Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. március 25. 15:11 Élet

A luxuscipők új divateleme az elegáns kosz

A szakadt, lyukas farmer után újabb ellentmondásos termék jelent meg a ruhapiacon: a koszosnak látszó, vagyis eleve mesterségesen koszosnak készített cipő. Ráadásul az újdonságot éppen egy olyan márka, a Gucci dobta piacra, amelynek vevői nem a vékonyabb pénztárcájú rétegekből kerülnek ki.

A Gucci tulajdonképpen megspórolja a vagyonosabb vevőknek azt az időt, amely alatt egy cipőt el lehet hordani annyira, hogy pont a divatos mértékben koszolódjon el, ráadásul ezek még azt az igényt is kielégítik, hogy tiszták, csak koszosnak látszanak.

Ahogy a SkyNews írja, pont ezért nagyon ellentmondásos a modell, mert a kritizálók szerint a szegénység képzetéből húz hasznot. Ráadásul elég nagy hasznot, hiszen a koszosnak látszó Gucci cipő alaphangon 220 ezer forintba kerül. A trend kimaxolása azonban kétségkívül az a koszos modell, amelyre egy láncot is tettek, és így már átszámolva 400-450 ezer forintért kínálják világszerte.

Fotó: Gucci

A Gucci azt mondja, hogy a koszos cipőket a régies formák és anyagok inspirálták. A láncos verzió pedig „egymásnak ellentmondó elemeket hoz össze új módon”.

Tavaly szeptemberben a szintén olasz Golden Goose is megpróbálta meglovagolni a trendet, és egy olyan cipőt dobott piacra, amely mintha szigetelőszalaggal lett volna befoltozva. És akkor még nem is beszéltünk a Balenciaga nevű spanyol márkáról, melynek a nyolcvanas évek legsötétebb időszakait idéző lépői hiába kerülnek közel ezer euróba, miközben eleve hamisítványnak néznek ki, néha összeverekednek értük a vevők.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet cipő Gucci kosz luxus szegénység Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán Stubnya Bence
2024. május 16. 05:35 Élet, Világ

Így lehet magyar átlagnyugdíjból élni a spanyol tengerparton

Romantikus álom vagy nagyon is kivitelezhető valóság? Mekkora tőke és nyugdíj kell hozzá? Megkérdeztük azokat, akik már kint élnek, és azokat, akik segítenek a kiköltözőknek.

Torontáli Zoltán
2024. május 9. 15:47 Adat, Élet

Durván az olcsó élelmiszerek felé lökte az infláció a bevásárlásokat

A vásárlások értéke jóval nagyobb mértékben csökkent tavaly is, mint a volumen, vagyis nagyon nagy arányú volt a lefelé vásárlás.

Váczi István
2024. május 7. 16:33 Élet

Elkezdődött a G7 új korszaka

Újult erővel, több és frissebb cikkel térünk vissza.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 17. 10:45 Adat, Közélet

Megmutatjuk, hogyan gyűltek a NER-elit ezermilliárdjai

A nyolc leggazdagabb NER-üzletember együttes vagyona tíz évvel ezelőtt még 50 milliárd sem volt, most viszont már a 2000 milliárd forintot is jóval meghaladja.

Jandó Zoltán
2024. május 17. 05:48 Pénz, Vállalat

Hiába szeretnék sokan, nem lehet csak úgy lejönni a földgázról

Bár jelentősen csökkent a magyar vállalatok földgázfelhasználása, az ipari szereplők nagy része, ha akarna, sem tudna szabadulni a földgáztól.

Stubnya Bence
2024. május 16. 16:16 Adat, Vállalat

Nem ért véget a magyar cégek szenvedése a tavalyi csődhullámmal

Korlátozott forgalomnövekedés, csökkenő árrés és az exportáló cégek szenvedése a kereslet hiánya miatt: ezek lesznek a legnagyobb idei céges kihívások.