Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. december 3. 09:48 Élet

Fontosabb a pénz a szerelemnél a gazdag amerikaiak szerint

Soha véget nem érő viták tárgya, hogy mi a legfontosabb egy párkapcsolat kialakulása szempontjából, egy több mint ezer embert érintő amerikai vizsgálat mindenesetre azt erősítette meg, hogy az anyagiak igenis lényegesek. A Bank of America online vagyonkezelési szolgáltatásokat kínáló cége által elvégeztetett felmérésben a vagyonosnak számító válaszadók 56 százaléka azt mondta, hogy olyan párt szeretne, aki pénzügyi biztonságot garantál, míg a szerelmi kapcsolatot csak 44 százalékuk részesítette előnyben.

Az előbbi táborba tartozóknak ugyanakkor nincs könnyű dolguk, amikor meg szeretnék ismerni a potenciális partner anyagi helyzetét. A Bloomberg által ismertetett felmérésből ugyanis az is kiderült, hogy a résztvevők nem szívesen beszélnek az anyagi helyzetükről, legyen az fizetés, befektetések, költési szokások vagy éppen adósság.

A fentiek alapján nem meglepő, hogy a válaszadók 63 százaléka azt mondta: a karrierjére fókuszáló társat szeretne, nem pedig olyat, aki sokat foglalkozik a társadalmi problémákkal. Mindezek után érdekes, hogy a házassághoz vagy a gyerekvállaláshoz hasonló nagy jelentőségű életeseményeket a többség nem köti előzetes anyagi célok teljesüléséhez.

Ennek persze részben a minta összetétele lehet az oka. A résztvevőket úgy válogatták össze, hogy a 18 és 40 év közöttiek befektethető vagyonának értéke 50 és 250 ezer dollár közötti, vagy ha csak 20-50 ezer dollár, akkor a jövedelme legalább évi 50 ezer. A 40 évnél idősebbek csak az első feltétel alapján kerülhettek be a felmérésbe.

A válaszadók átlagosan évi 18 ezer dollárt akarnak megtakarítani, ami több annál, mint amit a gyerekeik taníttatására, bérlésre/jelzáloghitel-törlesztésre vagy utazásra szánnak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKeveset tudunk a leggazdagabbak jövedelmeiről, mert rejtőzködnek és trükköznekAdatokkal bizonyítható, hogy a gazdasági elit csúcsa trükközik a leginkább az adók megfizetésével, ami miatt a rájuk vonatkozó jövedelmi adatok is pontatlanokká válnak.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet gazdagság házasság szerelem vagyon Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.