Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. április 9. 11:03 Világ

A szaúdi királyi család 150 tagja kapta el a koronavírust

A világ leggazdagabb embereinek egy része igyekszik elszigetelni magát egy luxusingatlanban a koronavírus miatt. Ilyen a dél-franciaországi kastélyába húzódó Silvio Berlusconi, illetve Szaúd-Arábia 84 éves királya, Szalmán és az országot de facto vezető koronaherceg, Mohamed bin Szalmán is, akik egy Vörös-tengeri sziget két különböző végén húzzák meg magukat.

A népes szaúdi király család számos tagja azonban nem volt ilyen elővigyázatos. A New York Times szerint mintegy 150 családtag fertőződött meg eddig a koronavírussal. Egy szaúd-arábiai elitkórházban ötszáz ággyal készülnek arra, ha a járvány tovább terjedne a királyi családban. A becslések szerint a családnak 15 ezer tagja van, de a hatalom és a vagyon nagyjából kétezer tagjánál összpontosul. 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚgy tűnik, a szaúdi koronaherceg személyesen hekkelte meg Jeff Bezos telefonjátÚj botrány miatt magyarázkodhat a szaúdi koronaherceg, aki Trump vejével is gyakran csetel WhatsAppon.

Szaúd-Arábiában hat hete jelent meg a betegség, és a regisztrált betegek száma háromezer körül van. Ugyan szigorú intézkedéseket vezettek be – a legnagyobb városokban csak patikába és élelmiszerboltba lehet elmenni -, a kormányzat szerint a következő napokban fog berobbanni a járvány terjedése, a következő hetekben 10 ezer és 200 ezer közötti új fertőzöttel számolnak.

A szaúdi királyi család tagjai mellett számos prominens politikus kapta már el a vírust, többek között az intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök, több francia képviselő és az iráni politikai elit számos tagja.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ koronavírus Mohamed bin Szalmán Szalmán király Szaúd-Arábia Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Jandó Zoltán
2024. július 22. 16:23 Adat, Világ

Mennyi esélye van Kamala Harrisnek legyőzni Trumpot?

A fogadóirodák oddsai alapján 38 százalék, de az elmúlt hetekben már minden felmérés azt mutatta, hogy több, mint a regnáló elnöknek.

Jandó Zoltán
2024. július 22. 04:50 Közélet, Világ

A földgáznál már lazán kiválthatná a kormány az orosz szállításokat

Az orosz gáz nagy részét már akkor is nélkülözni lehetne, ha a külügyminiszter tárgyalásain lebeszélt ügyleteknek csak a fele valósul meg.

Váczi István
2024. július 19. 14:47 Világ

Sokkal drágábban épülhet új atomerőmű Csehországban, mint Pakson

A dél-koreai KHNP építheti meg Csehország új atomerőművét a jelenleg is működő Dukovany atomerőmű telephelyén; 43 százalékkal lehet drágább, mint Paks 2.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 13:52 Adat, Pénz

Keveset költünk a kormány terveihez képest, és még a megtakarítást sem állampapírba tesszük

A magyar lakosság nem hajlandó jelentősen növelni költéseit, inkább megtakarít, az viszont átrendeződött, hogy hova teszi a pénzét.

Bucsky Péter
2024. július 23. 05:19 Közélet, Vállalat

A pénz már a Molnál van, de jobb lesz-e a magyar hulladékos rendszer?

Fél év alatt elvitte a Mol az ágazati profit harmadát, miközben nőtt a hazai hulladékgyűjtés és kezelés korábban átlagosnak számító költségszintje.