Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. április 9. 11:03 Világ

A szaúdi királyi család 150 tagja kapta el a koronavírust

A világ leggazdagabb embereinek egy része igyekszik elszigetelni magát egy luxusingatlanban a koronavírus miatt. Ilyen a dél-franciaországi kastélyába húzódó Silvio Berlusconi, illetve Szaúd-Arábia 84 éves királya, Szalmán és az országot de facto vezető koronaherceg, Mohamed bin Szalmán is, akik egy Vörös-tengeri sziget két különböző végén húzzák meg magukat.

A népes szaúdi király család számos tagja azonban nem volt ilyen elővigyázatos. A New York Times szerint mintegy 150 családtag fertőződött meg eddig a koronavírussal. Egy szaúd-arábiai elitkórházban ötszáz ággyal készülnek arra, ha a járvány tovább terjedne a királyi családban. A becslések szerint a családnak 15 ezer tagja van, de a hatalom és a vagyon nagyjából kétezer tagjánál összpontosul. 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚgy tűnik, a szaúdi koronaherceg személyesen hekkelte meg Jeff Bezos telefonjátÚj botrány miatt magyarázkodhat a szaúdi koronaherceg, aki Trump vejével is gyakran csetel WhatsAppon.

Szaúd-Arábiában hat hete jelent meg a betegség, és a regisztrált betegek száma háromezer körül van. Ugyan szigorú intézkedéseket vezettek be – a legnagyobb városokban csak patikába és élelmiszerboltba lehet elmenni -, a kormányzat szerint a következő napokban fog berobbanni a járvány terjedése, a következő hetekben 10 ezer és 200 ezer közötti új fertőzöttel számolnak.

A szaúdi királyi család tagjai mellett számos prominens politikus kapta már el a vírust, többek között az intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök, több francia képviselő és az iráni politikai elit számos tagja.

Világ koronavírus Mohamed bin Szalmán Szalmán király Szaúd-Arábia Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2020. október 15. 17:17 Világ

Végül mindenkit kiütöttek a transzatlanti légi csatában

Az USA a Boeingot, az EU az Airbust támogatta nem megengedett eszközökkel, de nem biztos, hogy most új vámokkal kéne kezelni a konfliktust.

Váczi István
2020. október 14. 10:07 Világ

Nem panaszkodhatnak a cseh szupergazdagok, de a listavezető sokat bukott

Kilencedik alkalommal készítette el a leggazdagabb csehek listáját a Forbes, és az élen ezúttal sem történt változás.

Váczi István
2020. október 13. 10:48 Világ

Karanténlakások rázzák fel az albérleti piacot Lengyelországban

Lengyelországban kifejezetten úgy hirdetnek lakásokat és házakat, hogy alkalmasak a 14 napos karantén eltöltésére

Fontos

Torontáli Zoltán Váczi István
2020. október 19. 06:49 Közélet, Vállalat

Milliárdokat fizet a kormány, hogy az egyik magyar gyárból egy másikba vigyék a termelést

A kormány odaadja a pénzünket egy új összeszerelő üzemnek, de fogalmunk sem lehet, hogy ez jó-e nekünk. Az eddigi sárvári bérgyártóknak valószínűleg rossz.

Stubnya Bence
2020. október 17. 07:10 Podcast

Van, amiben már felzárkóztunk, de a 2020-as évek nagy kérdése, hogy a fenntarthatóságot is elérjük-e

A mai G7 podcastban a jövő héten megjelenő, idén 30 éves Társadalmi Riport új számáról beszélgetünk Tóth István Györggyel, a kötet egyik szerkesztőjével.

Stubnya Bence
2020. október 16. 06:47 Közélet

Készültek az új korszakra, de most ismét minden megváltozik a lakáspiacon

Az országos 5 százalékos lakásáfa kigolyózhatja a rozsdaövezeti projekteket. Nincs még minden veszve, de olyan népszerűek nem lesznek, mint amire eddig számíthattunk.