café Reserva márkájú kávék cseh forgalmazójának cégét, így már több mint egy éve belekóstolt a kávéüzletbe, de ez annyira bejött, hogy a saját márka beindítása mellett döntött.

A kávét elsősorban vendéglátóipari egységeken keresztül tervezik értékesíteni – ebből a szempontból a járvány második hullámának közepére időzített indulás kissé meglepő -, illetve saját webshopjukban is árulni fogják.

A Forbes cseh kiadása azt írja, hogy a Kofola idén egyenesen felvásárlási hullámban van a cseh piacon, megvett már egy ásványvizes céget, de az FH Prager nevű cidert és kézműves limonádékat gyártó vállalkozást is bekebelezte.

A Kofola január és szeptember között az egy évvel korábbi 1,861 milliárd cseh koronáról 2,081 milliárdra (28 milliárd forintra) emelte a bevételét, EBITDA*adófizetés, adósságtörlesztés és amortizáció előtti eredmény szintű nyeresége pedig 557 millió korona (7,5 milliárd forint) volt, amely 28 százalékos éves növekedésnek felel meg.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkLecsúszik napi három kávé, de inkább a koffein, mint az íze miattEgyre igényesebb a magyar kávéfogyasztó, de annyira alacsony szintről indult fejlődésnek a piac, hogy még bőven van hova lépni.

Vállalat Csehország kávé Kofola Trepallini Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2021. február 26. 09:13 Vállalat

A csehek nagyon közel kerültek a Malév-szindrómához

A patinás nemzeti légitársaság, a CSA már csak akkor szállhat le Prágában, ha előre fizet, a csőd valószínűnek tűnik.

Fabók Bálint
2021. február 26. 06:06 Vállalat

A legnagyobb csongrádi cég sztrájkolói azt mondják, megszakadnak a munkában

Lemaradó fizetések, autóipari lassulás, kizsigerelt dolgozók és megnyirbált jogosultságok is szerepet játszanak abban, hogy sztrájkolnak a Continental makói gyáránál.

Torontáli Zoltán
2021. február 25. 16:55 Vállalat

A műanyagmentes drogéria csak egy álom, de közelíthetünk hozzá

Melyik fontosabb, a profit vagy a környezetvédelem, és szappannal mosakodjunk vagy tusfürdővel? Válaszol a Procter&Gamble, a világ egyik legnagyobb fmcg cégének k+f kommunikációs vezetője.

Fontos

Avatar Avatar
2021. február 28. 12:17 Élet

Érdemes-e pénzt fektetni az ingyenes felsőoktatásba?

A Rajk Szakkollégium videóinterjú-sorozatában Joshua Angrist arra hozott példát, hogy milyen kutatási eredmény lehet érdekes a politikai döntéshozók számára is.

Kasnyik Márton
2021. február 28. 07:00 Pénz

Valamit mondani próbál nekünk a pénzügyi piac a járvány utáni világról

Gond van a világ pénzügyi rendszerének egyik legfontosabb alapkövével. Nem kizárt, hogy búcsút mondhatunk a 2010-es évek világának, és ez sokakat elbizonytalanít.

Stubnya Bence
2021. február 27. 07:03 Podcast

Nem a rendszerváltás, hanem a 19. század óta nem tudunk felzárkózni Nyugat-Európához

G7 Podcast! Nincs kelet-európai ország, amely felzárkózott volna a világgazdaság centrumához. Vonyó Tamás, a Bocconi Egyetem docense szerint viszont siker, hogy vissza sem csúszott a régió.