Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Támogatói tartalom

Sokan idén nyáron utaznak először külföldre a járvány kezdete óta, őket se az áremelkedés, se a forint árfolyamának gyengülése nem riasztja vissza. Pedig a három évvel ezelőttihez képest sokkal mélyebben kell a zsebébe nyúlni a hegyekbe vagy tengerpartra vágyóknak: a külföldi nyaralást tervezők 43 százaléka több mint 200 ezer, 27 százaléka pedig több mint 300 ezer forintot szán fejenként nyaralásra, míg 6 százalékuk tervezett kiadása a 600 ezer forintot is meghaladja személyenként az OTP Bank és a Groupama Biztosító közös kutatása szerint.

Tovább olvasom

A digitalizáció a borospincéket is elérte, ma már okos megoldások hada kíséri a szőlőszemek útját az ültetvénytől a palackig, sőt, azon túl is. Az inkább a műkereskedelemben elterjedt NFT-k, a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság is megtalálta a helyét az évezredes hagyományokra építő szakmában.

Tovább olvasom

László Pál
2022. augusztus 2. 15:22 Podcast, Támogatói tartalom

Ha így folytatódik a forint leértékelődése, az ingatlanpiacnak át kell majd térnie az euró alapú elszámolásra

Az ingatlanbefektetések jövőjére leginkább az energiaárak alakulása nyomja rá a bélyegét.

Tovább olvasom

Természetesnek vesszük, ha az interneten olvasva a kiszemelt nyaralóhelyre kapunk a repülőjegyre vagy a szállásra nekünk szánt hirdetéseket, ha a közösségi médiaoldalakat görgetve az érdeklődésünknek megfelelő reklámokat kapunk. A pénzügyekben azonban még mindig nagyon messze vagyunk ettől: a legnagyobb bankoknál is csak néhány számlacsomag van, ugyanazzal a feltétellel köthet balesetbiztosítást egy gyakori és egy ritkán utazó ügyfél.

Tovább olvasom

Hobot Péter
2022. július 26. 09:06 Podcast, Támogatói tartalom

Most lesz igazán feszítő az ukrán menekültek foglalkoztatási helyzete

A BCG és Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen dolgozik azon, hogy megkönnyítse és biztonságossá tegye az ukrán menekültek munkakeresését.

Tovább olvasom

Az idén szinte teljesen megújul a Mastercard - Év Bankja verseny, a szervezők a gazdaságban és a pénzügyi világban zajló, nagy horderejű változásokra és trendekre reagálva újragondolták a hét, eddig állandónak mondható kategória nagy részét. A magyar bankszektor már hagyományosnak mondható versenyét idén a 17. alkalommal rendezi meg a Mastercard Magyarország.

Tovább olvasom

A sokat vitatott globális minimumadó sem lenne elég ahhoz, hogy elkerüljük az összeomlást Bánfi Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy Tanszékének professor emeritusa, egyetemi tanár szerint. A világgazdaság és a kapitalizmus állapotáról adott helyzetképről, valamit az egyetemi tanárnak a feszítő problémák kezelésére adott javaslatairól beszélgetünk a G7 podcastban.

Tovább olvasom

Természetesnek tűnik, hogy 2022-ben Magyarországon egy nagyobb méretű társasház tervezésekor a beruházó-üzemeltető arra gondol, hogy villamosautó-töltő infrastruktúrát is ki kellene építenie. Amikor azonban egy ilyen modern épület komplex energetikai tervezésébe belekezdenek, kiderül, hogy ez egyáltalán nem magától értetődő. A töltések várhatóan nagy egyidejűsége miatt sűrűn lesznek olyan időszakok, amikor egyszerre rengeteg energiát kell a közműhálózatból biztosítani, máskor, a töltési völgyidőszakokban ehhez képest sokkal kisebb lesz a várható fogyasztás.

Tovább olvasom

A digitális üzleti modellt megvalósító Gránit Bank volt az első kereskedelmi bank a világon, amely tavaly mobilbanki applikációjában lehetővé tette ügyfeleinek a kártyás vásárlásaik után számolt széndioxid-kibocsátás követését, és azt is, hogy az appban akár azonnal ellensúlyozni is tudják azt.

Tovább olvasom

Most még a nagyságrendileg 800 milliárd forintos magyar IT piac közel ötödét adják a felhőszolgáltatások – ez az arány 2025-re várhatóan 30-35 százalékra fog nőni. Még úgy is, hogy idén a háború 7-8 százalékra nyomta le az év eleji 20 százalékos növekedési várakozásokat a felhőszolgáltatási piacon.

Tovább olvasom