Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. május 21. 17:17 Élet

Éretlenül is viszik, és ezzel letarolják a szedd magad eperföldeket a vásárlók

Pár napja elindult az idei szedd magad eperszezon Magyarországon, de úgy tűnik, hogy kicsit másképp, mint az elmúlt években. Az eperszedésre kihegyezett, otthon már hetek óta tűkön ülő vásárlók lerohanták a földeket, és visznek mindent, amit érnek.

Kedves Érdeklődők! Földjeinket jelenleg nagyon megszedték, így nagyobb mennyiség szedésével mindenképpen érdemes várni egy-két hetet.

posztolta például a több földet is fenntartó Erdbeerland Kft. csütörtökön a Facebookon, szinte kétségbeesve.

A poszthoz tartozó vásárlói és fenntartói párbeszédből látszik, hogy a szokásosnál is jóval nagyobb a kereslet az eper iránt, és talán a járványhelyzet egyik következménye lehet, hogy idén időbeosztásban is sokkal rugalmasabbak az emberek, azaz rögtön mennek szedni, amint tudnak.

A beszámolók szerint már a reggeli nyitás után 1-2 órával sem lehet érett epret találni a töveken, később pedig úgy néznek ki a földek, mint sáskajárás után.

Sokan vannak, akik nagyon rákészültek az eperszedésre, és ha már elmentek a földre, akkor nem akarnak üres kosárral hazamenni, így azonban az emberek most még az éretlen gyümölcsöt is megveszik, hazaviszik.

Ha ez így marad, akkor az idei szezonban tulajdonképpen alig lehet majd érett, piros epret szedni, mert a vásárlói rohamok miatt nem lesz ideje beérni.

Az is kiderül egyébként, hogy a fenntartó céget sok potenciális vásárló kéri arra, hogy ne nyissa meg a földet, amíg nincs nagy mennyiségben érett gyümölcs, de erre a cég azt az érthető választ adja, hogy nem szeretné elzárni a szedési lehetőséget azok előtt, akik csak kisebb mennyiség miatt utaznak el (adott esetben hiába) az eperföldekhez.

A nagyobb boltláncokban az eper ára jelenleg elég nagy szórást mutat, 800 és 2400 forint között lehet kapni a gyümölcs kilóját, a szedd magad eper 10 kilogramm alatt kilónként 520 forintba, 10 kiló felett 490 forintba kerül.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgyetlen gyümölcs sem jut el olyan nyakatekert módon a boltba, mint a banánAz hagyján, hogy nagyon messziről és viszonylag kis adagokban kell behozni, de itthon kell megérlelni, és azonnal el kell adni, máskülönben megy a kukába.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet eper eperföld gyümölcs szedd magad Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Fontos

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.