Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. április 9. 11:03 Világ

A szaúdi királyi család 150 tagja kapta el a koronavírust

A világ leggazdagabb embereinek egy része igyekszik elszigetelni magát egy luxusingatlanban a koronavírus miatt. Ilyen a dél-franciaországi kastélyába húzódó Silvio Berlusconi, illetve Szaúd-Arábia 84 éves királya, Szalmán és az országot de facto vezető koronaherceg, Mohamed bin Szalmán is, akik egy Vörös-tengeri sziget két különböző végén húzzák meg magukat.

A népes szaúdi király család számos tagja azonban nem volt ilyen elővigyázatos. A New York Times szerint mintegy 150 családtag fertőződött meg eddig a koronavírussal. Egy szaúd-arábiai elitkórházban ötszáz ággyal készülnek arra, ha a járvány tovább terjedne a királyi családban. A becslések szerint a családnak 15 ezer tagja van, de a hatalom és a vagyon nagyjából kétezer tagjánál összpontosul. 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚgy tűnik, a szaúdi koronaherceg személyesen hekkelte meg Jeff Bezos telefonjátÚj botrány miatt magyarázkodhat a szaúdi koronaherceg, aki Trump vejével is gyakran csetel WhatsAppon.

Szaúd-Arábiában hat hete jelent meg a betegség, és a regisztrált betegek száma háromezer körül van. Ugyan szigorú intézkedéseket vezettek be – a legnagyobb városokban csak patikába és élelmiszerboltba lehet elmenni -, a kormányzat szerint a következő napokban fog berobbanni a járvány terjedése, a következő hetekben 10 ezer és 200 ezer közötti új fertőzöttel számolnak.

A szaúdi királyi család tagjai mellett számos prominens politikus kapta már el a vírust, többek között az intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök, több francia képviselő és az iráni politikai elit számos tagja.

Világ koronavírus Mohamed bin Szalmán Szalmán király Szaúd-Arábia Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Krekó Péter
2023. március 22. 17:34 Világ

Magyarország külpolitikáját a tehetetlenségi erő viszi előre

A magyar külpolitika, öndefiníciójával ellentétben, nem realista, érdekelvű és rugalmas, hanem éppen hogy ideologikus, dogmatikus és rugalmatlan.

Váczi István
2023. március 22. 15:17 Világ

Csillogóan berendezett kirakat lett csak a Putyin-Hszi találkozó

Szép szavakból nem volt hiány, de az orosz-kínai partnerség már nem korlátok nélküli, és egyelőre új gázvezeték sem épül.

Váczi István
2023. március 22. 10:02 Világ

Új csatahelikoptereket kap Szlovákia az Ukrajnának átadott régi vadászgépekért cserébe

A MiG-29-esek kivonását már korábban eldöntötték, így anyagilag valószínűleg remek ügyletet hozott össze a szomszédos ország.

Fontos

Nagy Zsolt
2023. március 23. 11:39 Tech

Túl gyorsan fejlődik a ChatGPT, a szabályozás csak fut utána

Geopolitikai dilemmák és etikai aggályok sora övezi az utóbbi évek legizgalmasabb technológiai újításának előretörését.

Virovácz Péter
2023. március 22. 04:34 Pénz

Bankválság 2023: ha nincs bizalom, akkor semmi nincs

Mi a különbség a 2008-as és a mostani válság között? Mi a közös az amerikai és az európai bankok megreccsenésében?

Váczi István
2023. március 21. 17:59 Vállalat

Heteken belül hozzájuthatnak pénzükhöz a Wizz Air pórul járt utasai

A légitársaság vezérigazgatója elismerte, hogy tavaly nyáron lényegében összeomlott a működésük, de szavai szerint hamarosan felszámolják ennek következményeit.