Hírlevél feliratkozás
Wiedemann Tamás
2019. március 28. 10:22 Adat, Vállalat

Megint a budapesti lett Kelet-Európa legjobb repülőtere

A Skytrax minden évben összeállítja a világ legjobb repülőtereinek a listáját. A sorrendet 13 millió utazók tapasztalatainak felmérése alapján állítják össze. A reptereket különböző szempontok alapján értékelték, például milyen a hely hangulata, mennyire gyors a bejelentkezés, a vásárlási lehetőségektől a szállásokon át a biztonságig, tucatnyi szempont alapján állt össze a végső sorrend.

Idén a szingapúri Changi repülőtér lett a világ legjobb reptere, most már a hetedik egymást követő évben nyert. A második a tokiói Haneda, míg a harmadik a szöuli Incheon repülőtér lett.

A top tízbe egyetlen amerikai repülőtér sem jutott be. A legjobb eredményt a denveri reptér érte el, de az is csak a 32. helyre volt elég. Ebből a szempontból kifejezetten jó eredménynek számít, hogy három európai légikikötő is bekerült az első tízbe: a müncheni a hetedik, a londoni a nyolcadik és a zürichi a tizedik helyet szerezte meg.

A szingapúri Changi repülőtér elég nagy, tavaly 65,6 millió utas fordult meg ott. Most épül az ötödik terminál és a harmadik futópálya. A repteret azért szeretik az utasok, mert profi és gyors a kiszolgálás, és elég sok zöldterületet, nyári kertet is létesítettek az épületben.

Itt egy videó, amit a tavalyi győzelem után forgatott az Insider a szingapúri reptérről:

Magyarországnak sem kell szégyenkeznie, hiszen a budapesti Liszt Ferenc repülőtér a legjobb kelet-európai légikikötő címet nyerte el. (Az összesített globális listán a 89. helyen végzett). A Budapest Airporton tavaly 14,9 millió utas fordult meg, ami 1,8 millió fővel haladta meg a 2017-es évet. Akkor a cégnek 81 milliárd forintos forgalma volt, és több mint tízmilliárd forint volt az adózott eredménye.

 

A Budapest Airport az elmúlt 12 évben több mint 145 milliárd forintot fordított a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér infrastruktúrájának fejlesztésére és korszerűsítésére. Ezalatt megépült a SkyCourt, a 2A és 2B terminált összekapcsoló központi terminálépület, és elkészült a hozzá tartozó korszerű utasbiztonsági ellenőrzési és poggyászkezelő rendszer.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Budapest Airport lehet Mészáros Lőrinc következő célpontjaA repteret üzemeltető céget érő sorozatos politikai bírálatok miatt erősödnek a találgatások azzal kapcsolatban, hogy Mészáros Lőrinc szemet vetett Ferihegyre. De az azért elég nagy falat lenne, több százmilliárdot ér.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Vállalat lista Liszut Ferenc Nemzetközi Repülőtér repülőtér Szingapúr Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Fontos

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.

Hajdu Miklós
2024. április 28. 04:33 Élet

Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt

Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak.

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.