Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Támogatói tartalom

Míg öt generáció élete több mint száz évet is felölelhet emberi léptékkel, a mobiltechnológia mindössze három évtized alatt eljutott eddig. Nem csoda, hogy sok még a kérdőjel és a tévhit a már Magyarországon is elindított 5G szolgáltatással kapcsolatban. Egy dolgot persze leszögezhetünk: a koronavírust nem az 5G terjeszti.

Tovább olvasom

A termelés és a fogyasztás társadalmi és gazdasági szinten sokat kárhoztatott visszaesésének egy nyertese biztos van, a környezetünk. A járvány miatt leálló gyárak, a visszaszorulóban lévő légi- és a sok országban hatóságilag korlátozott közúti közlekedés miatt számottevően csökkent a szén-dioxid-kibocsátás, és egyéni szinten is kétszer meggondoljuk, hogy kidobjuk vagy inkább megjavíttassuk elromlott laptopunkat, mosógépünket.

Tovább olvasom

A 20. század legmélyére kell leássunk, hogy a mindennapi életünket olyan alapvetően felforgató eseményt találjunk, mint ez a mostani járvány. A Harvard Business School saját professzorait kérdezte körbe az üzleti életben várható változásokról. (Fontosabb gondolataikat a G7-en is összefoglaltuk.) A kutatók és üzleti tanácsadók legfontosabb üzenete, hogy a járvány után egyáltalán nem úgy fogunk dolgozni, mint előtte.

Tovább olvasom

Az otthonról történő munkavégzés eddig kevesek kiváltsága volt. Sőt, a ma már nagyon távolinak tűnő, munkaerőhiányos időkben döntő tényező volt egy állásinterjún, hogy az adott cég biztosít-e lehetőséget heti vagy havi pár nap távmunkára. Valahol mindenki érezte, hogy ez a jövő, de a berögzült évtizedes szokásokat nehéz volt elengedni.

Tovább olvasom

Az online kereskedők mellett a nagyobb raktárkészlettel rendelkező cégek vészelhetik át eredményesebben az előttünk álló periódust, mondja a GfK ügyvezető igazgatója.

Tovább olvasom

(A szerző az OTP Jelzálogbank ingatlanpiaci vezető elemzője.)

Lakásár-csökkenést nem várunk Magyarországon közvetlenül a koronavírushoz köthetően, azonban jócskán megszenvedheti a járványt az Airbnb-lakáskiadókon kívül a kereskedelmi ingatlanpiac is, a távmunka terjedése miatt.

Tovább olvasom

Lassan száz éves, és még mindig a magyarok kedvenc szabadidős tevékenysége a tévénézés, de már nem mindenkinek jelenti ugyanazt, mint régen. A streamingszolgáltatások elterjedése egyre nagyobb szeletet hasít ki a hagyományos tévézés tortájából, de a műsorkészítők is mindent bevetnek, hogy napi vagy heti rendszerességgel a képernyő elé szögezzék a nézőket.

Tovább olvasom

Kicsit olyan, mint egy új párkapcsolat: szép kilátásokkal kecsegtet, egyben rémisztő és rengeteg kommunikáció kell hozzá, hogy jól működjön. Ez az agilis szervezeti átalakulás.

Tovább olvasom