Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. szeptember 23. 15:11 Élet, Világ

Nem ehetett csokit, megcsinálta a sajátját, és máris 400 milliós forgalma lesz

A Holland & Barrett brit biobolthálózat belistázta az Enjoy! márkájú csokoládékat a kínálatába. Ez a hír nem lenne érdekes, ha nem tudnánk, hogy az Enjoy!, amely ma elég profi cégnek néz ki, nemrég még csak egy ételallergiás brit férfi esetlen konyhai próbálkozása volt, most pedig az üzletnek köszönhetően az éves árbevétele forintra átszámolva közel 400 millió körül lesz.

Chris Crutchley már bőven a harmincas éveit taposta, amikor általános rosszullét kezdte gyötörni, és nagy nehezen kiderült, hogy allergiás a csokoládés termékek bizonyos összetevőire. A felesége tanácsára elment egy nyerscsokoládé-készítő tanfolyamra. Míg a legtöbb csokoládés édességnek pörkölt kakaóbabból nyert kakaópor a alapja, a nyers csoki pörkölés nélküli kakaóbabból készül.

A tanfolyam elvégzése után Cruchley-nak egyetlen problémája akadt: az otthon készített nyers csoki íze szörnyű volt. Ezért kezdett azon kísérletezni, hogy egyszerű házi körülmények között hogyan tudna úgy finomabb nyers csokik készíteni, hogy nem ad hozzá olyan adalékokat, amelyekre allergiás.

Végül arra jutott, hogy a megoldáshoz elég három összetevő, az organikusan termesztett nyers kakaópor, a nyers kakaóvaj és a kókuszcukor. A termékben nincs semmilyen tejszármazék, de szója sem, és még gluténmentes is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA világ legfinomabb állására két hét alatt még csak 93-an jelentkeztekA részmunkaidős csokoládékóstoláshoz semmilyen extra nem szükséges.

Üzletileg az ötlet eddig megy felfelé, mint a rakéta, a konyhából két év múlva már egy üzembe költözött az Enjoy!, a befektetők sorba álltak, hogy beléphessenek, most pedig megkötötték a szerződést a Holland & Barrett-tel.

Mindez tökéletesen ellentmond annak, hogy egy multik uralta és rendkívüli módon telített piacon egyszerű outsider garázscégként nem lehet már semmi újat kitalálni és nagyot dobbantani.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBemutatjuk, mit miért tesznek a Magnum jégkrémbeAhogy közeledünk a nyárhoz, a hőmérséklet emelkedése ugrásszerűen növeli a jégkrémfogyasztást. Az egyik legkedveltebb termék összetevőit szedtük ízekre. Üdvözlet a vörösalga-fajok sejtjeiből nyert karragének és a poliglicerin-poliricinoleát világában!

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Világ csokoládé enjoy! nyers csokoládé startup Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. november 19. 14:03 Élet, Közélet

Alig érezné meg a gazdaság, ha december 24. piros betűs ünnep lenne

Az első évben körülbelül az egy napra eső GDP 20 százaléka esne ki, utána talán annyi sem, vagyis a lépésnek csekély gazdasági következménye lenne.

G7.hu
2024. november 19. 09:27 Élet

Szentkirályi Balázs-díjat alapít a G7

A G7 szerkesztősége, volt munkatársai díjat alapítanak a tavaly elhunyt Szentkirályi Balázs emlékére, aki a G7 2017-es alapítástól súlyos betegségéig a gazdasági portál vezérigazgatója, szerkesztője volt.

Vermes Nikolett
2024. november 17. 06:09 Élet

Milyen esélyekkel indul egy elhagyott csecsemő a magánkórházban születetthez képest?

Szerető családban eltűnhetnek a kezdeti viszontagságok következményei, de fontos, hogy minél kevesebb időt töltsenek átmeneti körülmények között.

Fontos

Stubnya Bence
2024. november 20. 14:03 Adat, Pénz

A Magyar Telekom akciózott akkorát, hogy levitte a teljes inflációt

Akkora áresést okozott a Telekom tévés-streaminges akciója a KSH módszertana szerint a szolgáltatásoknál, amekkorára 1992 óta nem volt példa.

Torontáli Zoltán
2024. november 20. 11:01 Közélet, Vállalat

Gyenge lehet a rajt az egymilliós átlagbérhez igazodó minimálbér felé

A tárgyalóasztalon jelenleg fekvő számokkal nehezen lennének elérhetők a kormány nagy tervei.

Bucsky Péter
2024. november 20. 06:03 Közélet

Addig reformálta a kormány a MÁV-ot, hogy közel került az ingyenesség

A csökkenő utasbevételek miatt már csak évi 26 milliárd forintjába kerülne az államnak, hogy mindenki ingyen vonatozhasson az országban.