Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint Jandó Zoltán
2020. november 26. 06:57 Adat, Vállalat

Egy visszahúzódó magyar testvérpár gazdagabb, mint Mészáros és Csányi együtt

Fontos magyar vállalatok legnagyobb tulajdonosai közé tartozik Rahimkulov Timur és Ruszlan, de nyilvános fotó sincs róluk.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán Torontáli Zoltán
2020. november 25. 16:56 Adat, Közélet

Semmi értelme nincs az operatív törzs járvány-előrejelzésének

Legalábbis abban a formában, ahogy hetente közlik. Ha jól csinálják, a szennyvízadat hasznos eleme lehet a járvány követésének, de amit az NNK közzétesz, nem az.

Tovább olvasom

Biztatóan alakul a visegrádi országokban a napi új koronavírusos esetek hétnapos mozgóátlaga. A fordulat első jelei mostanra Magyarországon is látszanak, a régió többi országában pedig már az esetszámok stabil csökkenéséről beszélhetünk. A november elején még messze a legkedvezőtlenebb helyzetben lévő Csehországban az elmúlt három hétben harmadára esett a naponta regisztrált betegszám, jelenleg a lengyelekért aggódhatunk a leginkább.

Tovább olvasom

Avatar
2020. november 22. 16:10 Adat

Minél jobban él valaki, annál jobban hisz abban, hogy ezt magának köszönheti

A vagyoni helyzet, és annak hirtelen megváltozása érdekes összefüggésben van a jövedelmekkel kapcsolatos igazságérzet megváltozásával.

Tovább olvasom

Míg márciusban az európai járványgörbék felfutásával az üzleti klímát jellemző mutatók azonnal lejtmenetbe kezdtek, a fertőzések második hulláma egyelőre nem rengette meg a feldolgozóipari döntéshozók bizalmát. A gazdasági kilátások szubjektív megítélését mérő beszerzési menedzserindexek (PMI) a visegrádi régióban (Szlovákia kivételével, mert arra nincs adat) és az eurózónában a szokásosnak tekinthető 45 -60 pont között vannak.

Tovább olvasom

G7.hu
2020. november 19. 12:45 Adat

Mondd el a véleményed a G7-ről!

Milyen gyakran jársz nálunk? Melyik témákat tartod érdekesnek, és melyek azok, amelyek hidegen hagynak? Mivel fejleszthetnénk tovább a lapot? Szeretnénk, ha egy rövid, nagyjából tíz perc alatt kitölthető kérdőívben megosztanád velünk a véleményed.

Tovább olvasom

Miután a Szociális Érdekegyeztető Tanács tárgyalásai nem jártak sikerrel, Lengyelországban a kormány döntött a minimálbér 2021-es szintjéről: ez alapján jövőre 200 zlotyval emelkedik, és bruttó 2800 zloty lesz a törvényileg előírt legalacsonyabb fizetés az országban. Ez nettóban 2061 zloty-t jelent, ami nagyjából 166 ezer forintnak felel meg.

Tovább olvasom

Csehországban az október óta bevezetett intézkedéseknek mostanra már egyértelmű hatása lett, minden fontosabb mutató alakulása kedvező irányba fordult az elmúlt napokban, és a csökkenő tendencia stabilnak látszik.

Tovább olvasom

Hajdu Miklós Kasnyik Márton
2020. november 17. 16:14 Adat

Nem úgy szakadt ketté Európa a járványstatisztikák szerint, ahogy vártuk volna

Világosan elkülönül a nyugati és a keleti-balkáni csoport. Pedig alaphelyzetben sok ember mozog a két országcsoport között.

Tovább olvasom

Az év első kilenc hónapjában összességében jelentősen csökkent a személyi sérüléssel járó, illetve a halálos kimenetelű közúti balesetek száma, éven belül viszont jelentős eltérések látszanak a trendekben. A balesetek száma nagyjából a forgalommal arányosan esett, míg tavasszal a leállás idején sokkal kevesebb probléma volt az utakon, nyáron már nem volt ilyen egyértelmű a javulás.

Tovább olvasom