Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2024. szeptember 5. 11:23 Adat

Jobban drágultak a magyar utazási irodák, mint az osztrákok, de kevésbé, mint a románok

A középmezőnyben volt Magyarország idén júliusban a szervezett (vagy társas-) utazások inflációjában az Európai Unió mezőnyében.

  • Az Eurostat friss adatai a tipikusan all-inclusive szervezett utazásokat hasonlítják össze, amelyekben az utazás, a szállás, az étkezések és a fakultatív programok lehetősége is benne van.
  • Magyarországról indulva ez 6,2 százalékkal volt drágább idén júliusban, mint egy évvel korábban, ami egyáltalán nem kiugró érték.
  • A legnagyobb drágulást Franciaországban mérték (22,2%), árcsökkenést pedig csak három országból, Dániából (-0,2%), Finnországból (-2,7%) és Máltáról (-2,9%) jelentettek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA nyaralási szegénység alapján Magyarország is a Balkán részeA 2010-es években nagyot nőtt a nyaralást megfizetni képest magyarok aránya, de az elmúlt pár évben újra nő a nélkülözés ilyen szempontból Magyarországon.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBudapest a túlturizmus felé halad, miközben a belföldi idegenforgalom csak döcögMár messze vannak a 2021-es csúcsok a belföldi turizmusban, Budapest viszont nemzetközi összehasonlításban is jelentős idegenforgalmat vonz.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Thomas Cook összeomlása annak a jele, hogy a társasutazást kinyírja az internetHogyan mehet tönkre ilyen hirtelen egy 178 éve működő gigaméretű utazási iroda, amelynek 16 országban 19 millió utasa volt egy évben? A magyar Neckermann jobb helyzetben van, de a felfordulást nem ússza meg.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat infláció nyaralás társasutazás turisztika turizmus Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2024. szeptember 16. 09:53 Adat, Élet

Vannak olyan országrészek, ahol több eső esett egy nap alatt, mint a megelőző három hónapban

Az ország nagy részén 24 óra alatt több csapadék hullott, mint a megelőző 30 napban, de voltak olyan mérőpontok, ahol az előző háromhavi mennyiséget is túlszárnyalta.

Jandó Zoltán
2024. szeptember 13. 15:41 Adat, Vállalat

Egyedül Szíjj László örülhet a mai építőipari adatnak

Miközben továbbra is szenved a hazai építőipar, nagyot ugrott a megrendelésállomány két állami óriásprojektnek köszönhetően, amelyeket a Duna Aszfalt nyert el.

Bucsky Péter
2024. szeptember 12. 06:00 Adat, Közélet

Egyre több lett a protest egy százalék, de Iványi Gáborék iskoláit ez sem mentette meg

Tavaly a MET kapta a negyedik legtöbb felajánlást, és nem ők az egyetlenek, ahol sokkal nagyobb a rendelkezők száma, mint a híveké.

Fontos

Gajda Mihály
2024. szeptember 15. 19:15 Pénz, Vállalat

Európai üzemek zárnak be, romlanak a kilátások az olajiparban

Az év eleji optimizmus után az olajipar komoly nehézségekkel küzd a globális gazdasági problémák miatt, Európában pedig különösen borúsak a kilátások.

Torontáli Zoltán
2024. szeptember 15. 05:42 Élet, Vállalat

Tarthatatlan a helyzet a palackvisszaváltó automatáknál, lépnek a boltok

Sok pénzbe fog kerülni, de elkezdik kiköltöztetni a visszaváltó automatákat az eladótérből, már amennyiben tudják.

Regős Gábor
2024. szeptember 14. 18:26 Pénz

Megakadályozza a fiatalok lakásszerzését az ingatlanpiaci ár-bér spirál?

A magas négyzetméretárak és az alacsony megtakarítási lehetőségek komoly akadályokat gördítenek a fiatalok elé.