Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2024. szeptember 27. 10:55 Adat

Jön a hideg, de már szeptember közepén fűteni kezdtünk

Már az előző lehűlés hatására látványosan megugrott a kisebb fogyasztók gázfelhasználása Magyarországon. A szeptember 14-15-i hétvégén és a múlt hét első napjaiban is 50-70 százalékkal több gázt égettünk, mint egy héttel korábban.

  • Mivel hétvégén hagyományosan kevesebb a fogyasztás, így az eddigi csúcsot nem a leghidegebb napokon, hanem múlt hétfőn értük el. Ennek magyarázata, hogy munkanapokon az irodákban is nagyobb elánnal fűtenek.
  • A bő 10 millió köbméteres fogyasztás többéves összehasonlításban is sok. Különösen, hogy a rezsiemelés óta látványosan visszaesett a hazai felhasználás.
  • Ha nem is ilyen mértékben, de valami hasonló várható a következő napokban is, mivel szombattól kezdve jelentősen fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSosem fűtünk már úgy, mint a rezsiemelés előttKissé emelkedett ugyan a lakosság téli földgázfelhasználása az előző télhez képest, de még így is látványosan elmaradt a rezsiemelés előtti időszakban megszokottól.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat földgáz fűtés gázfelhasználás gázfogyasztás hideg iroda Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2024. szeptember 26. 04:51 Adat, Vállalat

Kubatov Gábor elbüszkélkedett azzal, hogyan fojtogatja a rengeteg pénz a magyar focit

A Ferencváros ma már annyit fizet játékosainak, hogy a focistáknak anyagi szempontból az öt legfontosabb európai liga közé tartozó francia élvonal sem vonzó.

Stubnya Bence
2024. szeptember 25. 17:10 Adat

Orbán növekedési álmai 6 százalékig, az előrejelzések kettővel kevesebbig érnek

A Kötcsén bemondott 3-5 helyett már a 3 és 6 százalék közötti tartományba várja a 2025-ös és 2026-os gazdasági növekedést a miniszterelnök.

Jandó Zoltán
2024. szeptember 21. 13:47 Adat

Grafikonon, hogyan áradt a Duna Budapestnél

Az vízügyi főigazgatóság adatai szerint reggel már csökkent a vízállás: nyolc órakor három centiméterrel volt alacsonyabb, mint három órával korábban.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. szeptember 26. 12:42 Vállalat

A német és az olasz kormány is halasztaná a belsőégésű motorok tiltását, az egyik legnagyobb gyártó szerint ez szürreális ötlet

Az autógyártók mellé állt két európai kormány is a környezetvédelmi normák lazításának ügyében, Carlos Tavares, a Stellantis-csoport vezetője szerint viszont ismert volt a határidő, és most eljött a verseny ideje.

Stubnya Bence
2024. szeptember 25. 13:28 Vállalat

Az európai akkugyártás legnagyobb reménységét is elérte az autóipar válsága

Állományának ötödét építi le a svéd Northvolt, amelynek a költségcsökkentések mellett a stratégiáját is módosítania kellett.

Mészáros R. Tamás
2024. szeptember 25. 04:39 Közélet

Saját farkába harap a magyar modell, ennek tünete, hogy nem fogyasztunk

A rövid távú okok mellett a kormány hosszú ideje követett gazdaságpolitikai irányvonala is erősen közrejátszik abban, hogy nem költünk többet.