Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. augusztus 27. 09:55 Vállalat

Az OTP kivonulhat Szlovákiából

A szlovák Trend magazin meg nem nevezett helyi banki forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az OTP Bank eladásra kínálja az ottani leányvállalatát, vagyis kivonul az országból. A lap szerint az érdeklődők között lehet a cseh CSOB, a Tatra banka és a Penta befektetési csoport. Ezek egyike sem tagadta a vételi szándékot, de nem is kommentálta a hírt.

Az újság megszólaltatta az OTP helyi PR- és marketingvezetőjét is, Varsányi Róbert azonban csak annyit mondott, hogy ilyen piaci híreket sosem kommentál a bank (és ugyanezt mondta megkeresésünkre a magyar OTP is).

A Trend írását átvevő Aktuality az üggyel kapcsolatban megjegyzi, hogy az OTP az elmúlt években teret vesztett Szlovákiában, az ország uniós csatlakozásakor, azaz 15 évvel ezelőtt még 2,9 százalékos piaci részesedése volt, most azonban már csak 1,8 százalék. Bár az utóbbi években javult az üzleti teljesítménye, összesen 10,4 millió euró, azaz mai árfolyamon 3,4 milliárd forintnak megfelelő veszteséget hozott össze.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz OTP akkor ment nagyot külföldön, amikor a helyi OTP-t vette megErősen hullámzó szerencsével terjeszkedik az OTP a környező országokban. Most belépnek az egzotikus Albániába, de a fő cél a bolgár piac uralása lehetett.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat csob eladás kivonulás OTP penta Szlovákia tatra banka Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Mészáros R. Tamás
2024. május 2. 04:32 Világ

Egyre több az elektromos autó, egyre több a panasz is Kínában

A kínai vásárlók nagyobb hatótávolságot és jobb tölthetőséget várnak, nő az elektromos autókkal elégedetlenek aránya. Délkelet-Ázsiában ugyanakkor egyre jobban megy a biznisz a kínai gyártók számára.

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.