Hírlevél feliratkozás

A 2015 előtti egy évtizedben az egész Európai Unióban Magyarországon nőttek a lakosság lakhatási célú kiadásai a teljes fogyasztásukhoz képest - többek között ez is kiderül a Luxembourg Income Study nevű nonprofit kutatóintézet júniusban megjelent Inequality Matters című kiadványának egyik tanulmányából.

Tovább olvasom

Hajdu Miklós Jandó Zoltán
2021. június 15. 16:53 Adat

Szikszó, Encs és Devecser környékén tízből egy koronavírus-fertőzött meghalt

Rémisztő adata az egyenlőtlenségnek, hogy az országnak vannak olyan kisebb régiói, ahol több mint 10 százalékon áll a járvány halálozási mutatója, miközben a legjobb járási adatok eddig 3 százalék alatt maradtak.

Tovább olvasom

Nagyon látványossá vált áprilisban az építőipari infláció a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, cikkünk megjelenésekor kiadott adatai szerint. Bár a KSH külön nem tér ki az áremelkedésre, két olyan adatsort is közölt, amelyből ez könnyen kiszámolható. Ezekből pedig az látszik, hogy közel két éve nem drágult akkorát az épületek építési költsége, mint idén áprilisban. Ráadásul ez szinte biztosan nem a folyamat vége, az igazi piaci turbulenciák ugyanis csak ezt követően érték el Magyarországot.

Tovább olvasom

Mészáros R. Tamás
2021. június 14. 06:48 Adat, Világ

Nem a politika mozgatja a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokat

A elektronikai multik hozták az igazi keleti nyitást, Magyarország ma már a kínai gazdasági változásoknak, termelési sokkoknak legjobban kitett gazdaságok között van.

Tovább olvasom

2021-ben az Európai Unió tagállamaiban csínján bántak a minimálbér-emelésekkel a járvány miatt bizonytalan gazdasági helyzetben - derül ki a Eurofound csütörtökön publikált jelentéséből.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán Hajdu Miklós
2021. június 9. 16:52 Adat

Ügyesen lavírozott a Fidesz a járványintézkedésekkel

A második hullámban végig inkább pozitív volt a kormányzati intézkedések megítélése, a harmadik hullám idején viszont csak a lazítások után kezdett javulni.

Tovább olvasom

Az áprilisival megegyező mértékben, 5,1 százalékkal emelkedtek az árak átlagosan múlt hónapban 2020 májusához képest. Ebben továbbra is az üzemanyagoknak van a legnagyobb szerepük, amelyek ára az olajár emlékezetes zuhanásának következtében tavaly tavasszal azelőtt rég nem látott szintre süllyedt.

Tovább olvasom

Látványosan rosszabb esélyekkel vág neki Magyarország a pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságnak, mint amilyenekkel a 2016-oson indult, legalábbis a fogadóirodák szerint. A torna előtti oddsok alapján öt évvel ezelőtt még a negyeddöntő elérésére is több mint 10 százalék esélye volt a magyar válogatottnak, ezúttal azonban a csoportból való továbbjutásra is csak egy az öthöz a sansz.

Tovább olvasom

Váczi István
2021. június 7. 05:59 Adat, Közélet

Magyarország ül a legnagyobb vakcinatartalékon az EU-ban, de egy része ránk romolhat

A legnépszerűbb oltóanyagok szavatossága 6-7 hónap, ha a kormány nem gondolja meg magát a beszerzésben, a jövő év közepén már csak Sinopharm és Janssen lesz raktáron.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. június 6. 06:59 Adat

Étolaj, sertéskaraj és paradicsom – megnéztük, hogy tényleg van-e élelmiszer-drágulás

Egy dolog, amit az ENSZ lát a nyersanyagárakban, egy másik, amit a KSH mér Magyarországon a boltokban, mi pedig most hozzátesszük a saját konkrét adatainkat.

Tovább olvasom