Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. október 24. 07:04 Adat

Mítosz vagy valóság, hogy Ausztriában olcsóbb az Aldi és a Lidl?

Sorozatunk újabb részében a nagy bevásárlással most azt a városi legendát teszteljük, miszerint Hegyeshalom után olcsóbb ugyanaz az élelmiszer.

Tovább olvasom

A napokban egyre több környékbeli országból érkeztek aggasztó hírek a koronavírus-járvány újabb felfutásával kapcsolatban. A szűkebb, visegrádi régiót nézve Szlovákiában lassan már a járvány legsötétebb időszakaira emlékeztető számban regisztrálnak új fertőzötteket, és a többi V4-es ország esetszámai is egyre inkább súlyosbodó a helyzetről árulkodnak – Magyarországon a mutató hét napos mozgóátlaga a második és a harmadik hullám között mért szintig futott fel mostanra, az utóbbi napok esetszámai pedig az áprilisi helyzetet idézik. 

Tovább olvasom

Rohamtempóban drágul mostanában az üzemanyag ára, Magyarországon a gázolaj literének átlagára tartósan 500 forint felé ment, és a napokban már a 95-ös benzin átlagára is megközelítette a literenkénti 500 forintos átlagot, ami azt jelenti, hogy már bele lehet futni olyan benzinkútba, ahol elhagyta ezt a szintet az ár.

Tovább olvasom

Hajdu Miklós
2021. október 20. 15:54 Adat

Márki-Zay ott szerepelt jobban, ahol magasabb fokú az iskolázottság és a gazdasági aktivitás

Az előválasztás győztese a társadalmi-gazdasági szempontból kedvezőbb helyzetben lévő megyékben, a fővárosban pedig a kormánypártibb körzetekben szerepelt jól.

Tovább olvasom

Romániában a koronavírus-járvány negyedik hullámára úgy jött össze a világ eddigi talán legszörnyűbb járványhelyzete, hogy kilenc hónap lett volna azt oltásokkal megelőzni. Az országban azonban már a Covid megjelenése előtt is nagy volt az oltásellenesség, így a koronavírus elleni vakcinát is rendkívül kevesen adatták be. Úgy tűnik azonban, hogy a mostani katasztrofális helyzetben sokak véleménye megváltozott. Miközben nyáron még ki kellett dobni a lejárt vakcinákat, most naponta tízezrek mennek az oltásokért.

Tovább olvasom

Mészáros R. Tamás
2021. október 19. 15:57 Adat, Vállalat

Kevesebb dolgozó többet termel, egy sor ágazatot leszálkásított a járvány Magyarországon

Átnéztük 113 olyan ágazat vállalati eredményeit, ahol a járvány a nemzetközi tapasztalatok alapján súlyos hatásokkal járt. A foglalkoztatás a 90 százalékukban csökkent, de a bevétel sok területen nőtt.

Tovább olvasom

Látványosan felgyorsult a legnagyobb magyar városok népességének csökkenése 2020-ban, miközben a környékükön lévő települések lakosságszámának emelkedése ugyanilyen látványosan nőtt. A KSH kimutatásában szereplő 22 nagyvárosban 2021 elején bő 44 ezerrel laktak kevesebben, mint egy évvel korábban, miközben ugyanezeknek a településeknek az agglomerációjában 16 ezerrel nőtt a népességszám. Mindeközben a Balatonhoz is több mint ötezren költöztek le.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. október 18. 06:43 Adat, Világ

A Lidl után az Aldiban is megnéztük, olcsóbb-e külföldön a bevásárlás

A francia és a román Lidl után most a brit Aldi árait hasonlítjuk össze a magyarral. Az eredmény néhány eleme sokkal mellbevágóbb, mint az eddigiek.

Tovább olvasom

Váczi István
2021. október 16. 16:58 Adat, Közélet

Eldőlt a hazaárulózásig fajuló kormány-ellenzék vakcinavita

Nem tudta volna felgyorsítani a magyar oltási programot, ha a kormány az év elején leköti a hazánknak az uniós beszerzés keretében járó teljes Moderna-mennyiséget.

Tovább olvasom

Annyira rossz hatással van a bolygó klímájára a marhatartás, hogy az étrendünkben a marha hamarosan olyan szerepet fog betölteni, mint most a pezsgő - véli Európa egyik legnagyobb húsfeldolgozó vállalatának vezérigazgatója.

Tovább olvasom