Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. december 11. 11:26 Vállalat

Száguld a járványban, és egy saját kávémárkát is elindít a Kofola

Trepallini, azaz olaszul „három pont” elnevezéssel erősen retró formatervű saját kávét dob piacra az elsősorban üdítőiről ismert cseh Kofola CeskoSlovensko. A társaság tavaly nyáron vásárolta fel a többek között a Dilmah teák és a Café Reserva márkájú kávék cseh forgalmazójának cégét, így már több mint egy éve belekóstolt a kávéüzletbe, de ez annyira bejött, hogy a saját márka beindítása mellett döntött.

A kávét elsősorban vendéglátóipari egységeken keresztül tervezik értékesíteni – ebből a szempontból a járvány második hullámának közepére időzített indulás kissé meglepő -, illetve saját webshopjukban is árulni fogják.

A Forbes cseh kiadása azt írja, hogy a Kofola idén egyenesen felvásárlási hullámban van a cseh piacon, megvett már egy ásványvizes céget, de az FH Prager nevű cidert és kézműves limonádékat gyártó vállalkozást is bekebelezte.

A Kofola január és szeptember között az egy évvel korábbi 1,861 milliárd cseh koronáról 2,081 milliárdra (28 milliárd forintra) emelte a bevételét, EBITDA*adófizetés, adósságtörlesztés és amortizáció előtti eredmény szintű nyeresége pedig 557 millió korona (7,5 milliárd forint) volt, amely 28 százalékos éves növekedésnek felel meg.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkLecsúszik napi három kávé, de inkább a koffein, mint az íze miattEgyre igényesebb a magyar kávéfogyasztó, de annyira alacsony szintről indult fejlődésnek a piac, hogy még bőven van hova lépni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Csehország kávé Kofola Trepallini Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. július 10. 13:31 Közélet, Vállalat

Hiába az állami tulajdon, a budapesti reptér zsúfoltságát még nagyon sokáig nem enyhíti új terminál

A nemrég kivásárolt üzemeltető korábbra tervezte a hármas terminál megvalósítását, de a friss bejelentés szerint erre legalább 2032-ig várni kell.

Stubnya Bence
2024. július 10. 05:02 Közélet, Vállalat

Komoly probléma vagy autóipari kamu, hogy nincs elég elektromos töltő?

A szigorúbb klímavédelmet követelők azzal vádolják az autóipart, hogy ürügyként használja az infrastruktúra hiányát, hogy késleltesse az elektromos átállást. De mit mutatnak a számok?

Torontáli Zoltán
2024. július 9. 16:54 Közélet, Vállalat

A kormány mint biztosítási ügynök: vásárlás után eladás Tiborcznak és az osztrákoknak

A tavalyi eladással messzebbre került a többségi magyar tulajdon a biztosítási szektorban, de most legalább Tiborcz István cégbirodalmát sikerül gyarapítani.

Fontos

Váczi István
2024. július 19. 14:47 Világ

Sokkal drágábban épülhet új atomerőmű Csehországban, mint Pakson

A dél-koreai KHNP építheti meg Csehország új atomerőművét a jelenleg is működő Dukovany atomerőmű telephelyén; 43 százalékkal lehet drágább, mint Paks 2.

Váczi István
2024. július 19. 11:22 Élet

Tavaly a mezőgazdaság mentette meg a magyar gazdaságot, idén viszont lehúzhatja

A forróság és a szárazság egyre inkább veszélyezteti a kukorica és a napraforgó termését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági teljesítményét.

Torontáli Zoltán
2024. július 19. 05:26 Élet

Sok buktatót és csapdát kell elkerülnie, aki az otthonfelújítási milliókra pályázik

Nagy a rohanás az 1990 előtt épült családi házak felújítását segítő programnál, ami túlárazásokhoz és átgondolatlan korszerűsítési döntésekhez vezethet.