Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. október 2. 15:25 Tech

Az alapító nem akarta, de a WhatsAppra is jönnek a hirdetések

A WhatsApp alapítója, Brian Acton azért hagyta ott tavaly szeptemberben a vállalatot, mert nem értett egyet Mark Zuckerberg terveivel, hogy hirdetések jelenjenek meg az appban – árulta el a Forbesnak adott interjújában. Acton azt mondta, megbánta, hogy 2014-ben eladta a vállalkozását a Facebooknak.

Múlt héten a Facebook által még 2012-ben felvásárolt Instagram alapítói jelentették be felmondásukat. Értesülések szerint Kevin Systrom és Mike Krieger vezérigazgatók is azért hagyták ott a vállalatot, mert nem értettek egyet Zuckerberg terveivel. Hivatalosan ugyanakkor csak annyit mondtak, azért távoznak, hogy a kíváncsiságukat és a kreativitásukat újra megéljék. 

Egy átlagos vállalat életében mindkét történet zúgolódásra adhatna okot, ám a Facebook esetében csak megerősítik azokat a nézeteket, miszerint Zuckerberg nagyon is szorosan tartja a gyeplőt az egész techóriáson. 

Zuckerberg nem kis birodalmat tart egyben: a Facebooknak 2,2 milliárd,  a WhatsAppnak 1,5 milliárd, míg az Instagramnak egymilliárd aktív felhasználója van a világon. Ugyan a regisztráltak között bőven van átfedés, a Facebook a két megvásárolt applikációval új célcsoportokat is elért. 

Zuckerberg célja pedig, hogy mindegyik platform jövedelmet generáljon, így hamarosan a WhatsAppon is megjelennek majd a hirdetések. A vállalat szerint a hirdetések a “Státusz” fülön jelenhetnek meg majd az appban 2019 folyamán, és nem érintik majd az üzeneteket, amelyek végponttól végpontig (end-to-end) titkosítottak maradnak.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech facebook Instagram Mark Zuckerberg WhatsApp Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bucsky Péter
2024. március 28. 12:41 Támogatói tartalom, Tech

Hidrogén-rásegítéses elektromos autóbuszokkal hatékonyabban zöldíthető a hazai buszállomány

Még keresik az ideális alternatív megoldást a buszüzemeltetők, de a Mercedes-Benz hidrogénes megoldása költséghatékony működésével áttörést hozhat a fenntartható közösségi közlekedésben.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.