Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2024. március 20. 15:45 Adat, Élet

A magyarok durván rá vannak kattanva a közösségi médiára, még európai összevetésben is

Budapesten és környékén egész Európát nézve is kimagaslóan nagy arányban használják aktívan a közösségi médiát a lakosok, de vidéken is nagyon nagy értékről számolt be az Eurostat.

Számokban: Ha a régiókat nézzük, akkor az unióban a hat dániai egység vezet 88-89 százalékos adattal, de rögtön utána Budapest (86%), Közép-Magyarország (85%) és Pest (84%) következik. Mivel vidéken 80 százalék körül alakul a mutató, az összesített átlagos adat Magyarországra 81 százalék, és csak Ciprus (83%), illetve Dánia (91%) előz meg minket.

  • A legkevésbé Franciaországban (44%), Németországban (49%) és Olaszországban (53%) használják az olyan közösségi médiumokat, mint a Facebook, a Twitter, az Instagram vagy a TikTok.

A közösségi média használata kifejezetten erős a skandináv államokban és Hollandiában, a közép-kelet-európai sávban ennél jóval mérsékeltebb, de ebből a mintázatból Magyarország kifejezetten, de még Románia is jelentősen kilóg.

Budapest egyébként az online adásvételi aktivitásban is meglehetősen magas adattal rendelkezik, ha viszont azt mérik, hogy a lakosság mekkora része nem használja soha az internetet, abban valamivel nagyobb arányt produkál, mint azok a régiók, amelyekhez képest az előző két méréshez hasonlóan teljesített.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Élet Eurostat facebook közösségi média tiktok Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2024. május 7. 11:08 Adat, Közélet

Magyar egészségügy 2024: inkasszó, eszközhiány, 100 milliárdos adósság

A magyar tulajdonban lévő egészségügyi beszállító cégek lehetnek a kórházi adósságállomány folyamatos növekedésének vesztesei. Több vállalat is elhagyhatja a piacot.

Jandó Zoltán
2024. május 6. 14:24 Adat, Vállalat

Most látszik, mennyire megütötte az oroszokat, hogy nem veszik a gázukat Európában

Az európai piac összeomlása miatt lett közel negyed évszázadnyi nyereséges működés után 2023-ban veszteséges a Gazprom orosz gázóriás.

Jandó Zoltán
2024. május 4. 05:07 Adat

Soha nem volt még ilyen enyhe az év eleje Magyarországon

Nemcsak globálisan, Magyarországon is kiugróan magas volt az átlaghőmérséklet 2024 első harmadában. Februárban és márciusban is megdőlt a hőmérsékletrekord.

Fontos

Stubnya Bence
2024. május 9. 05:33 Közélet

A kormány és a multik sem járnak rosszul az ország gazdasági függőségével

A magyar és a lengyel nemzeti kormány is jobban támogatta a multik beruházásait az elődeinél. Egy új tanulmány szerint ez nem ellentmondás, az EU szabályaiból következik.

Váczi István
2024. május 7. 16:33 Élet

Elkezdődött a G7 új korszaka

Újult erővel, több és frissebb cikkel térünk vissza.

Torontáli Zoltán
2024. május 7. 14:03 Tech, Vállalat

Elmegy a piac a magyar e-kereskedők mellett

Vége annak az egyszerű korszaknak, amikor a Kínából nagyban megvett árut kettes szorzóval itthon simán el lehet adni.