Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. április 9. 11:03 Világ

A szaúdi királyi család 150 tagja kapta el a koronavírust

A világ leggazdagabb embereinek egy része igyekszik elszigetelni magát egy luxusingatlanban a koronavírus miatt. Ilyen a dél-franciaországi kastélyába húzódó Silvio Berlusconi, illetve Szaúd-Arábia 84 éves királya, Szalmán és az országot de facto vezető koronaherceg, Mohamed bin Szalmán is, akik egy Vörös-tengeri sziget két különböző végén húzzák meg magukat.

A népes szaúdi király család számos tagja azonban nem volt ilyen elővigyázatos. A New York Times szerint mintegy 150 családtag fertőződött meg eddig a koronavírussal. Egy szaúd-arábiai elitkórházban ötszáz ággyal készülnek arra, ha a járvány tovább terjedne a királyi családban. A becslések szerint a családnak 15 ezer tagja van, de a hatalom és a vagyon nagyjából kétezer tagjánál összpontosul. 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚgy tűnik, a szaúdi koronaherceg személyesen hekkelte meg Jeff Bezos telefonjátÚj botrány miatt magyarázkodhat a szaúdi koronaherceg, aki Trump vejével is gyakran csetel WhatsAppon.

Szaúd-Arábiában hat hete jelent meg a betegség, és a regisztrált betegek száma háromezer körül van. Ugyan szigorú intézkedéseket vezettek be – a legnagyobb városokban csak patikába és élelmiszerboltba lehet elmenni -, a kormányzat szerint a következő napokban fog berobbanni a járvány terjedése, a következő hetekben 10 ezer és 200 ezer közötti új fertőzöttel számolnak.

A szaúdi királyi család tagjai mellett számos prominens politikus kapta már el a vírust, többek között az intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök, több francia képviselő és az iráni politikai elit számos tagja.

Világ koronavírus Mohamed bin Szalmán Szalmán király Szaúd-Arábia Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2020. augusztus 9. 14:16 Világ

A gazdaság fejlesztése tönkre tette a tavat, most a tó teszi tönkre a gazdaságot

Iránban már majdnem teljesen kiszáradt egy nagy tó, amelynek kiülepedett sótartalmát a szél viszi. A folyamatot a környék mezőgazdasági fejlesztése indította be, a szárazság és a só most 4 millió ember megélhetését és egészségét veszélyezteti.

Torontáli Zoltán
2020. augusztus 4. 16:12 Vállalat, Világ

Lakókocsi-hajó hibridet kezdett árulni a Tchibo, a németek megőrülnek érte

Két legyet egy csapásra, a karavánhajó egy trélerre felrakva hirtelen sima lakókocsivá változtatható.

Fabók Bálint
2020. augusztus 3. 12:30 Világ

Trendforduló: a történelem folyamán először csökken a szénipar kapacitása

A szénipar az üvegházhatású gázok 30 százalékáért felel, de úgy tűnik, idén elkezdett visszaszorulni.

Fontos

Jandó Zoltán
2020. augusztus 7. 12:42 Adat

Ezt a szezont már a Balatonnál sem lesz könnyű visszahozni

A júniusi turisztikai számok még mindig nagyon rosszak. Július-augusztusban az ország egyes régióiban nagyon felpörgött a forgalom, de a kiesést ez már nem hozza vissza.

Avatar
2020. augusztus 6. 16:03 Pénz

Prés alatt az olajipar: szennyeznek, de még nyereséget sem termelnek

Nem bűnbakot kell csinálni a szektorból, hiszen ők lehetnek alkalmasak arra, hogy megvalósítsák technológiai átmenetet.

Tóth István János
2020. augusztus 6. 06:29 Vállalat

A magyar gazdaságtörténet legnagyobb csodája: a Mészáros és Mészáros kft., második rész

Vajon mi magyarázza, hogy választások előtt mindig készpénzben úszik a Mészáros és Mészáros, és hogy legnagyobb vevőik - közöttük a magyar állam - előre utalják a tízmilliárdokat?