Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. február 25. 15:27 Élet

Leállt a magyarok Angliába vándorlása

Az Office for National Statistics, vagyis a brit statisztikai hivatal most tette közzé a legfrissebb bevándorlási és statisztikai számait. Magyarország az EU8-nak nevezett csoportban van, amelyet az unióhoz 2004-ben csatlakozott tagállamok kelet-európai részéből *Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia.alkottak.

Ebből a nyolc országból a 2017 szeptembere előtti 12 hónapban összesen 51 ezer ember érkezett az Egyesült Királyságba, de ugyanezen idő alatt 39 ezren távoztak. A nettó migráció tehát nyolc országra vetítve összesen 12 ezer fő volt csupán. Ráadásul a bevándorlók száma az egy évvel korábbi adathoz képest 6 ezer fővel csökkent, az országot elhagyók száma viszont ezer fővel emelkedett.

Ezek azonban olyan kis számok, hogy szinte elhanyagolhatóak a királyság statisztikáiban. Az országba ugyanis egy év alatt összesen 578 ezren érkeztek, és 334 ezren távoztak, vagyis brit szempontból a nettó eredmény 244 ezer fő pluszban. Most már egyébként jóval többen, 285 ezren mentek Angliába az Európai Unión kívülről, mint a tagállamokból (220 ezer fő).

Az uniós népességmozgás nettó egyenlege egy év alatt 75 ezer fővel esett vissza, és ez legnagyobb mértékben a Nyugat-Európai államok polgárainak köszönhető, ők maradtak el leginkább a korábbi bevándorlási számaiktól.

 

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Anglia elvándorlás kivándorlás statisztika Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. május 5. 05:32 Élet, Világ

Már egészen messziről is átjárnak a magyarok Szlovákiába élelmiszerért

Tényleg megéri 80-100 kilométerről rendszeresen kijárni cigiért, sörért, sajtért és sok minden másért? Egyre többen gondolják úgy, hogy igen.

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 4. 05:07 Adat

Soha nem volt még ilyen enyhe az év eleje Magyarországon

Nemcsak globálisan, Magyarországon is kiugróan magas volt az átlaghőmérséklet 2024 első harmadában. Februárban és márciusban is megdőlt a hőmérsékletrekord.

Bucsky Péter
2024. május 3. 04:31 Adat, Közélet

Átformálta a lakáspiacot a kormány a sok százmilliárdos támogatásokkal

A legalább három gyermeket nevelőknél látványos a lakástulajdonosok arányának növekedése, a falvakban pedig fogyni kezdtek az üresen álló házak.

Mészáros R. Tamás
2024. május 2. 04:32 Világ

Egyre több az elektromos autó, egyre több a panasz is Kínában

A kínai vásárlók nagyobb hatótávolságot és jobb tölthetőséget várnak, nő az elektromos autókkal elégedetlenek aránya. Délkelet-Ázsiában ugyanakkor egyre jobban megy a biznisz a kínai gyártók számára.