Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2024. július 30. 15:03 Adat

Még Pekingben is jobban indult a magyar csapat olimpiája, mint most

Kedden kora délutánra eldőlt, hogy az olimpia ötödik napján nem születik újabb magyar érem Párizsban. A magyar csapat eddig egy bronzérmet szerzett: még szombaton, a megnyitó másnapján Muhari Eszter női párbajtőrben végzett a harmadik helyen.

  • Az előző kilenc nyári olimpia első napjaiban ennyire kevés érmet kizárólag Pekingben szereztük. Ott öt nap után egy ezüstéremmel álltunk, amit Cseh László szerzett 400 méteres vegyesúszásban.
  • Pekingben végül összesen tíz éremmel köztük három arannyal zártunk, ami a magyar csapat leggyengébb szereplése volt 1932 óta.
  • Az elmúlt negyven év magyar szempontból legeredményesebb olimpiáján, Barcelonában az ötödik napon már 10 éremnél jártunk, amiből öt arany volt. Ott végül összesen 11 elsőséget szereztek a magyar sportolók.
  • Tizenegy arannyal zárt a magyar csapat Szöulban is, ahol a mostaninál csak egy hajszállal indult jobban az éremszerzés. Fontos különbség azonban, hogy 1988-ban a hagyományosan sok érmet szállító vívás még nem az olimpiai program elején szerepelt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkOlcsónak harangozták be, mégsem a párizsi az első gazdaságos olimpiaA korábbiaknál olcsóbb lesz a párizsi olimpia, de most is bőven sikerült túllépni a tervezett költségeket.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat aranyérem Muhari Eszter olimpia olimpiai érmek száma Párizsi olimpia Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2024. szeptember 16. 16:18 Adat

Az EU egyik leginkább vízfejű gazdasága a magyar

Majdnem negyedével lenne alacsonyabb Magyarországon az egy főre jutó GDP Budapest nélkül.

Jandó Zoltán
2024. szeptember 16. 09:53 Adat, Élet

Vannak olyan országrészek, ahol több eső esett egy nap alatt, mint a megelőző három hónapban

Az ország nagy részén 24 óra alatt több csapadék hullott, mint a megelőző 30 napban, de voltak olyan mérőpontok, ahol az előző háromhavi mennyiséget is túlszárnyalta.

Jandó Zoltán
2024. szeptember 13. 15:41 Adat, Vállalat

Egyedül Szíjj László örülhet a mai építőipari adatnak

Miközben továbbra is szenved a hazai építőipar, nagyot ugrott a megrendelésállomány két állami óriásprojektnek köszönhetően, amelyeket a Duna Aszfalt nyert el.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. szeptember 17. 05:04 Vállalat

Tartozáshegy alatt roskad össze egy százéves magyar gyár

Ha nem sikerül megmenteni a nagyatádi cérnagyárat, akkor több mint 200 ember marad munka nélkül, és a település költségvetése is nehéz helyzetbe kerülhet.

Mészáros R. Tamás
2024. szeptember 16. 05:27 Világ

Európa legelmaradottabb vidéke lett a magyar kifektetés fő célpontja

A magyar külpolitika által megcélzott nyugat-balkáni országok évtizedek óta alig közelednek Európához, ami kérdéseket vet fel a megtérüléssel kapcsolatban.

Gajda Mihály
2024. szeptember 15. 19:15 Pénz, Vállalat

Európai üzemek zárnak be, romlanak a kilátások az olajiparban

Az év eleji optimizmus után az olajipar komoly nehézségekkel küzd a globális gazdasági problémák miatt, Európában pedig különösen borúsak a kilátások.