Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence
2023. október 14. 13:13 Közélet

Tavaly Magyarország is érdeklődött a Hamász rakétáit hatástalanító rendszer iránt

A Hamász Izrael ellen indított szombat reggeli támádást követően nagy figyelmet kapott a sajtóban az izraeli légvédelmi rakétarendszer, a Vaskupola, amely több ezer rakétát hatástalanított a támadás alatt.

 
  • Az Izraelben 2011-ben működésbe lépő légvédelmi rendszer egyes részei vagy egésze iránt több ország is érdeklődött azóta, és egyes országok vásároltak is ilyen rendszereket, ezeket gyűjtötte össze a Newsweek cikke.
  • Az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Szlovákia, Csehország, Finnország és Azerbajdzsán vásárolt a rendszerből, vagy annak egyes komponenseiből.
  • Magyar kormányzati szereplők korábban érdeklődtek a Vaskupola iránt a Newsweek által idézett 2022 novemberében megjelent sajtóértesülések szerint.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet háború Izrael légvédelem Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Mészáros R. Tamás
2024. július 16. 05:03 Közélet, Világ

A korrupciónál is nagyobb probléma van az uniós pénzekkel

Az uniós költségvetés harmadát felemésztő kohéziós politika hatása nem csak a források elosztásáról döntő tagállami kormányok inkompetenciája vagy korruptsága miatt marad mérsékelt.

Stubnya Bence
2024. július 11. 16:15 Közélet

Új módszerrel próbál meg 300 ezer embert munkába állítani a kormány

A lakhatási támogatások, a fiatalok aktivizálása, a munkásszállók építése után a munkába állók szochójának elengedésével is megpróbálkoznak.

Stubnya Bence
2024. július 11. 13:16 Közélet

Megnehezítheti a 2026-os választás előtt a kormány dolgát az újraszabott uniós kényszerzubbony

A kormány azzal számol, hogy a túlzottdeficit-eljárásban négy évig kell majd bizonyos mértékben csökkenteni a költségvetési hiányt.

Fontos

Váczi István
2024. július 17. 15:02 Világ

Csak egyre több és több pénzért hajlandók csatába menni az oroszok

Jelentősen emelték az utóbbi hónapokban az orosz hadseregbe jelentkezők számára járó aláírási bónuszt, ami toborzási nehézségekre utal.

Váczi István
2024. július 17. 11:14 Pénz

Miért dönt naponta rekordot az arany ára, ha nincs válság?

Kedden és szerdán is történelmi csúcsot döntött az arany ára, ami az utóbbi évek jó szériájának folytatódása, pedig magasak voltak a kamatok, és éppen közeli válság sem fenyeget.

Jandó Zoltán
2024. július 17. 05:46 Adat

Sosem volt még ilyen durva hőhullám Magyarországon

Volt már az előzőnél melegebb hét Magyarországon, de csak egyszer, 2007-ben, akkor pedig tíz nap után enyhült a kánikula. A mostani hőhullám hosszúsága és intenzítása is rekordot dönthet.