Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. június 18. 13:54 Vállalat

Augusztusban nyílik Magyarországon az első HalfPrice, a CCC outlet üzlete

A lengyel hátterű CCC cipőbolt lánc bejelentette, hogy a külföldön is terjeszkedni kezd a HalfPrice nevű egységeivel. Ez egy tipikusan outlet modellben működő boltlánc, vagyis márkás termékeket kínál, de korlátozottabb kínálattal és/vagy kifutó modellekkel.

A CCC nagyon gyorsan terjeszkedik a HalfPrice üzletekkel, az elsőt idén májusban nyitotta a hazai terepnek számító Lengyelországban, most 13-nál jár, de már az év végéig 60 boltot tervez. Ezek döntő többsége Lengyelországban lesz, de augusztusban megnyílik az első magyarországi és ausztriai üzlet, később pedig Csehország és Szlovákia következhet.

Ahogy a lengyel sajtó írja, a májusi indulás a járvány miatti korlátozások miatt merész lépés volt, de a cég azt mondja, hogy a forgalom megfelelő. Az üzleti modell részben arra épül, hogy a CCC cipőboltokat kisebb méretre, 500-800 négyzetméterre szűkítik, de az üzlethelyiség bérletet nem adják fel, a felszabaduló helyen nyitnak HalfPrice egységeket. Ezzel próbálják fenntartani, vagy akár növelni az egy négyzetméterre eső bevételeket.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat bolt CCC HalfPrice kiskereskedelem outlet üzlet Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2024. május 6. 14:24 Adat, Vállalat

Most látszik, mennyire megütötte az oroszokat, hogy nem veszik a gázukat Európában

Az európai piac összeomlása miatt lett közel negyed évszázadnyi nyereséges működés után 2023-ban veszteséges a Gazprom orosz gázóriás.

Jandó Zoltán
2024. május 6. 05:32 Pénz, Vállalat

Nem a Gazprommal lesz a politikai haszonszerzés eszköze a Fradi és a magyar labdarúgás

Mert már régen az. A magyar futballban soha nem alakult ki valódi szponzoráció. A Fidesz hatalomra kerülését követően a baráti pénzeket a politikai motiváció váltotta fel.

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. május 5. 05:32 Élet, Világ

Már egészen messziről is átjárnak a magyarok Szlovákiába élelmiszerért

Tényleg megéri 80-100 kilométerről rendszeresen kijárni cigiért, sörért, sajtért és sok minden másért? Egyre többen gondolják úgy, hogy igen.

Jandó Zoltán
2024. május 4. 05:07 Adat

Soha nem volt még ilyen enyhe az év eleje Magyarországon

Nemcsak globálisan, Magyarországon is kiugróan magas volt az átlaghőmérséklet 2024 első harmadában. Februárban és márciusban is megdőlt a hőmérsékletrekord.

Bucsky Péter
2024. május 3. 04:31 Adat, Közélet

Átformálta a lakáspiacot a kormány a sok százmilliárdos támogatásokkal

A legalább három gyermeket nevelőknél látványos a lakástulajdonosok arányának növekedése, a falvakban pedig fogyni kezdtek az üresen álló házak.