Hírlevél feliratkozás

A nagyobb arányú, vagyis nem a 75, hanem a 100 bázispontos kamatcsökkentésről döntött kedden a Magyar Nemzeti Bank, átmenetileg begyorsítva ezzel a csökkentés ütemét.

Tovább olvasom

Jelentősen romlottak a lakossági fogyasztói kilátások, utoljára Ukrajna orosz lerohanása után volt hasonlóan nagy csökkenés.

Tovább olvasom

Az időskori függőségi ráta 10 év alatt 5,7 százalékpontos növekedéssel 33,4%-ra emelkedett az Európai Unióban 2023-ra az Eurostat friss adatai alapján. 

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2024. február 19. 04:34 Adat, Közélet

1360 milliárdot költött az állam a Rogán-féle kommunikációra 2015 óta

A közbeszerzések közel háromnegyede került Balásy Gyula cégeihez a Nemzeti Kommunikációs Hivatal tenderein.

Tovább olvasom

Csaknem 5 milliárd dollárosra (1800 milliárd forint) nőtt az online társkereső alkalmazások piaca 2022-ben, amit toronymagasan vezet a Tinder.

Tovább olvasom

Majdnem másfélszeresére nőtt egy év alatt a nyugdíjas tanárok száma a közoktatásban, így mostanra a pedagógusok 5 százalékát teszi ki a 6288 nyugdíjas tanár, írta meg az Oktatási Hivatal adatai alapján a napokban a Népszava. Tavaly ez a szám még 4342 volt.

Tovább olvasom

Számos kritika jelent meg az elmúlt héten az állami kommunikációs kiadásokkal kapcsolatban. A Partizánnak adott interjújában Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter egykori férje az állami Diákhitel Központ Zrt. vezetése alatt szerzett tapasztalatait is megosztotta. A cégnél ő 2018-tól volt igazgatósági tag, 2019-től vezérigazgató 2022-ig.

Tovább olvasom

9,6 százalékra nőtt az EU-ban a megújuló energiaforrások aránya a közlekedésben a 2013 és 2022 között eltelt majdnem egy évtizedben, ez több mint 3,5 százalékpontos növekedés, de nem elég a 29 százalékos cél eléréséhez 2030-ra.

Tovább olvasom

A magyar gazdaság teljesítménye 2023-ban összességében 0,8 százalékkal csökkent, a most közzétett negyedik negyedéves adat ugyanis jóval rosszabb lett a vártnál, és lehúzta az egész éves teljesítményt.

Tovább olvasom

Miközben történelmi távlatban a gazdasági növekedés együtt járt a fosszilis energiahordozók felhasználásának azonos mértékű növekedésével, mára a világon kevés ország maradt, ahol ez az összefüggés igaz lenne.

Tovább olvasom