Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. augusztus 14. 12:45 Pénz

Rossz idők járnak a bitcoinra

Az augusztus eddig nem hozott szerencsét a kriptodevizába fektetők számára, a bitcoin árfolyama az egy ideje lélektani határnak tartott 6000 dollár körül alakul. A mai ázsiai kereskedésben – egészen pontosan Hongkongban – 5900 alá bukott, ami június óta a leggyengébb szintnek számít – hívja fel a figyelmet a Bloomberg cikke.

Ez körülbelül 6 százalékos csökkenésnek felel meg, a másik közismert kriptodeviza, az ether pedig kétszer ekkorát bukott egyetlen nap alatt. A bitcoin augusztusban 23 százalékot, az év elejéhez képest pedig 58 százalékot veszített az értékéből.

 

A számítógépes kódsor formájában létező fizetőeszközök összesítette piaci értéke 190 milliárd dollárra esett, pedig januárban ez a szám 835 milliárd volt.

A kriptodevizák júliusban még elég jól teljesítettek, leginkább a bitcoinalapú befektetési alap elindulásával kapcsolatos hírek hatására, ez ugyanis valószínűleg új vevőket hozna a piacra. Az amerikai hatóságok azonban egyelőre nem engedélyezték az alapot. Közben ráadásul felerősödtek azok a félelmek, hogy a korábban új kriptodevizák kibocsátásával tőkét gyűjtő befektetők már kiszállóban vannak az ágazatból.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSemmi pánik, kriptobefektetők: sokkal nagyobb zuhanást is túlélt már a BitcoinHáromszor is zuhant már 80 százalék fölött, mégis mindig egyre erősebben jött ki belőlük.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Pénz bitcoin ether kriptodevizák Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.