Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Támogatói tartalom

Az Európai Unió országai közül Magyarországon az egyik legszennyezőbb a buszállomány, ezért fontos lenne olyan alternatív meghajtások kiválasztása, ami nagy mennyiségben is megfizethetővé teszi az átállást.

Tovább olvasom

A hazai gyártású Mercedes-Benz Sprinterek átvették a vezető szerepet a midibuszok piacán. Magyarországon a legmagasabb a buszos közlekedés részaránya a közlekedési munkamegosztásban az Európai Unióban. Mindez annak köszönhető, hogy a Volánbusz helyközi járatai szinte minden településre eljutnak, és száznál is több hazai településen működik helyi közösségi közlekedés.

Tovább olvasom

A 2010 után született alfa generáció tagjai már teljes mértékben a digitális kor gyerekei. Jóval gyakrabban használnak digitális eszközöket, mint az őket megelőző generációk, és megfigyelték, hogy ennek következtében sokkal inkább fókuszálnak a részletekre, mint a nagy egészre.

Tovább olvasom

Óriási pénzbefektetés lenne elérni a globális 1,5 Celsius-fokos globális felmelegedési célt, de arról kevesebbet beszélünk, hogy ennek négy-ötszörösébe kerülne, ha nem érnénk el oda.

Tovább olvasom

A tényleges kamatpálya egyrészt az infláció alakulásától függ, ami év közben még vissza is pattanhat, másrészről kérdés, hogy a jegybank mennyire veszi figyelembe a gazdasági növekedési áldozatokat az infláció elleni küzdelemben – mondta Győr Tamás, a CIB Bank kis- és középvállalati (kkv) üzletágának igazgatója a G7 podcastban.

Tovább olvasom

Kevés szó esik róla, de nagyon fontos szerepe van a kereskedelemfinanszírozásnak a cégek közötti tranzakciók gördülékennyé tételében, hiszen biztosítékok és fizetési módok segítségével csökkenteni lehet a kockázatot és növelni a bizalmat a felek között.

Tovább olvasom

A bankszektor, bár önmagában nem nagy szén-dioxid kibocsátó, a hitelezésen keresztül rengeteg gazdasági folyamatra kihatással van. A finanszírozás fenntarthatóbbá tétele érdekében számos lépést tettek már a magyar hitelintézetek is, amit a fogyasztók el is várnak tőlük, de kétharmadukhoz nem jut el ez az információ.

Tovább olvasom

Normalizálódtak az ellátási láncok az idén, jövőre 3-4 százalék körül lehetnek az akciós THM-ek. Újra lehet alkudni az autóvásárláskor, vannak készletek is, így a magyar autóeladások is óvatosan el tudnak indulni, jövőre 5-10 százalékot nőhetnek.

Tovább olvasom

Alacsonyabb a 18-29 éves fiatalok fizetéssel kapcsolatos biztonságérzete, mint a többi korcsoporté, azaz kicsit jobban félnek mind a készpénzes, mind a digitális fizetéstől. Ebben valószínűleg benne van, hogy az utóbbi években megszaporodtak az online csalások – mondta Martinovic Boris, a Mastercard public policy igazgatója a G7 podcastban.

Tovább olvasom

Az OTP Bank az egyik első nagyvállalat volt Magyarországon, amely 2019-ben eldöntötte, hogy évek alatt egy új típusú szervezeti működésre, az agilis modellre áll át. Ez a klasszikus szervezeti hierarchia lebontásával, laposításával jár, és a lényege, hogy így sokkal gyorsabban tud reagálni egy nagyobb szervezet is a belső igényekre, külső változásokra.

Tovább olvasom