Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Támogatói tartalom

Hunyadi Zsuzsanna, a logisztikai és ipari ingatlanokkal foglalkozó Prologis magyarországi bérbeadásért és ügyfélelégedettségért felelős igazgatója szerint 2023-ban stabil marad a kereslet az ipari ingatlanok iránt, még akkor is, ha az év első hónapjaiban kisebb bizonytalanságra lehet is számítani.

Tovább olvasom

Köztudott, hogy a lexikális oktatás nagy része elavult, de már nem csak a tankönyvek digitalizációjáról beszélünk, hanem személyre szabásáról is. Egy, a mesterséges intelligencián alapuló algoritmus például felismeri a diák tudásszintjét és az alapján ad ki feladatot számára, hogy mennyi idő alatt hogyan próbált meg válaszolni egy adott kérdésre.

Tovább olvasom

Tavaly egész évben 26 százalékkal drágultak az élelmiszerek 2021-hez képest átlagosan Magyarországon, míg az élelmiszer-infláció idén januárban 44 százalékos volt a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint.

Tovább olvasom

Tavaly augusztusban hosszú évek után újra felmerült a forint egyik érméjének kivonása a forgalomból, miután egy jobbikos országgyűlési képviselő határozati javaslatban kezdeményezte az ötforintosok kivezetését. Balassa Péter érve az volt, hogy az érméket alkotó fémek - réz, cink és nikkel - úgy megdrágultak, hogy az ötforintosok aktuálisan többet értek 5 forintnál.

Tovább olvasom

Két év alatt csaknem a háromszorosára nőtt a mobiltárcába regisztrált bankkártyák száma Magyarországon, ma már csaknem minden ötödik kártyás vásárlást mobiltárcával fizetünk ki. A Visa nemzetközi, a magyar fogyasztókat is megkérdező kutatásának eredménye összecseng ezzel: kiderült, hogy itthon a tízből négy válaszadó hozzáadta kártyáját a legnépszerűbb magyar mobiltárca-alkalmazáshoz, és csaknem ötödük hetente legalább egyszer fizet a mobiljával a boltokban.

Tovább olvasom

Negyed évszázadon keresztül a nemzetközi kereskedelem legalább olyan gyorsan bővült, mint a világgazdaság, nem véletlenül tartották ezt a korszakot a globalizáció aranykorának. Az előttünk álló években viszont megtörni látszik ez az összefüggés, miközben jelentősen megváltoznak a nemzetközi áruforgalom eddig uralkodó irányai – derül ki a Boston Consulting Group (BCG) nemzetközi tanácsadó cég friss tanulmányából.

Tovább olvasom

A Székesfővárosi Cipész Ipartestület egykori épületében működik a Milestone Institute tehetséggondozó iskola, ahonnan szép arányban jutnak ki nyugati top egyetemekre Magyarországon tanuló gimnazisták. A 2010 óta tandíjalapon, de nonprofit módon működő, saját oktatási szisztémával dolgozó intézetet – jelenleg 400 aktív és 1200 öregdiákkal –  az alapítók társadalmi vállalkozásnak képzelik el: abban hisznek, hogy a “bibói meritokratikus elit” képzéséhez járulnak hozzá: a tehetséges és ambiciózus fiatalok még tehetségesebbek és ambiciózusabbak lehessenek a világ top egyetemeinek valamelyikén, hogy aztán hazatérve ebből a kivételes tudásból Magyarország is profitáljon. 

Tovább olvasom